Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 09

Ryškiai išmarginote velykinius kiaušinius? Paaiškino, ar juos galima valgyti

Kiaušinių dažymas yra daugelio šeimų velykinė tradicija. Į spalvingus margučius gražu žiūrėti, bet dažnai susimąstome – ar galima juos valgyti? Štai, ką reikia apie tai žinoti.
Margučiai
Margučiai / 123RF.com nuotr.

Įdėjus daug pastangų į kiaušinių marginimą, nenuostabu, kad nesinori, jog tai nueitų veltui. Visgi norint juos vėliau saugiai suvalgyti, reikėtų užtikrinti, kad margučiai būtų ne tik tinkamai išvirti, bet ir laikomi šaldytuve, rašoma „The pioneer woman“.

Taigi, ar galima valgyti nudažytus kiaušinius? Atsakymas yra teigiamas. Tačiau tik tuo atveju, jeigu tą daryti saugu. Mėgautis kiaušiniais ramiai galite tada, jei jie buvo dažyti natūraliai.

123RF.com nuotr./Margučiai
123RF.com nuotr./Margučiai

Jeigu kiaušiniai verdant įtrūko, buvo spalvinti dažais arba ilgai stovėjo ne šaldytuve, jų geriau nevalgykite. Vietoje to naudokite margučius kaip Velykų stalo puošmeną.

Virdami kiaušinius kietai, ne tik užtikrinsite, kad jie saugūs valgyti, bet ir iš tiesų bus skanūs. Be to, svarbu naudoti šviežius kiaušinius. Jei juos naudojate marginimui, nereiškia, jog reikia rinktis kelias savaites šaldytuvo gale stovinčius kiaušinius. Taip pat venkite įskilusių kiaušinių.

Jei nusprendėte kiaušinius marginti dažais, žinokite, kad vieni būna skirti tik dekorui, o kiti pagaminti iš saugių dažiklių, galimų naudoti maistui. Planuodami vėliau kiaušinius valgyti, nesirinkite cheminių dažų. Geriau įsigykite maistinių dažų arba marginkite vaisiais, daržovėmis, augalais.

Vienas svarbiausių dalykų, susijusių su velykiniais kiaušiniais, yra užtikrinti, kad jie būtų laikomi šaldytuve. Dažnai papuošti kiaušiniai išbūna valandų valandas ant šventinio stalo. Tačiau tai neretai tampa per maistą plintančių ligų priežastimi.

Tinkamai laikomi kietai virti velykiniai kiaušiniai šaldytuve geri turėtų išbūti iki vienos savaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius