Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 13

Pomidorų auginimo ABC: kaip pasėti, ką dėti į duobutę persodinant ir kodėl negalima nugenėti „plikai“

Viskas prasideda nuo mažutės sėklytės, o baigiasi tuo, kad šiltnamis virsta nuostabiomis džiunglėmis, kuriose slepiasi dešimtys, o gal ir šimtai skirtingų veislių ir spalvų pomidorų, kurie džiugina sodriu skoniu. O nuo ko pradėti šią kelionę?
Pomidorai
Pomidorai / Shutterstock nuotr.

Dalinamės patyrusios augintojos Vilijos Juškevičienės ir apželdinimo kursų „Geltonas karutis“ organizatorės Linos Liubertaitės įžvalgomis ir patarimais. Šiame tekste atrasite patarimus, kaip pasėti pomidorus, pikuoti, persodinti, ką dėti į duobutę perkeliant į šiltnamį, kaip genėti, kaip atpažinti pagrindinius negalavimus ir jų išvengti bei taisyklingai laistyti.

Sėja

„Geriausias metas sėti pomidorus yra kovo mėnuo. Aš siūlau sėti ne anksčiau kovo 11-osios, nebent turite tokias išskirtines sąlygas kaip, pavyzdžiui, šildomas šiltnamis ar žadate pomidorus auginti ant palangės. Kitais atvejais sėjimas anksčiau yra rizikingas, kadangi saulės šviesos yra per mažai, todėl daigai ištįsta. Tad kuo vėliau sėsite, tuo turėsite geresnes galimybes išauginti sveikus ir stiprus daigus“, – pastebi L.Liubertaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius