Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 16

Smagios idėjos, kaip atnaujinti senus drabužius

Tikriausiai visos spintoje turite senų drabužių, kurie arba įplyšę, arba su įsisenėjusia dėme, arba tiesiog pabodę. Tokius drabužius galima nesunkiai ir labai paprastai prikelti naujam gyvenimui. Netgi nebūtina būti patyrusia rankdarbių meistre.
Originalios idėjos, kaip atnaujinti senus drabužius
Originalios idėjos, kaip atnaujinti senus drabužius / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Rankdarbiai

► Šios linksmos idėjos ypač tiks vaikiškiems drabužėliams. Visos mamos žino, kaip greitai jie gali būti subjauroti. Žiūrėk, džinsai dar visai nauji, o keliai jau neišskalbiamai sutepti žolių dėmėmis arba išdilę, įplyšę. Išspręsti šią problemą galite labai paprastai. Iš kitos, tvirtesnės, medžiagos ar odos iškirpkite keletą širdelių, žvaigždučių ar kitokių aplikacijų ir dailiais dygsneliais prisiūkite ant džinsų kelių. Jei vėl susiteps, aplikacijas nebus sunku nuardyti ir pakeisti naujomis. Džinsiukai atrodys tvarkingai, žaismingai ir originaliai.

Fotolia nuotr. / Aplikacija ant džinsų
Fotolia nuotr. / Aplikacija ant džinsų

 

► Dar viena silpnoji vaikiškų drabužėlių vieta – alkūnės. Jos taip pat neretai nukenčia išdykaujant ar pargriuvus. Lygiai tokiomis pačiomis, tik mažesnėmis aplikacijomis galite papuošti ir alkūnes. Beje, panašios aplikacijos gali pagražinti ir atgaivinti ne tik vaikiškus drabužėlius, bet ir jūsų pabodusio švarko ar megztinio alkūnes. Svarbiausia gražiai priderinti medžiagą ir spalvą. Ypač įdomiai atrodo oda ar jos imitacijos, atlasas, velvetas. Trumpai tariant, improvizuokite!

 

► Jei jūsų fantazija liejasi laisvai, turite užtektinai laiko ir kantrybės, vaikučių ar savo drabužius galite papuošti  išskirtinėmis aplikacijomis. Nuostabiai ir originaliai atrodo iš spalvingų skiaučių susiūtos aplikacijos.

Fotolia nuotr. / Aplikacijos
Fotolia nuotr. / Aplikacijos

 

► Vaikiškas aplikacijas galite puošti spalvingais karoliukais, sagutėmis, juolab kad viskas labai paprasta – tereikia iškirpti norimos formos aplikaciją ir apsiūti ją sagutėmis ar karoliukais.

Fotolia nuotr. / Karoliukais puoatos aplikacijos
Fotolia nuotr. / Karoliukais puoštos aplikacijos

 

► Siūlome dar keletą aplikacijų idėjų. Tokiais ir kitokiais paveikslėliais galima ne tik papuošti nuobodžiai atrodančius drabužius, bet ir paslėpti ant mažųjų drabužėlių atsiradusias neišskalbiamas dėmes. Aplikacijos gali būti ne tik iš įvairiausių medžiagų atraižų, bet ir nestoro veltinio (jo nepatartina siūti tik ant kelių ir alkūnių, nes greitai nusidėvės ir susivels). Jei mokate megzti ar nerti, galite sukurti visokių grožybių ir prisiūti jas prie drabužėlių.

Fotolia nuotr. / Aplikacijų idėjos
Fotolia nuotr. / Aplikacijų idėjos

 

P. S. Trumpai tariant, taupykime savo pinigus ir gamtą. Neskubėkime mesti drabužių, jei dar galima iš jų išpešti naudos. Išradingai atnaujintas drabužis gali atrodyti netgi kur kas įdomiau ir dailiau nei brangus naujas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius