-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 02 10

Saikingas buto Žirmūnuose interjeras – su aštunto dešimtmečio prieskoniu

Iš pirmo žvilgsnio interjero dizainerės Aušrinės Šeibelienės projektuotas trijų kambarių butas (69,11 kv. m) Vilniuje, Žirmūnų mikrorajone, atrodo santūrus, saikingas, ramus. Tačiau patyrinėjus atidžiau, akys užkliūna už geometrinių formų paslaptingų žaidimų bei vienos kitos neįkyrios, savo vietą interjere puikiai radusios, ryškios detalės.
Buto Žirmūnuose interjeras
Buto Žirmūnuose interjeras / Agnės Klimavičiūtės nuotr.

Kaip ir visi kūriniai, šis prasidėjo nuo planų stumdymo ir korekcijos. Per platus koridorius buvo susiaurintas, tad miegamajame atsirado papildomos erdvės spintai.

Šalia vonios kambario dizainerė suprojektavo visų taip norimą skalbimo patalpą. Sprendimas funkcionalus ir praktiškas, nes būtent valymo bei skalbimo priemonės dažnai neranda tinkamos vietos.

Buto šeimininko – jauno, išsilavinusio vyro – reikalavimas buvo atskirti darbo erdvę nuo poilsio zonos. Interjero dizainerė išpildė šį pageidavimą sukurdama darbo erdvėje kuo palankesnę atmosferą susikaupti – kambarys išsiskiria savo minimaliu stiliumi ir šviesa.

Agnės Klimavičiūtės nuotr./Buto Žirmūnuose interjeras
Agnės Klimavičiūtės nuotr./Buto Žirmūnuose interjeras

Jo erdvė patogiai išplanuota, čia – tik reikalingiausi daiktai bei baldai, be to, neaikštingi spalvų bei medžiagų deriniai tikrai neblaško darbo metu.

Kaip ir šiame, taip ir kituose kambariuose vyrauja ramus, solidus, galima sakyti, vyriškas rudų ir pilkų derinių koloritas. Rausvais atspalviais kiek išsiskiria miegamasis. Čia stovi vienas iš ryškiausių namų elementų – rožinis krėslas. Savo žaisminga spalva visų kitų daiktų kontekste jis simbolizuoja atsipalaidavimą.

Keli mėlyni akcentai atsirado ir vonioje. Visame interjere vis išnyra plonytė aštunto dešimtmečio „siužeto linija“. Aiškiausiai ji atsiskleidžia pagrindinėje erdvėje – svetainėje. Minimalūs trikampių raštai tapetuose šiek tiek ryškesni užuolaidose ir galų gale tai užtvirtina svetainės pažiba – lapo formos kavos staliukas su įstrižomis kojelėmis.


Šis darbas dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'15“.

Parengė Gabrielė Šermukšnytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius