-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 17

Populiarėjantis „LinkedIn“: kaip susikurti tokį profilį, kad imtų plaukti darbo pasiūlymai

Pastaruoju metu vis daugiau darbuotojų atsigręžia į socialinį tinklą „LinkedIn“ – ten publikuojami įdomūs įrašai, randami darbo pasiūlymai ir mezgami vertingi kontaktai. Nors ši platforma populiarėja ir Lietuvoje, ji vis dar apipinta tam tikrų įsivaizdavimų ir pamąstymų, kad, jei neini aukštų pareigų, profilio turėti neverta. Vis dėlto profesionali CV, „LinkedIn“ profilių kūrėja, konsultantė Vytautė Jurgaitytė tikina, kad čia galima gauti daug naudos.
„LinkedIn“
„LinkedIn“ / 123RF.com nuotr.

„LinkedIn“ naudojamas ne tik darbo paieškai

Kaip aiškina Vytautė, „LinkedIn“ yra socialinis tinklas, leidžiantis kurti ir palaikyti ryšius su verslo partneriais, klientais, kolegomis, vadovais. Ten taip pat galima ieškoti darbo ar darbuotojų bei partnerių.

„Nepamirškime edukacinės pusės – „LinkedIn“ galima naudoti skaitant aktualią informaciją, sekant industrijos naujienas arba siekiant įgyti žinių kursuose, – teigia V.Jurgaitytė. – Galbūt jūs nenorite savo feisbuko ar instagramo paskyrose turėti kolegų, nes dalinatės asmenine informacija, bet siekiate kurti ir palaikyti ilgalaikius ryšius, plėsti profesinių pažinčių ratą. Gal norite plėsti klientų ratą tarptautinėje rinkoje?

„LinkedIn“ galima naudoti būnant pasyviu vartotoju ir skaitant kitų žmonių tekstus arba aktyviu nariu, kai komentuojate kitų įrašus, dalyvaujate diskusijose, publikuojate savo mintis.“

Asmeninio albumo nuotr./Vytautė Jurgaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Vytautė Jurgaitytė

„LinkedIn“ iki šiol yra apipintas įvairių įsitikinimų – daugeliui atrodo, kad tai yra nuobodi platforma, skirta rimtiems savo sričių profesionalams, tačiau iš tiesų jame verda nemažas gyvenimas, kur vietos randa visi.

„Tai toli gražu nėra vien darbo paieškų tinklas. Juo patogu ir naudinga naudotis, jei norite jausti verslo, inovacijų, pokyčių pulsą savo ar visose industrijose, kurios domina. Čia galite skaityti įrašus žmonių, kurie niekur kitur nerašo.

Jeigu rinkoje esate naujokas, galite stebėti profesionalų karjeros eigą, jų pasiekimus, rezultatus. Jei jau esate įgudęs, galite dalintis savo patirtimis, auginti pažinčių ratą, dalyvauti diskusijose. Tai yra puikus tinklas vietinėms ir tarptautinėms pažintims megzti, bendriems projektams kurti“, – pasakoja V.Jurgaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius