Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2020 09 02

Protų kovos su Robertu Petrausku atkeliauja į Biržus

Šį šeštadienį, rugsėjo 5 d., Biržuose vyks Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje drauge su socialine iniciatyva „Kūrybos kampas 360°“ organizuojamas nemokamas renginys. Vietos bendruomenės nariai kviečiami suburti 5-ių asmenų komandas ir drauge su protmūšių organizatoriumi bei vedėju Robertu Petrausku dalyvauti nuotaikingose protų kovose.
R.Petrauskas
R.Petrauskas / Partnerių nuotr.

Renginio metu taip pat bus galima iš nebenaudojamos medienos pasigaminti inkilus, sudėlioti vartojimo įpročius atskleisiančią dėlionę bei daugiau sužinoti apie pakuotes ir jų perdirbimą. Drauge su socialinės iniciatyvos „Kūrybos kampas 360°“ įkūrėju Giedriumi Buču bei žygio pėsčiomis aplink mūsų šalį „Už švarią Lietuvą!“ žygeiviais miesto gyventojai bei svečiai diskutuos, kaip kurti saugią ir darnią mus supančią aplinką.

Šeštadienį biržiečiai nuo 11 val. kviečiami dalyvauti įvairiose veiklose, kurios vyks Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje (Radvilos g. 3, Biržai)

„Renginiu siekiame skleisti žinią apie Europos Sąjungos indėlį kovojant su klimato kaita, užtikrinant aplinkos apsaugą ir biologinę įvairovę. Taip pat norime visiems renginio dalyviams suteikti praktinių žinių, kurios leistų kasdienybėje priimti aplinkai draugiškus sprendimus ir skatintų vartoti atsakingai. Mat augančios vartojimo apimtys neišvengiamai didina aplinkos užterštumą. Todėl tik vieningai spręsdami šią problemą galėsime prisidėti prie saugios ir švarios aplinkos kūrimo“, – teigia Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

Robertas Petrauskas tiki, kad su aplinkos apsauga ir ekologija susijusios jo vedamos protų kovos paskatins žmones susimąstyti apie savo indėlį kuriant tvarią aplinką ne tik sau, bet ir savo vaikams. Anot jo, nors daugelis žino, kaip svarbu saugoti gamtą ir vartoti atsakingai, tačiau šias žinias būtina nuolat gilinti.

Protų kovos su Robertu Petrausku vyks rugsėjo 5 d. 15:00–17:00 val. Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje. Jose galėsite nuotaikingai įsivertinti savo žinias apie ekologiją bei aplinkosaugą. 5-ių asmenų komandas iki penktadienio, rugsėjo 4 d. registruokite elektroniniu paštu EKOPROTAI@showart.lt

Taip pat šeštadienį 11 val. žygio „Už švarią Lietuvą!“ meistrų komanda visiems norintiems padės iš nebenaudojamos medienos pagaminti inkilus paukščiams. Biržiečiai raginami savo aplinkoje surasti jau nebereikalingų lentų ir jas atsinešti į dirbtuves.

12 val. vyks susitikimas su žygio „Už švarią Lietuvą!” dalyviais. Žygeiviai pasidalins žygio įspūdžiais ir kvies padiskutuoti apie mūsų bendrų namų saugojimą bei darnios aplinkos kūrimą.

12:30–16:00 val. žygio dalyviai siūlys dėlioti perteklinio vartojimo problemas ir mūsų kasdienius įpročius atskleisiančią „Vartojimo dėlionę“ iš žygio metu surinktų šiukšlių.

13:00–14:30 Biomokslų doktorantė, žygio „Už švarią Lietuvą!” mokslinė konsultatė, Rasa Tumaševičiūtė kvies į aktyvų seminarą „Kokios pakuotės aš norėčiau?“.

Visi renginiai nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius