-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 06 10

Renginių vedėjas į vasaros darbus neria be rūpesčio dėl namų saugumo

Vasara – atostogų metas, tačiau ilgapirščiai nesnaudžia ir nesiilsi, be priežiūros palikti namai it masalas traukia vagis. Tačiau ilgametę patirtį turintis renginių vedėjas Justinas Kupstas nuo šiol be nerimo palieka savuosius. Apsaugos sistemą jis savo telefone valdo išmaniąja programėle „Būk ramus“, o suveikus davikliams iš karto į jo namus yra išsiunčiamas greitojo reagavimo ekipažas.
Justinas Kupstas
Justinas Kupstas / Partnerio nuotr.

Tikrasis darbymetis J.Kupstui prasideda anksčiau nei sušyla orai. Renginių vedėjui iš peties tenka padirbėti ne tik savaitgaliais, bet ir dažnai vykti pas užsakovus visoje Lietuvoje.

„Vasarą tenka daug keliauti. Vedu šventes ir renginius, todėl dažnai nebūnu namie, o ir šeimos nariai mėgsta ištrūkti į gamtą, nuvažiuoti pas gimines. Butas lieka tuščias. Nuo vagystės nėra apsaugotas niekas, todėl dėti visas viltis į aplink gyvenančius kaimynus ir būsto saugumą patikėti rūpintis tik jiems – neišmintinga. Bute esančios šarvuotos durys – patikimas būdas apsaugoti namus, tačiau vien to nepakanka. Galima butą drausti, tačiau tai – ne apsaugos priemonė, kuri užkerta kelią ilgapirščiams, o veikiau pasekmių likvidavimo įrankis, kai po įvykio yra sumokama kompensacija nukentėjusiam. Norisi išvažiavus ir palikus namus nesukti galvos, nesirūpinti dėl jų saugumo ir 100 proc. koncentruotis į tai, ką darai, arba mėgautis užtarnautu poilsiu“, – kalbėjo J.Kupstas.

Paprasta kaip du kart du

Praėjusias metais, Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, iš viso buvo užregistruotos beveik 2 tūkst. vagysčių įsibraunant į gyvenamąsias patalpas.

Dviejų vaikų tėvas prisipažino, kad mastas ir žiniasklaidoje pasirodantys pranešimai apie vagystes, paskatino vasaros laikotarpiui įdiegti papildomas priemones, kurios sumažintų vagystės riziką ir atbaidytų ilgapirščius. Kupstų šeimos namuose nuo šiol veikia apsaugos sistema, o jai suveikus į vietą atvyksta apsaugos paslaugas teikiančios bendrovės „Ekskomisarų biuras“ ekipažas. „Nors signalizacija gali ir nebūti kliūtimi vagims laužtis į namus, tačiau ji gali apsunkinti jų kėslus ir atbaidyti, o ir žalos per keletą minučių, kol atvyks ekipažas, nesuspės daug pridaryti“, – įsitikinęs J.Kupstas, kuris apsaugos paslaugą užsisakė vasaros sezonui.

„Kuomet darbas veja darbą, norisi, kad viskas būtų kuo paprasčiau. Likau maloniai nustebintas, kad norint užsisakyti namų apsaugos paslaugą nereikia niekur vykti. Taip sutaupai laiko, kurio mums visiems trūksta. Viską padariau vos kelių mygtukų paspaudimu. Apsilankiau e.bukramus.lt svetainėje, joje galėjau rinktis siūlomus paketus, tačiau aš pasirinkau kitą variantą: pats susikomplektavau sistemą, pasirinkdamas norimus įrenginius. Susimokėjau ir jau kitą dieną užsakymas buvo pristatytas į mano namus. Paprasta kaip du kart du“, – pasakojo J.Kupstas.

Partnerio nuotr./Justinas Kupstas
Partnerio nuotr./Justinas Kupstas

Užtruko vos penkias minutes

Daugeliui atrodo, kad įsirengti apsaugos sistemą namuose – tikrų tikriausias vargas: užima daug laiko, reikia ieškoti, kas sumontuos, o galiausiai visur kabės akis badantys laidai. J.Kupstas džiaugiasi, kad plačiai atverti piniginės jų šeimai nereikėjo, o ir imtis papildomų apdailos darbų bute neteko. Užsakytą apsaugos įrangos komplektą sudaro įrenginiai, kuriuos vyras be vargo pritvirtino pats per mažiau nei penkias minutes.

„Autonominei apsaugos sistemai turėjau tik užtikrinti, kad šalia būtų elektros lizdas, nes reikalingas maitinimas. Belaidžius magnetinius langų jutiklius lengvai prie lango rėmo pritvirtinau dvipuse lipnia juostele, tereikėjo įdėti baterijas ir viskas. Kitus belaidžius judesio daviklius tvirtinau medsraigčiais. Kiekvienas žingsnis yra aprašytas ir pavaizduotas instrukcijose, todėl viskas buvo aišku ir suprantama. Net žmonai įspūdį padariau, kad taip greitai apsisukau: nesitikėjo, kad taip viskas yra paprasta su belaide sistema“, – pasakojo renginių vedėjas. Justinas džiaugėsi, kad aktyvuoti „Ekskomisarų biuras“ apsaugos paslaugą paprasčiau nebūna: tereikėjo paskambinti trumpuoju numeriu 1646 ir paslauga yra aktyvuojama.

Saugumą valdo telefonu

„Nemėgstu prisirišti prie paslaugų ir būti susaistytas įvairiomis ilgalaikėmis sutartimis, todėl itin nudžiugau, kad šią paslaugą galėjau tiesiog išsinuomoti tiek, kiek man ji aktuali: tik vasarai, kuomet nesame namie. Jei toliau ja nebenorėsime naudotis, tai tereikės viską sudėti į pakuotę, kurioje buvo pristatyta įranga, ir išsiųsti į centrinę įmonės būstinę Vilniuje“, – privalumus vardino Justinas.

Renginių vedėjas šiuo metu namų apsaugos sistemą valdo per atstumą: savo išmaniajame telefone naudodamas parsisiųstą programėlę „Būk ramus“. „Operatyviai esu ne tik informuojamas, jei įsijungia sistemos davikliai, bet ir bute dingus elektros įtampai. Programėle galiu itin nesudėtingai valdyti sistemos būseną, įjungti ir išjungti įvairius saugos parametrus. Viskas labai paprasta ir patogu “, – gera patirtimi dalijosi J.Kupstas.

Justinas gali jaustis ramiu būdamas bet kur, nes visais atvejais, suveikus apsaugos sistemai, atvyksta „Ekskomisarų biuro“ greitojo reagavimo ekipažas, kuris vietoje išsiaiškina signalizacijos suveikimo priežastis, o esant reikalui imasi operatyvių veiksmų.

Partnerio nuotr./„Būk ramus“ sistema
Partnerio nuotr./„Būk ramus“ sistema

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius