Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 03 28

Po gaisro namų netekusi šeima: labiausiai reikia materialinės pagalbos

„Atvažiavau, apsikabinau dešimtmetį brolį. Svarbiausia, kad tėtis ir jis gyvi“, – lėtai rinkdama žodžius 15min GYVENIMAS sakė vilnietė Skaistė Karčiauskaitė. Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį jos tėvų namuose Vilniuje, Dvarčionyse, kilęs gaisras sunaikino šeimos namus.
Dvarčionyse  kilęs gaisras sunaikino šeimos namus.
Dvarčionyse kilęs gaisras sunaikino šeimos namus. / S.Karčiauskaitės nuotr.

Kaip pasakojo S.Karčiauskaitė, nuo ko kilo gaisras – pasakyti kol kas sunku. „Gal nuo kokios žiežirbos krosnyje, tėčio dirbtuvėse. Kol kas dar neaišku“, – sakė mergina.

Vilniuje nuomojame bute gyventi S.Karčiauskaitė apie nelaimę sužinojo vėlų vakarą – jai paskambino tėtis. Pasak Skaistės, ugnis įsiplieskė apie 10–11 valandą vakaro.

Tuo metu merginos tėtis dar nemiegojo: „Tada jis buvo savo dirbtuvėse ir bėgo iš namų gelbėti brolio.“

Gaisro metu namuose buvo tik jiedu, mat Skaistės mama buvo išvykusi savaitės atostogų. „Dabar kaip tik ji grįžo. Važiavau jos paimti iš oro uosto. Taip sutapo, kad ji kaip tik dabar grįžo“ – kalbėjo mergina.

Žinia apie nelaimę Skaistė pasidalino ir socialiniame tinkle.

„Kai pamatome ugnį, dėkojam Dievui, kad tas siaubas ne mums. Ši naktis buvo siaubinga, nes tas siaubas buvo mums. Sudegė mano šeimos namai, kuriuos aš su tėčiu stačiau, kuriuose užaugau ir augo mano brolis. <...>

Prašau kiekvieno pagalbos, kuris galėtų mums padėti. Mums atidarė sąskaitą nukentėjusiesiems.

Gavėjas – „Dvarčioniškiai“, sąskaita LT823500010002692344 ir/arba Sodininkų bendrija Keramikas, sąskaita LT247300010002446643. Mokėjimo paskirties lauke įveskite „Parama nukentėjusiems nuo gaisro“. Aš esu jums be galo dėkinga“, – rašė mergina.

Pasak Skaistės, gaisro metu iš keturių sklype buvusių pastatų visiškai sudegė du: „Sudegė tėčio dirbtuvės ir namas. Ironiška: nesudegė malkinės.“

Kaip informavo gelbėtojai, apie gaisrą praneša 22.30 val. Skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas, kad Vilniuje, Dvarčionių Sodų 1-oji g., atvira liepsna dega dviejų aukštų gyvenamasis namas.

Į įvykio vietą išsiųstos Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Kaip sakė S.Karčiauskaitė, gelbėtojai gaisrą gesino visą naktį.

„Gyvename labai gražioje vietoje, aukštai ant kalno. Mano nuomone, buvo prastai organizuota veikla (gelbėjimo), taip pat mašinoms trūko vandens. Bet tai – tik mano nuomonė“, – sakė vilnietė.

Skaistė sako, kad šeima kol kas nežino, ką darys – ar namą statys toje pačioje vietoje. „Dabar mums labiausiai reikia materialinės pagalbos. Mums reikia namų“, – sakė S.Karčiauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius