Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 08

Skalbimo paslaptys: kaip lengvai išbalinti skalbinius, išvalyti kosmetikos dėmes ir atsikratyti pelėsio kvapo skalbyklėje?

Iš tikrųjų, kai žinote kelias skalbimo paslaptis, šis darbas tampa tikru malonumu. Kuo ilgiau išsaugome skalbinių baltumą ar spalvų ryškumą, tuo ilgiau mėgaujamės gerai atrodančiais drabužiais.
Balti skalbiniai
Balti skalbiniai / Vida Press nuotr.

O tam užtenka visai nedaug – praverčia tos priemonės, kurias beveik visi turime savo namuose. Ar žinote, kam gali praversti aspirinas arba actas? Kaip atsikratyti pelėsio kvapo skalbyklėje ir pašalinti dėmes, likusias nuo makiažo, greitai ir efektyviai?

Štai keli patarimai:

  • Kelios tabletės tirpiojo aspirino įmestos skalbiant drabužius gali labai gerai išbalinti drabužius arba padėti jiems išlaikyti savo ryškumą. Pasirodo, aspirine yra medžiagų, panašių kaip citrinos rūgštyje, acte, citrinų sultyse, todėl jis ir veikia panašiu principu kaip išvardintos priemonės.
  • Jeigu skalbyklėje atsirado nemalonus kvapas, gali padėti burnos skalavimo skystis. Įpilkite jo šiek tiek į skalbyklę ir įjunkite skalavimo režimą.
  • Rūšiuokite skalbinius pagal audinius, jų tvirtumą. Tai svarbu, kadangi delikačių audinių drabužiai skalbiami su storesnės medžiagos skalbiniais ilgainiui greičiau dėvisi.
Fotolia nuotr./Skalbiniai
Fotolia nuotr./Skalbiniai
  • Sakoma, kad dėmes nuo makiažo galima išvalyti skutimosi putomis, tačiau kai kuriems pasiteisina ir bekvapis ir bespalvis micelinis vanduo. Po to skalbkite kaip įprasta.
  • Tam, kad išbalintumėte apatinį trikotažą, į karštą vandenį supilkite citrinos sultis ir kelioms valandoms užmerkite skalbinius. Vėliau skalbkite įprastu būdu.
  • Jeigu tamsūs audiniai tapo balkšvi, skalbdami išmėginkite rupią druską – ji padės pašalinti nešvarumus iš skalbinių ir sugrąžins ryškias spalvas.
  • Stenkitės neskalbti apatinio trikotažo skalbyklėje – taip apatiniai kur kas greičiau dėvisi, įgauna pilką atspalvį dėl netinkamai parinktos temperatūros.
  • Nuo prakaito žymių audiniai gelsta, tad kuo ilgiau užlaikysite skalbinius skalbinių dėžėje, tuo bus sunkiau pašalinti dėmes.
  • Į karštą vandenį įpylę stiklinę acto užmerkite skalbinius ir palikite per naktį. Balti skalbiniai išbals, o spalvoti atgaus spalvą. Vėliau galite skalbti skalbyklėje.
  • Balinimui tiks ir vandenilio peroksidas bei soda. Jeigu naudosite vandenilio peroksidą, du valg. š. vandenilio peroksido reikia įmaišyti į 1 l šilto vandens ir tokiame tirpale užmerkti skalbinius 30 min. O štai valgomosios sodos jums reikėtų 10 valg. š. 5 l šilto vandens. Skalbinius balinti tokiame tirpale rekomenduojama iki 3 valandų. Vėliau skalbkite įprastai.
  • Skalbinius galima balinti ir virinant. Jums reikės pusės stiklinės valgomosios sodos ir ketvirčio stiklinės druskos. Virinkite skalbinius pusvalandį. Verta žinoti, kad balti audiniai apskritai nėra ilgaamžiai ir tarnauja iki kelerių metų – vėliau papilkėja, praranda tvirtumą, todėl juos rekomenduojama pakeisti naujais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius