Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 29

Planetų įtaka kambariniams augalams

Kambariniai augalai – dalelė gyvosios gamtos mūsų namuose, aplinkoje, kur dominuoja negyvos medžiagos. Jie turi savitą charakterį ir energiją. Deja, neretai šios savybės visiškai neįvertinamos. Tokiu atveju lieka neišnaudotos jų gerosios savybės – dovanos, kurias namams galėtų suteikti gamta.
Augalai
Augalai / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Merkurijus Saturnas

Kosmosas lemia augimo ciklą

Kaip ir žmogaus gyvenimo tarpsnius, gebėjimą kurti tikslus ir jų siekti, taip ir augalo vystymosi ciklą valdo tam tikros planetos.
♦ Augalo sėklos galią augti, kaip ir žmogaus vidinius jausmus, įtakoja Mėnulis.
♦ Tai, kad augalas prasikala iš žemės – Marso energija. Ta pati energija skatina žmogų veikti.
♦ Merkurijaus energija lemia augalo augimą, lapų leidimą. Žmogui ši energija dovanoja supratimą, kaip siekti tikslų, galimybę atsirinkti priemones ir metodus.
♦ Augalas platėja, didėja – taip lemia Jupiteris. Žmogus taip pat augina savo užmojus, jo veikla įsibėgėja.
♦ Pirmieji pumpurai parodo, kad savo veiklos ėmėsi Venera. Žmogus tuo metu jau regi savo tikslą pasiekiamą beveik ranka. Bet atsargiai! Savo eilės laukia klastingas Saturnas.
♦ Saturnas lemia, kad ne visi žiedai išsiskleidžia, ne kiekviename jų užsimezga vaisius.
♦ Kai tik liausis Saturno poveikis, Saulė apdovanos augalą šiluma ir šviesa – kad sunoktų vaisiai.

Mikrokosmosas jūsų namuose

Kiekvienas augalas turi sukaupęs daugybę gamtos ženklų. Būnant šalia, su juo bendraujant pajuntamas natūralus gamtos ritmas. Žmogus iš augalo gali pasisemti  energijos, – tai stiprina nervų sistemą ir imunitetą.

Kambariniai augalai keičia patalpos atmosferą, valo jos orą ir energiją, – sudaromos palankesnės, sveikesnės sąlygos net gyvenant betono ir sintetinių medžiagų apsuptyje. Svarbiausia – žmogus turėtų būti pasirengęs keistis su augalais savo energija.

Lapai – komunikabilusis Merkurijus

Kiekvieno augalo lapus, net ir spyglius, valdo Merkurijus. Būtent lapas – pagrindinis fotosintezės organas. Fotosintezės metu išsiskiria deguonis. Lape kaip tik ir vyksta tie procesai, kurie augale sukauptą energiją ir deguonį padaro pasiekiamą kitiems gyviems organizmams. Todėl augalų lapams būtina skirti ypatingą dėmesį.

Merkurijus – arčiausiai Saulės esanti planeta, astrologų siejama su judesiu, veikla. Ši planeta verčia augalo lapus suktis į Saulę. Taip lapai bendrauja su aplinka. Merkurijus nesuteikia jiems valomųjų savybių, jis tik leidžia medžiagoms judėti, spartina gyvenimo tempą, apsikeitimą energija. Todėl klaidinga teigti, esą augalai valo energiją. Iš tikrųjų jie energiją keičia: pasiima neigiamą ir perdirba ją, paverčia teigiama ir pozityvia.

Merkurijus augalo galias susieja visų pirma su mintimis ir jų išraiškos būdais. Todėl augalo lapai turi įtakos mąstymui ir iškalbai, taip pat valo aplinką nuo žalingos, destruktyvios minčių ir žodžių energijos, paverčia ją geros nuotaikos, teigiamų minčių užtaisu.

Blogų minčių ir žodžių energija nuodija atmosferą, ilgainiui gali pradėti kenkti sveikatai. O geroji energija sušildo jausmus, harmonizuoja fizinių organų veiklą. Unikali augalų savybė – jie pasisavina ir perdirba tik blogąją energiją, o gerąją palieka aplinkoje. Taigi viena iš slaptųjų lapų savybių – pagalba skleidžiant teigiamas mintis.

Energijos srautai priklauso nuo lapų formos

Platūs lapai. Fikusas – augalas dideliais, plokščiais lapais. Jie valo atmosferą nuo sunkių rūpesčių, didelių problemų. Tokios gėlės reikia žmonėms, linkusiems iki begalybės gilintis į vieną problemą, kurie negali pabėgti nuo  niūrių, įkyrių minčių, linkę perdėti savo rūpesčius ir užgriuvusias negandas. Šis augalas taip pat padeda mąstyti plačiau, jungti padrikas mintis į visumą. Pavyzdžiui, jis labai rekomenduojamas mokslininkams, tyrinėtojams, analitikams, kurių darbe tenka jungti keleto mokslo šakų žinias. Taip pat jis palankiai veikia menininkus, bandančius aprėpti keletą stilių ir krypčių. Panašiai veikia ir kiti plačialapiai kambariniai augalai.

Svarbu ir lapų storis. Kuo storesni, mėsingesni lapai, tuo „žemiškesnės“ mintys ateina greta to augalo. Ne veltui mėsingais lapais išsiskiriantis storalapis zamiokulkas vadinamas pinigų medžiu – kas gali būti žemiškiau ir materialiau už monetas ir banknotus? Manoma, kad šis augalas valo bevaises mintis apie pinigus ir gali užvesti ant tikrojo kelio, padėti gimti idėjoms, kaip iš tikrųjų pasiekti skalsos ir materialinės gerovės.

Maži lapeliai. Augalai smulkiais lapeliais, pvz., smidras, azalija, valo erdvę nuo pernelyg smulkmeniškų, varginančių minčių, padeda įžvelgti gėrį smulkmenose.

Spygliai. Spygliukus turintys augalai, pvz., kaktusai, šalina aštrias, žeidžiančias mintis, skatina įžvalgumą, proto aštrumą.

Stiebas – Saturno dovanotas stuburas

Nors pagrindiniai energijos filtrai – augalo lapai, kitos jo dalys taip pat daro poveikį namų atmosferai ir žmogaus biolaukui.

Stiebas – tai atrama, augalo skeletas. Jis sietinas su Žemės stichija, o valdanti planeta – Saturnas. Jis valdo vidines žmogaus galias, charakterį, valią, dvasios stiprybę.

Pats stiebas turi palyginti nedaug įtakos augalo išspinduliuojamai energijai, tačiau nederėtų pamiršti, kad tai jis leidžia lapams pasisukti reikiama linkme.

Tvirto, storo stiebo augalus rekomenduojama auginti žmonėms, kurie sunkiai randa savo gyvenime atspirties tašką, nuolat besiilgintiems pastovumo, tvirtumo.

Visiškai kitokią energiją teikia vijokliniai augalai. Jų stiebas ilgas, besivejantis, svyrantis žemyn. Šie augalai priskiriami energijos vampyrams. Bet tai – anaiptol ne neigiama savybė. Įkurdinti netoli laukujų durų šie augalai sugeria iš išorės į namus patenkančią svetimą, ne visada geranorišką energiją, neutralizuoja piktas svečių mintis. Taip pat šie augalai puikiai dera įvairiuose kampuose ir namų užkaboriuose, kur linkę kauptis vadinamosios energijos šiukšlės, trukdančios pozityvios energijos tėkmei.

Žiedai – saulėtas gyvenimo džiaugsmas

Saulės valdomi žiedai teikia namams džiaugsmo ir gėrio, dovanoja pilnatvę, meilę, kūrybines jėgas. Dažnai paniurusių, liūdnų žmonių namuose gėlės liaujasi žydėjusios, o štai ten, kur viešpatauja džiugesys ir meilė, netikėtai pražysta net ir itin retai žydintys augalai. Žiedai padeda ugdyti galias, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą.
Savyje kaupiantys Saulės energiją augalų žiedai ją išspinduliuoja namuose, skatina laimės hormonų išsiskyrimą ir pozityvias mintis.

Augalų priežiūra jūsų ritmu

Augalai ir žmogus, gyvendami vienoje erdvėje, ilgainiui nusistato savo gyvenimo ritmą, kuris virsta vieninga sistema. Taigi augalą galima laistyti, plauti, persodinti nebūtinai pagal grafiką, o tada, kai apie tai pakužda paties žmogaus nuojauta.
Pavyzdžiui, žiemą daugumą augalų reikia mažiau tręšti ir laistyti, tačiau jei žmogaus gyvenimo ritmas tuo metu aktyvus – veikiausiai ir augalai jo namuose gyvens visavertį gyvenimą, leis lapus, žydės, tad reikalaus ir papildomos priežiūros, o ne budinčio režimo.

Pastebėta, kad žmogų užklupus ligoms, rūpesčiams, į tai netrunka reaguoti ir augalai. Tada jiems taip pat prireikia papildomos „slaugos“: dažnesnio laistymo mažomis dozėmis, rūpestingesnio lapų valymo, trąšų ar ypatingų papildų, kurie leis jiems sutvirtėti ir išgyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius