-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 02

Populiarėjanti gimtadienio ar vestuvių šventės idėja – ekskursija į muziejų

Organizuojant gimtadienį, jubiliejų, vestuves ar įmonės renginį, visada norisi, kad šventė būtų įsimintina, ypatinga bei išskirtinė.
Muziejaus lankymas
Muziejaus lankymas / Organizatorių nuotr.

Švenčių organizatoriai sugalvoja renginio idėją, ieško tinkamų patalpų bei įgyvendina įvairiausius scenarijus. Vieni pirmiausiai ieškosi erdvės renginiui ir pagal ją dėlioja scenarijų, kiti pirmiausiai sugalvoja renginio idėją ir pagal ją ieško tinkamos vietos.

„Pastaruoju metu užsakovai ieško vietos savo šventei su pridėtine verte, kai tai būtų ne tik vakarienė ir pasisėdėjimas prie stalo, bet ir išskirtinė kultūrinė pramoga“, – pranešime žiniasklaidai tikina „Arkangelo“ konferencijų ir meno centro vadovė Ligita Šukliauskienė.

Organizatorių nuotr./Bažnytinio paveldo muziejus
Organizatorių nuotr./Bažnytinio paveldo muziejus

Ekskursijas į muziejų renkasi vis daugiau jubiliatų bei įmonės renginių planuotojų. Siūloma unikali galimybė švenčių dalyviams aplankyti Bažnytinio paveldo muziejų. Pasak L.Šukliauskienės, lankytojai lieka sužavėti Lobynu – buvusia Šv. Mykolo bažnyčia, kur eksponuojamos sakralaus meno vertybės bei žymių įvairių epochų menininkų kūriniai.

Ekskursijos metu galima pamatyti vieną didžiausių Lietuvos lobių: sovietmečiu Katedros sienoje slėptus ir netikėtai atrastus Bažnyčios šedevrus, kuriuos iš tauriųjų metalų ir brangakmenių sukūrė bene geriausi Europos auksakaliai.

Gidai papasakoja, kaip šiame vienuolyne gyveno vienuolės, kuo jos užsiėmė bei kaip šios istorinės erdvės buvo susijusios su garsia Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės magnatų Sapiegų gimine.

„Arkangelo“ konferencijų ir meno centro vadovė tikina, kad ekskursijos į Bažnytinio paveldo muziejų yra populiarios ir įvairių seminarų bei konferencijų pertraukų metu ar iš kart po renginių. Taip pat vis daugėja jaunavedžių, centre švenčiančių savo šventę, kurie vestuvių dieną užsako ekskursiją savo svečiams.

„Po vestuvių ceremonijos bažnyčioje, kol jaunieji fotografuojasi, dažnai galvos skausmu tampa klausimas kuo tuo metu užimti svečius. O čia, tose pačiose erdvėse, esantis Bažnytinio paveldo muziejus būna tikru atradimu ne tik iš kitur atvykusiems svečiams, bet ir vilniečiams. Iki valandos trunkanti ekskursija su gidu paverčia šventę įsimintina“, - teigia L.Šukliausienė.

Organizatorių nuotr./Lobynas
Organizatorių nuotr./Lobynas

Bažnytinio paveldo muziejus, šiais metais švenčiantis savo dešimtmetį, nuolat rengia įvairias, besikeičiančias parodas, organizuoja seminarus bei paskaitas, edukacinius renginius ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Muziejaus erdvėse galima suorganizuoti svečių pasitikimą, vargonų ar kitos muzikos koncertą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius