Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Šio savaitgalio „Telia Play“ naujienos: Kanų festivalio laimėtojai, „Oskarų“ laureatai bei legendinis TV serialas

Šiuo metu Prancūzijos pietuose vyksta vienas žymiausių kino renginių, vienu prestižiškiausių pasaulyje laikomas Kanų kino festivalis. Pagrindinio festivalio prizo „Auksinės palmės šakelės“ laimėtojas kaip mat būna įrašytas į geriausiųjų visų laikų sąrašus.Belaukiant kuris filmas šiais metais bus pripažintas geriausiu, „Telia Play“ kviečia savo žiūrovus pasimėgauti praėjusių metų laimėtojais. Na, o jaučiantiems „serialų badą“, keletas naujienų platformoje, bei vieno legendinio serialo rekomendacija.
Šio savaitgalio „Telia Play“ naujienos: Kanų festivalio laimėtojai, „Oskarų“ laureatai bei legendinis TV serialas
Šio savaitgalio „Telia Play“ naujienos: Kanų festivalio laimėtojai, „Oskarų“ laureatai bei legendinis TV serialas / Teli

Užtildyta“ („Gaslit“, 2022)

Pagal tikrą istoriją sukurtos TV mini serijos nagrinėja 8-ojo dešimtmečio politinį Votergeito skandalą, lėmusį JAV prezidento Ričardo Niksono atsistatydinimą 1974 metais. Šiame politiniame trileryje pagrindinius vaidmenis atlieka pirmo ryškumo Holivudo žvaigždės, „Oskarų“ laureatai: Seanas Pennas, seriale vaidinantis JAV generalinį prokurorą Džoną Mičelą, bei Julia Roberts, vaidinanti jo žmoną, spalvingos reputacijos visuomenės veikėją, respublikonę Martą Mičel.

Ganėtinai atvirai savo nuomonę reiškusi moteris įtakingo dienraščio „The New York Times“ tuo metu net buvo praminta „labiausiai apkalbama ir daugiausiai kalbančia moterimi Vašingtone“.

Šį 8 dalių serialą kritikai giria už pagrindinių aktorių vaidybą ir įtraukiantį siužetą, atskleidžiantį dar niekam negirdėtų faktų apie šį visą pasaulį sukrėtusį politinį skandalą. Didžiausią dėmesį kūrėjai skyrė Martai Mičel, kurios indėlį į Amerikos politinę istoriją jie vadina itin reikšmingu ir per mažai akcentuojamu.

Nuoroda į mini serijas „Užtildyta

Telia play nuotr./Užtildyta“ („Gaslit“, 2022)
Telia play nuotr./Užtildyta“ („Gaslit“, 2022)

„Reklamos vilkai“ („Mad Men“, 2007)

Tikrai niekas neprieštaraus, jog ši kritikų išliaupsinta ir gerbėjų pamilta TV legenda yra vienas geriausių visų laikų draminių serialų.

Siužetas rutuliojasi 1960-ųjų Niujorke, vienoje reklamos agentūroje, apžvelgdamas čia dirbančių žmonių kasdienybę bei darbinius santykius, kurie dažnu atveju įtakoja ir jų asmeninius gyvenimus.

Pagrindinis herojus Donas Draperis – agentūros kūrybos vadovas – sumani, kūrybiška bei itin spalvinga asmenybė, kurios charizmai retas kuris gali atsispirti.

Nors serialas pradėtas kurti dar 2007 metais, iki šiol yra giriamas už itin smulkmenišką bei tikslų to laikotarpio atvaizdavimą.

Žiūrint serialą šiais, išmaniųjų technologijų laikais, bus smagu kartu su kostiumuotais herojais nusikelti į ofisą, kuriame vienintelė susisiekimo ir bendravimo priemonė buvo laidinis telefonas.

Šiaip tai šiam serialui daug rekomendacijų ir nereikia, visą jo genialumą tik užtvirtina gausybė prestižinių apdovanojimų.

Telia play nuotr./„Reklamos vilkai“ („Mad Men“, 2007)
Telia play nuotr./„Reklamos vilkai“ („Mad Men“, 2007)

Nuoroda į draminį serialą „Reklamos vilkai

„Koketė“ („Minx“, 2022)

Los Andželas, 1970-tieji... „Jauna, žavi, veikli“, feministinių pažiūrų redaktorė kartu su kontroversiškai vertinamu „žemų kainų“ leidėju nusprendžia leisti pirmąjį erotinį žurnalą, skirtą išskirtinai moterims. Šioje vietoje reikėtų perspėti, kad taip, nuogybių čia tikrai bus.

Seriale keliami itin svarbūs socialiniai klausimai, tokie kaip moterų emancipacija, lyčių lygybė, seksualinė laisvė bei kultūriniai skirtumai, tačiau jie taip gudriai įvelkami į humoro prizmę, jog net nepajausite, kaip besijuokdami iš šmaikščių dialogų spręsite ir svarbias to laikmečio JAV problemas.

Na, o madų bei dizaino gerbėjai tikrai mėgausis seriale rodomais interjerais bei kostiumų dizainais.

Telia play nuotr./„Koketė“ („Minx“, 2022)
Telia play nuotr./„Koketė“ („Minx“, 2022)

Nuoroda į komišką serialą „Koketė

„Liūdesio trikampis“ („Triangle of Sadness“, 2022)

Juodojo humoro komedija kviečia žiūrovus leistis į išskirtinį kruizą, kuriame, kartu su itin spalvingais keliautojais, leisitės į prabanga kvepiančią, bet absurde besimaudančią nuotykių kupiną kelionę.

Kaip ir galima nuspėti, kelionė įgauna pagreitį, kuomet, nutikus nelaimei, keliautojai atsiduria negyvenamoje saloje. O čia jau savos taisyklės, kurioms nėra taip lengva paklusti.

Ši švedų režisieriaus satyra kviečia žiūrovą kritiškai pažvelgti į šiuolaikinį pasaulį, kuriame socialinė atskirtis ir besaikis vartotojiškumas persipina su elementaraus žmogiškumo stoka.

Nuoroda į 2022 metais Kanų festivalyje „Auksinės palmės šakelę“ laimėjusį filmą „Liūdesio trikampis

Telia play nuotr./„Liūdesio trikampis“ („Triangle of Sadness“, 2022)
Telia play nuotr./„Liūdesio trikampis“ („Triangle of Sadness“, 2022)

„Parazitas“ („Parasite“, 2019)

Šis Pietų Korėjos filmas 2020 metų „Oskarų“ ceremonijoje pelnė net keturis apdovanojimus bei tapo pirmuoju filmu, užsienio kalba laimėjusiu ir patį svarbiausią kino apdovanojimą pasaulyje – „Oskarą“ už geriausią vaidybinį filmą.

Šioje juostoje susipažįstame su dviem, itin skirtingiems socialiniams sluoksniniams priklausiančiomis šeimomis, kurių gyvenimai netikėtai persipina.

Nors filmo pradžioje šių dviejų šeimų kasdienybė teka visiems įprasta vaga ir siužeto vingiai yra šmaikštūs bei juokingi, būkite tikri, jog net nepajausite kaip iš komedijos pereisite į dramą su trilerio elementais.

O pabaiga nustebins ir tikrai visko mačiusius.

Nuoroda į 2019 metais Kanų festivalyje „Auksinės palmės šakelę“ laimėjusį filmą „Parazitas

Telia play nuotr./„Parazitas“ („Parasite“, 2019)
Telia play nuotr./„Parazitas“ („Parasite“, 2019)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje