Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 10

Skelbiame Ji24.lt konkurso „Sultinga vištiena“ laimėtojus!

Portalo Ji24.lt ir „Vilniaus paukštyno“ rengiamas konkursas baigėsi, taigi pats metas apdovanoti skaniausių ir sultingiausių receptų autorius!
Nerealiai skanus vištienos marinatas
Nerealiai skanus vištienos marinatas / Recepto autorės nuotr.

Redakcijos sudarytos komisijos favorite tapo ir pagrindinį prizą laimėjo Aušra G. iš Panevėžio, atsiuntusi „Nerealiai skanų vištienos marinato“ receptą. Sveikiname Aušrą, kuriai atitenka universali kepsninė COBB ir 5 kg „Fiesta“ marinuotos mėsos produkcijos.

Nerealiai skanus vištienos marinatas
Receptas: Nerealiai skanus vištienos marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 40 min.
3.2 / 120
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 4.00 vnt. (didelės)
Actas: 60.00 ml (5% obuolių)
Rudasis cukrus: 80.00 g
Garstyčios: 3.00 valg. š. (padažo)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintų)
Žalioji citrina: 2.00 valg. š. (sulčių)
Druska: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 šviežiai maltų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje (ne aliuminio) gerai išmaišykite visus produktus.
  2. Vištienos krūtinėles išmuškite plaktuku iki 1–1,5 cm storumo gabaliukų.
  3. Vištieną išvoliokite marinate, uždenkite ir palikite šaltai marinuotis 2–12 val.
  4. Įkaitinkite grilį.
  5. Vištienos gabaliukus ištraukite iš marinato, šiek tiek nuvarvinkite.
  6. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių po 5 min.
  7. Kepant orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 230 °C temperatūros. Kepkite vištieną ant grotelių virš skardos iš abiejų pusių po 6 min.
  8. Kepant keptuvėje: gerai įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Aušra G., Panevėžys

Suskleisti

Papildomi prizai atitenka portalo Ji24.lt skaitytojų išrinktiems ir daugiausia balsų surinkusiems receptų autoriams:

1 vieta – 200 Lt vertės dovanų čekis apsipirkti „Kaišiadorių paukštyno“ firminėse parduotuvėse. Prizą dovanojame Vidmantui A., atsiuntusiam „Labai sultingo viščiuko“ receptą ir surinkusiam 152 balsus:

Labai sultingas viščiukas
Receptas: Labai sultingas viščiukas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
4.1 / 110
Receptas
Ingredientai
Viščiukai: (Vilniaus paukštyno nuo 1,5 - 2 kg) 3.00 vnt.
Druska: 155.00 g (25 - vieno viščiuko marinavimui ir 130 g - virimui)
Laurų lapai: 10.00 vnt. (5 marinavimui ir 5 virimui)
Kmynai: 10.00 g (5 - marinavimui ir 5 - virimui)
Kuminai: 10.00 g (5 - marinavimui ir 5 - virimui)
Pipirai: 10.00 g (kvapniųjų, 5 - marinavimui ir 5 - virimui)
Česnakai: 4.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (šaknies)
Salierai: 1.00 vnt. (gumbo)
Kaip gaminti
  1. Viščiukus nuplaukite, palikite nuvarvėti. Marinavimui naudokite druską (25 g – 1 kg viščiuko), pipirus, kvapniuosius pipirus, lauro lapus, česnaką, kmynus ir būtinai kuminus.
  2. Visus išvardintus prieskonius susmulkite grūstuvu, česnakus smulkiai supjaustykite, viską sumaišykite su druska.
  3. Gautu mišiniu įtrinkite viščiukus iš vidaus bei išorės.
  4. Parai palikite marinuotis, pavartykite.
  5. Kitą dieną perriškite viščiukus virve, kad patogiau būtų su jais elgtis.
  6. Užkaiskite puodą su vandeniu.
  7. Berkite į jį druską (panašiai, kiek ir marinavimui), lauro lapus, pipirus, kvapniuosius pipirus, česnako galvutę, kmynus, nuostabiuosius kuminus, supjaustytas morkas, imbiero šaknį, saliero gumbą, svogūną ir į visą šitą gėrį dėkite viščiukus.
  8. Kai tik vanduo užvirs, primažinkite ugnį ir virkite vieną valandą. Neleiskite, kad vanduo kunkuliuotų.
  9. Ištraukite viščiukus ir palikite ant grotelių nuvarvėti ir atvėsti.
  10. Ruoškite rūkyklą, dėkite medžio anglių briketus, ant jų dūmų „generatorių“ – alksnio ir obels kaladėles, suvyniotas į foliją. Padarykite skylučių dūmams išeiti.
  11. Rūkyklai įkaitus ant aliejumi išteptų grotelių dėkite viščiukus, uždarykite ir palikite vienai valandai.
  12. Temperatūra rūkykloje turi būti 110–120 °C.
  13. Po valandos turėsite mielą vaizdelį.

Receptą atsiuntė Vidmantas A., Jonava​

Recepto autoriaus nuotr./Labai sultingas viščiukas
Recepto autoriaus nuotr./Labai sultingas viščiukas

 

Suskleisti

2 vieta – 100 Lt vertės dovanų čekis apsipirkti „Kaišiadorių paukštyno“ firminėse parduotuvėse. Prizą dovanojame Jolantai M., atsiuntusiai „Vištienos filė vėrinukų“ receptą ir surinkusiai 142 balsus:

Vištienos file vėrinukai
Receptas: Vištienos filė vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 44
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Majonezas: 4.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 g (mėgstamų)
Ananasai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų)
Paprikos: 2.00 vnt.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Vištieną supjaustykite gabaliukais, sudėkite majonezą, garstyčias ir likusius prieskonius.
  2. Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite per naktį.
  3. Imame medinį iešmelį, ant kurio veriame gabaliuką paprikos, mėsytės, ananaso ir vėl kartokite kol suversite.
  4. Dėkite ant grotelių ir kepkite ant griliaus, kol vištiena gražiai pabals, mėsa išeina labai sultinga ir skani.
  5. Neperkepkite, nes kitaip vištiena bus sausa.
  6. Receptą pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptą atsiuntė Jolanta M., Mažeikiai

Suskleisti

3 vieta – 50 Lt vertės dovanų čekis apsipirkti „Kaišiadorių paukštyno“ firminėse parduotuvėse. Prizą dovanojame Robertui B., atsiuntusiam „Vištienos kumpelių“ receptą ir surinkusiam 34 balsus:

Vištienos kumpeliai
Receptas: Vištienos kumpeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 34.00 vnt. (apie 3 kg vieno kaulo kumpelių)
Druska: 30.00 g (1 kg mėsos - 10 g)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š.)
Vištienos prieskoniai: 60.00 g (20 g - 1 kg mėsos)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Kaip gaminti
  1. Vieno kaulo vištienos kumpelius nuvalykite, nuplaukite ir leiskite vandeniui nuvarvėti.
  2. Dėkite į bet kokį indą, apibarstykite druska, juodaisiais šviežiai maltais pipirais ir paukštienos prieskoniais (gausiau – gražiau atrodys). Prieskonių dėkite pagal skonį sūriau – aštriau.
  3. 3–5 val. prieš kepant mėsą apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, išmaišykite.
  4. Tolygiai marinuojasi šaldytuve apie parą laiko. Galima ir trumpiau: viską sudėti į sandarų indą ir kratyti, kol malkos sudegs ir virs žarijomis (apie 30 min. kratyti).
  5. Svarbu: stiprios rankos, suveriant ant iešmų zigzagais, kad stabiliai laikytųsi vartant (nes kepant ant grotelių prikimba odelė).
  6. Kepkite ant ne per karštų žarijų ir vartykite visas 4 puses (odelių pusė skrunda greičiausiai).
  7. Skonį pagardins į pabaigą ant žarijų numesta ir šalia smilkstanti kadagio šakelė.
  8. Geriausiai kepti ant beržinių malkų žarijų apie 30 min. Per tą laiką išvirkite plikytus ryžius.

Receptą atsiuntė Robertas B.

 

Suskleisti

Visus konkurse dalyvavusius receptus galite peržiūrėti paspaudę ant šios nuorodos.

Apie tai, kaip atsiimti prizus, konkurso laimėtojams pranešime asmeniškai, o kitiems siūlome nenusivilti – portalas Ji24.lt dar žada daug įdomių konkursų ir puikių prizų!

Mūsų naujienas sekite tiesiogiai portale Ji24.lt arba junkitės prie mūsų socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius