Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 20

Šaldytuvas, keičiantis naudotojų požiūrį ir įpročius: šviežios inovacijos – dar šviežesniam maistui

Mėnesį džiuginantis vaisių ir daržovių šviežumas, malonus vidaus kvapas bei dar ilgiau švieži išliekantys maisto produktai, kuriuos atitirpinti galima negaištant laiko. Taip skambėtų kiekvieno idealaus šaldytuvo charakteristika. Tačiau vienas didžiausių buitinių prietaisų gamybos lyderių pasaulyje ir Europoje BEKO, pasitelkdamas inovatyvius sprendimus, visų šviežio maisto mylėtojų svajones pavertė realybe. Pristatęs šaldytuvus su pažangia „NeoFrost“ technologija ir įdiegtais aktyviaisiais jonizatoriais, gamintojas keičia tiek produktų šaldymo bei laikymo, tiek ir jų pirkimo įpročius.
Šaldytuvas, keičiantis naudotojų požiūrį ir įpročius: šviežios inovacijos – dar šviežesniam maistui
Šaldytuvas, keičiantis naudotojų požiūrį ir įpročius: šviežios inovacijos – dar šviežesniam maistui / Partnerio nuotr.
Temos: 2 Šaldytuvas Beko

Tradiciniams iššūkiams – novatoriški sprendimai

Maisto produktai genda ir tai yra natūrali jų savybė, tačiau didžiojoje dalyje šaldytuvų šis procesas vyksta greičiau. To priežastis – žemas drėgmės lygis ir prasta oro cirkuliacija, kurią, dažniausiai, sukuria vienas oro srautas, cirkuliuojantis visame šaldytuve. Todėl įrenginio viduje tampa sausa, o drėgnumo stygius neleidžia ilgiau išsaugoti maisto produktų.

BEKO į šį iššūkį pažiūrėjo pažangiai: naujoji „NeoFrost“ technologija tapo revoliucine inovacija, pakeitusia nusistovėjusį funkcionalumą. Ji atskiria oro cirkuliaciją šaldytuvo bei šaldiklio skyriuose, kartu, gamintojo įrenginiuose užtikrindama du kartus daugiau drėgmės. Taip pastebimai išauga ir šaldomų produktų šviežumas.

Partnerio nuotr./Tradiciniams iššūkiams – novatoriški sprendimai
Partnerio nuotr./Tradiciniams iššūkiams – novatoriški sprendimai

Tačiau, tai dar ne visas „NeoFrost“ pažangumas. Naudojant šią technologiją, ant laikomų produktų ir šaldytuvo viduje nesusidaro ledo sluoksnis. Todėl BEKO įrenginių nereikia atitirpinti, priešingai nei kitų gamintojų prietaisų, kuriems tai tiesiog privaloma.

Šis „NeoFrost“ funkcionalumas keičia ir maisto mylėtojų įpročius. Į parduotuvę BEKO šaldytuvų naudotojai dabar gali vaikščioti rečiau, o šaldomos kaimo ir sodo gėrybės šviežios išlieka ilgiau – rūpintis, jog šeimai skirti produktai greitai suges, nebetenka.

Kitas išbandymas, su kuriuo susiduria įrenginiai, yra viduje besimaišantys produktų kvapai – šis mišinys neretai sukuria nemalonius aromatus. To priežastis yra vienas oro srautas: jis cirkuliuoja po skirtingas šaldytuvo kameras, maišydamas šaldomo maisto kvapus. Tačiau BEKO šaldytuose oro srautai yra paskirstomi ir nemalonių aromatų nelieka. Tai dar ne viskas: gamintojas įrenginiuose įdiegė aktyvius jonizatorius, skirtus įveikti bakterijas, virusus ir kitus prasto kvapo šaltinius. Kartu su šaldytuvuose esančiais specialiais filtrais, ši technologija išvalo viduje cirkuliuojantį orą.

Vienas įrenginys daugybei skirtingų poreikių

Vienas inovatyviausių naujosios kartos BEKO šaldytuvų sprendimų sutelktas į vaisių ir daržovių šaldymą. Šiems produktams specialiai sukurta oro mainų kamera, kurioje naudojama „EverFresh +“ technologija. Ji užtikrina optimalų drėgmės lygį, todėl kondensatas nesusidaro net pravėrus šaldytuvo dureles, nes temperatūra kameroje išlieka nepakitusi.

Technologijos patogumo netrunka pajusti kiekvienas, kuris gamindamas dažnai atidaro įrenginį, tačiau nori išlaikyti daržoves šviežias kuo įmanoma ilgiau. BEKO šią savybę ypač kruopščiai išvystė. Vaisių ir daržovių šviežumas išlaikomas iki 30 dienų, nes į produktams laikyti skirtą kamerą integruota „Active Fresh“ mėlyna švieselė leidžia augalams vykdyti fotosintezę. Taip šaldomos sodo bei daržo gėrybės gali sunokti, išsaugodamos turimą maistinę vertę.

Ši technologija ypač naudinga miesto gyventojams, šaldytuve norintiems kuo ilgiau išlaikyti savo užaugintų daržovių šviežumą, tačiau neturintiems galimybės išeiti į čia pat augančių svogūnų ar morkų lysvę. Kai prie namų nėra ir šiltnamio su agurkais, pomidorais, o kieme neauga krapai, nuosavą ūkį pavaduoja BEKO šaldytuvas. Į jį sudėtos daržovės ir vaisiai net mėnesį išlaikomi švieži.

Atskiro paminėjimo verta ir įrenginiuose įmontuota „nulinė kamera“, kurioje palaikoma nulio laipsnių Celsijaus temperatūra. Kuriant ją, gamintojas apgalvojo sūrio, dešros, šviežios mėsos ir žuvies šaldymą, todėl inovaciją sumaniai pritaikė šių produktų laikymui. Į „nulinę kamerą“ atskirai tiekiamas šaltas oras, geriausiai išsaugantis produktų šviežumą bei užkertantis kelią nemalonių kvapų susidarymui. Todėl neabejojama, jog technologiją puikiai įvertins medžiotojai ir žvejai, norintys kuo ilgiau mėgautis savo laimikiu.

Speciali šaldytuvo funkcija skirta ir ledukų mėgėjams, neįsivaizduojantiems gyvenimo be tirštųjų kokteilių bei gaivinančių gėrimų. Ji pavadinta „Twist and Serve“ – tai skyrius, į kurį, pasukus rankenėlę, lengvai iškrenta ledo kubeliai. Gamintojas dėmesį skyrė ir saugumui: ledukams šaldyti skirta vandens talpa apsaugota nuo pratekėjimo.

Partnerio nuotr./Šaldytuvas, keičiantis naudotojų požiūrį ir įpročius: šviežios inovacijos – dar šviežesniam maistui
Partnerio nuotr./Šaldytuvas, keičiantis naudotojų požiūrį ir įpročius: šviežios inovacijos – dar šviežesniam maistui

BEKO apgalvojo ir poreikius tų, kuriems prireikia šaldyti daugybę produktų. Jiems siūlomi keturių durų gamintojo šaldytuvai, turintys papildomą 77 litrų tūrį ir daugybę kamerų – kiekviena jų tobulai pritaikyta laikyti maistą kuo ilgiau.

Šiame BEKO šaldytuve palaikoma nuo +2 °C iki +8 °C, šaldiklyje – nuo -24 °C iki -18 °C, sekliame šaldiklyje – nuo -6 °C iki -2 °C temperatūros. Vynams laikyti puikiai tinka +10 °C, o sūriams, šviežiai mėsai ir žuviai idealiai subalansuotos 0 °C laipsnių sąlygos. Pridėkime vaisiams ir daržovėms skirtą jau minėta kamerą su „EverFresh +“ technologija bei mėlyna „Active Fresh“ šviesele ir turėsime daugiafunkcinį įrenginį patiems įvairiausiems poreikiams.

Pažangus, tylus, adaptyvus

Naujosios kartos BEKO šaldytuvų naudotojus neabejotinai nustebins įrenginių praktinis funkcionalumas, kuris leidžia unikaliems poreikiams pritaikyti skirtingus režimus.

Vienas jų – trumpalaikio užšaldymo funkcija, kuri -27 °C temperatūroje staiga sušaldo tik ką įdėtus produktus. Kartu, užtikrinamas ir greitas vėsinimas, jei prireikia atšaldyti produktus trumpalaikiu režimu +1 °C temperatūroje.

Kita ypatinga savybė – šaldytuvo „Eko“ režimas. Pasinaudojus ja, įrenginys po 6,5 valandos pradeda veikti efektyviau, funkcionuodamas aukštesnėje temperatūroje. Svarbu tik perjungus į šį režimą, neatidaryti šaldytuvo durelių. BEKO įrenginys gali taupyti ir daugiau energijos. Tereikia įjungti „Atostogų režimą“, kai šaldytuvu kurį laiką nesiruošiama naudotis. Tuomet šaldiklis veikia įprastai, o visame įrenginyje užtikrinama apie 15 laipsnių šiluma.

Partnerio nuotr./Šaldytuvas, keičiantis naudotojų požiūrį ir įpročius: šviežios inovacijos – dar šviežesniam maistui
Partnerio nuotr./Šaldytuvas, keičiantis naudotojų požiūrį ir įpročius: šviežios inovacijos – dar šviežesniam maistui

Išskirtinės gamintojo įrenginių savybės nėra sutelktos tik į maisto produktų laikymą. BEKO nuolat stengiasi kasdieniam gyvenimui suteikti dar daugiau patogumo. Pavyzdžiui, šie šaldytuvai yra išskirtinai tylūs. Įrenginių skleidžiamas garsas neviršija 40 decibelų, o „A +++“ energijos vartojimo efektyvumo klasės modelis siekia 37 decibelų žymę. Palyginimui galima paminėti tokio garso atitikmenis aplinkoje. 30 decibelų garsas prilyginamas šnabždesiui, 40 – tyliai bibliotekai.

Tokį šaldytuvų funkcionalumą lėmė naujausios kartos inverterinių kompresorių, veikiančių bekontakčiais varikliais, vystymas. Tačiau BEKO pasirūpino ne tik technologine pažanga: „Combi“ tipo šaldytuvų durelės yra priešingoje pusėje ir rinkoje pasirodo su specialiai įmontuotais vyriais. Todėl įrenginį integruoti į virtuvės baldus ar pastatyti prie sienos tampa dar lengviau bei patogiau, o gamintojo produktai stebina savo praktiškumu, funkcionalumu ir neribotomis galimybės pritaikyti juos prie pačio įmantriausio virtuvės interjero, modernaus namų dizaino.

Daugiafunkcinis ir visuose naujuose BEKO modeliuose integruotas LED apšvietimas. Jis leidžia tiek puikiai matyti įrenginio kameras bei lentynas, tiek taupyti energiją. Gamintojas pasirūpino ir užmaršiais naudotojais: jei šaldytuvo durelės paliktos praviros, pastarąsias uždaryti primins garsinis signalas bei mirksinti lemputė.

Partnerio nuotr./Šaldytuvas, keičiantis naudotojų požiūrį ir įpročius: šviežios inovacijos – dar šviežesniam maistui
Partnerio nuotr./Šaldytuvas, keičiantis naudotojų požiūrį ir įpročius: šviežios inovacijos – dar šviežesniam maistui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius