Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 11

#SaugiLietuva: jaunimo orientacinėse žaidynėse Vilniuje įveikite saugumo ir gynybos ekspertų užduotis

Kitą savaitę Vilniuje pirmąjį kartą organizuojama inovatyviausiu ir saugiausiu šių metų projektu pristatoma „Žinių medžioklė: #SaugiLietuva“. Orientacinių žaidynių užduotys bus susijusios su kertinėmis Lietuvos nacionalinio saugumo temomis: NATO ir šios organizacijos dislokuotų karių reikšme šaliai, Vokietijos indėliu į Lietuvos gynybos sistemą, Lietuvos krašto apsaugos struktūrinių vienetų pažinimu, labiausiai nusipelniusių asmenybių išryškinimu, kibernetinio ir informacinio saugumo temomis.
Renginiai ir užduotys jaunimui
Interaktyviose orientacinėse žaidynėse sostinėje laukiamas 16–21 metų jaunimas iš visos Lietuvos / Asmeninio albumo nuotr.

Užduotys, pasak organizatorių, bus pateikiamos QR kodu ir skatins mąstyti bei naudotis mobiliuoju telefonu – viešai prieinama informacija internete, „Google Earth“, „Google“ vaizdų atpažinimo sistema, kitomis mobiliosiomis aplikacijomis ir socialine medija.

„Žaidimo metu dalyviai atras įvairiausių vietų, susijusių su Lietuvos naryste NATO, Vokietijos kultūros palikimu Vilniuje, Krašto apsauga, kertinėmis istorinėmis figūromis, Krašto apsaugos ministerija ar Šaulių sąjunga. Orientacinių varžybų užduočių atlikimo vietose dalyvius pasitiks tam tikri su užduočių tematika susiję asmenys: kariai, Šaulių sąjungos atstovai, saugumo ir gynybos ekspertai, kurie pristatys dalyviams užduotis“, – pasakojo vienas iš debiutinio projekto „Žinių medžioklė: #SaugiLietuva“ renginio organizatorių, VšĮ „Pilietinio Atsparumo Iniciatyva“ vadovas Tomas Kazulėnas.

Asmeninio albumo nuotr./Renginiai ir užduotys jaunimui
Asmeninio albumo nuotr./Renginiai ir užduotys jaunimui

Pirminė projekto tikslinė grupė yra vyresnių klasių moksleiviai bei pirmųjų kursų studentai (16–21 metų jaunimas) iš visos Lietuvos. Bus siekiama įtraukti kuo daugiau dalyvių iš regionų bei aplinkinių vietovių, kuriose yra dislokuoti sąjungininkų kariai.

„Antrinė projekto tikslinė auditorija yra Lietuvoje gyvenančių tautinių mažumų jaunimas. Ši grupė yra ypač aktuali siekiant gausiai tautinių mažumų gyvenamuose rajonuose formuoti pozityvią nuomonę tiek apie Lietuvos istoriją, tiek apie jos kariuomenę bei NATO organizaciją.

Pagal prof. Ainės Ramonaitės atliktą ir knygoje „Kas eitų ginti Lietuvos?“ pateikiamą tyrimą, Lietuvoje gyvenančioms tautinėms mažumoms didžiausią įtaką daro rusiškos medijos kanalai, kurie formuoja ne tik neigiamą įtaką NATO ir Lietuvos kariuomenės atžvilgiu, bet ir pačią valstybę neretai piešia kaip „nepavykusį“ projektą. Manome, kad ši visuomenės grupė yra ypač aktuali įgyvendinant projektui iškeltus tikslus“, – akcentavo T.Kazulėnas.

Asmeninio albumo nuotr./Tomas Kazulėnas
Asmeninio albumo nuotr./Tomas Kazulėnas

Interaktyvios orientacinės varžybos vyks kitą šeštadienį, rugsėjo 19 d., nuo 11 val. Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos Karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13).

Užduotis renginio dalyviai atliks centrinėje Vilniaus miesto dalyje, kurioje išsidėstę Lietuvos krašto apsaugai ir jos istorijai svarbūs objektai.

Dalyvavimas renginyje nemokamas, tačiau reikėtų užpildyti registracijos formą. Tai padaryti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius