Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 01 23

Rinkos pionierė „Husqvarna“ švenčia robotų vejapjovių 25-metį ir dovanoja ekskliuzyvinį modelį

Dar 1995 m. Švedijos bendrovė „Husqvarna“ žengė pirmą žingsnį į naują technikos segmentą – pristatė pirmąjį pasaulyje komercinį robotą vejapjovę – „Husqvarna Solar“, robotą vejapjovę su saulės baterijomis. Šis išradimas pradėjo keisti pasaulio požiūrį į vejos priežiūrą ir jį keičia iki šiol. Veją prižiūrintys robotai vejapjovės sparčiai populiarėja tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje, kur jie skaičiuoja penkioliktus metus. Be to, švęsdama robotų vejapjovių gimtadienį, „Husqvarna“ kviečia laimėti riboto leidimo populiariausią roboto vejapjovės modelį.
Rinkos pionierė „Husqvarna“ švenčia robotų vejapjovių 25-metį ir dovanoja ekskliuzyvinį modelį
Rinkos pionierė „Husqvarna“ švenčia robotų vejapjovių 25-metį ir dovanoja ekskliuzyvinį modelį / Partnerio nuotr.

„Didžiuojamės sukūrę ir rinkai pristatę naują gaminį, kuris leido mums tapti lyderiais robotų vejapjovių segmente. Taip pat labai džiaugiamės jubiliejaus proga pristatydami riboto leidimo „315X“ modelį. Dar prieš ketvirtį amžiaus rinkai pristatę „Husqvarna“ robotus vejapjoves įsipareigojome nuolat tobulinti savo gaminius, kad ši technologija visuomet žengtų pirmyn. Nekantraujame pasauliui parodyti, ką ateitis žada robotų vejapjovių rinkai“, – sako Sofia Axelsson, „Husqvarna“ klientų departamento viceprezidentė.

Inovacijų lyderystei ir 25-ajam robotų vejapjovių jubiliejui pažymėti „Husqvarna“ rinkai pristato riboto leidimo išskirtinės spalvos populiariausią roboto vejapjovės modelį „Husqvarna Automower® 315X“. Šis roboto vejapjovės modelis pardavime pasirodys vasarį.

Pirmasis robotas Lietuvoje – prieš 15 metų

„Husqvarna“ robotai vejapjovės Lietuvos rinkoje pasirodė šiek tiek vėliau. Pirmasis robotas vejapjovė mūsų šalyje buvo parduotas prieš 15 metų. Tuomet „220AC“ modelis nukeliavo į Kauno rajone esančią Garliavą, o jo savininkas Juozas Martikaitis tapo pirmuoju Lietuvoje, prižiūrėti veją patikėjusiu robotui vejapjovei.

„Jei gerai prisimenu, robotą vejapjovę pirmą kartą pamačiau kažkokioje Lietuvoje vykusioje parodoje ir jis mane iš karto sudomino. Buvo smalsu pamatyti, kaip jis veiks realiomis sąlygomis, ant realios vejos. Robotuką įsigijome ir paskyrėme jį prižiūrėti įmonės teritorijoje esančią veją – apie 10 arų plotą. Prisimenu, kiek tuomet jis susidomėjimo sukėlė! Žiūrėdavo ir darbuotojai, ir praeiviai, ir pas mus atvažiuojantys klientai bei partneriai“, – prisimena UAB „Garlita“ vadovas J.Martikaitis.

Verslininkas skaičiuoja, kad tuometinė investicija į robotą jam atsipirko maždaug per metus: „Nereikėjo samdyti darbuotojo vejai pjauti, nereikėjo šiam darbui atlikti būtinos technikos, o rezultatas visuomet džiugino.“ „220AC“ modelis įmonės teritorijoje darbavosi apie dešimtmetį, vėliau jis buvo pakeistas naujesniu „Husqvarna“ roboto vejapjovės modeliu.

„Mūsų atveju robotas vejapjovė labai pasiteisino. Netrukus robotui patikėjome ir veją namuose, dabar ir mano vaikų sklypuose dirba „Husqvarna“ robotai. Juos įsigijo ir daug mano partnerių, draugų. Kartais net juokauju, kad aš kaip „Husqvarna“ prekybos atstovas, – šypsosi J.Martikaitis ir džiaugiasi „Husqvarna“ robotų patikimumu. – Jie negenda.“

Partnerio nuotr./„Husqvarna" robotas vejapjovė 1998 metais
Partnerio nuotr./„Husqvarna" robotas vejapjovė 1998 metais

Inovacijų lyderė ketvirtį amžiaus

1992 m. tuometis „Husqvarna“ vadovas Bengtas Anderssonas pastebėjo robotų vejapjovių rinkos potencialą ir subūrė inžinierių komandą, kuriai pavedė sukurti tai, kas tapo pirmuoju „Husqvarna“ robotu vejapjove – „Husqvarna Solar“.

Praėjus vos trim metams po „Husqvarna Solar“ pasirodymo rinkoje, 1995 metais, kompanija pristatė pirmąją „Husqvarna Automower®“ kartą – robotus vejapjoves, kurie grįždavo į prie žemės pritvirtintą įkrovimo stotelę įkrauti savo akumuliatorių. Tai leido robotui vejapjovei dirbti bet kuriuo paros metu bet kokiomis oro sąlygomis. Robotas vejapjovė pats suprato, kada laikas įkrauti akumuliatorių ir automatiškai grįždavo į įkrovimo stotelę.

Antroji „Husqvarna Automower®“ karta pasirodė 2003 m. Robotai vejapjovės išsiskyrė savo dizainu ir turėjo daug technologinių patobulinimų. Vėliau buvo pristatyti ir kiti robotų vejapjovių modeliai sukurti ant šios platformos, pavyzdžiui, robotas vejapjovė, galintis prižiūrėti vejas, kurių plotas iki 6000 kv. metrų, taip pat hibridinis robotas vejapjovė su integruotu akumuliatoriumi ir saulės baterijomis.

Partnerio nuotr./„Husqvarna" robotas vejapjovė 2003 metais
Partnerio nuotr./„Husqvarna" robotas vejapjovė 2003 metais

Trečioji „Husqvarna Automower®“ karta pasirodė 2011-aisiais. Pirmieji šios kartos modeliai buvo kompaktiški ir orientuoti į nedidelius vejos plotus. Vėliau pasirodė didesniems plotams prižiūrėti pritaikyti modeliai. Po penkmečio buvo pristatyti pažangūs „X-line“ serijos modeliai „Automower® 430X“ ir „450X“ modeliai su integruota „Automower® Connect“ funkcija, GPS navigacija, LED apšvietimu, guminiu priekiniu buferiu.

Partnerio nuotr./„Husqvarna" robotas vejapjovė 2011 metais
Partnerio nuotr./„Husqvarna" robotas vejapjovė 2011 metais

Pirmieji „Husqvarna“ robotai vejapjovės „Automower® 520“ ir „550“ profesionaliai žaliųjų zonų priežiūrai buvo pristatyti 2018 m. Komplektuojami su profesionaliais valdymo sprendimais, nuotolinio valdymo galimybe ir nuolatiniu stebėjimu bei sekimu pasitelkiant „Husqvarna Fleet Services“ paslaugą, šie robotai vejapjovės buvo sukurti sudėtingesnėms užduotims atlikti ir aplinkos priežiūros profesionalų laikui ir jėgoms taupyti.

Partnerio nuotr./„Husqvarna" robotas vejapjovė 2018 metais
Partnerio nuotr./„Husqvarna" robotas vejapjovė 2018 metais

Orientuodamasi į įrenginių sujungimą ir išmanius sprendimus, „Husqvarna“ mobiliąją programėlę „Automower® Connect“ tais pačiais metais papildė keletu išmanių namų paslaugų, pavyzdžiui, suteikė galimybę išmanių namų savininkams savo robotą vejapjovę valdyti balsu.

Po metų, 2019-aisiais, buvo pristatyti pirmieji keturiais ratais varomų robotų vejapjovių modeliai – privatiems sklypams skirtas „Husqvarna Automower® 435X AWD“ ir profesionaliai vejos priežiūrai skirtas „Husqvarna Automower® 535 AWD“. Kadangi abu robotų vejapjovių modeliai yra varomi keturiais ratais, jie gali įveikti įkalnes, siekiančias net iki 70 proc.

Partnerio nuotr./„Husqvarna" robotas vejapjovė 2019 metais
Partnerio nuotr./„Husqvarna" robotas vejapjovė 2019 metais

2019-ieji į „Husqvarna Group“ istoriją įėjo dar ir dėl to, kad praėjusiais metais buvo pagamintas 2-milijoninis robotas vejapjovė.

Galima laimėti robotą vejapjovę

Švęsdama gražų ir svarbų jubiliejų, „Husqvarna“ privačių namų savininkams, kuriems pabodo nuolat bent kelias valandas per savaitę skirti vejos priežiūrai, turi gerų žinių. Bendrovė kviečia dalyvauti žaidime, kurio pagrindinis prizas – jubiliejui pažymėti skirtas riboto leidimo „Husqvarna Automower® 315X“.

Partnerio nuotr./„Husqvarna Automower® 315X“
Partnerio nuotr./„Husqvarna Automower® 315X“

Šis „X-line“ serijos modelis yra vienas populiariausių ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. „315X“ modelis gali prižiūrėti veją, kurios plotas siekia iki 1600 kv. metrų, jis lengvai įveikia siaurus pravažiavimus ir šlaitus, kurių pasvirimas siekia iki 40 proc.

Dalyvauti žaidime paprasta – tereikia atsakyti į keletą klausimų ir užsiregistruoti. Tai padaryti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius