Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 14

SOS! Dingo laikas. Kaip jį susigrąžinti?

Kaip atrodo eilinė dirbančio žmogaus diena? Vidutiniškai 7 valandas paroje mes miegame. Darbe bei stovėdami eismo kamščiuose praleidžiame dar 9 valandas. Teoriškai, likusias 8 valandas galėtume skirti kam tik panorėję. Vis dėlto, neretai įsisukus į dienos rutiną neapleidžia jausmas, jog sukamės lyg žiurkėnai rate, o pasimėgauti gyvenimu taip ir nesuspėjame. Paskaičiuokime, kur dingsta mūsų laikas ir pasitarkime, kaip galime jo sutaupyti?
Pavargusi moteris
Vyras ir moteris virtuvėje / 123RF.com nuotr.

Maisto ruošimas

Ar kada nors bandėte suskaičiuoti, kiek per dieną jūs užtrunkate sriubų, kepsnių ir cepelinų gaminimas? Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ 2018 m. duomenimis, net ketvirtadalis suaugusių lietuvių pusryčiams ar vakarienei paruošti skiria daugiau nei valandą savo dienos laiko. O kur dar laikas apsipirkti bei galvos skausmas norint nustebinti savo šeimos gurmanus.

Jeigu esate savo virtuvės Gordonas Ramzis arba Džeimis Oliveris, ilgos valandos prie puodų tikriausiai jūsų neišgąsdins. Tačiau jeigu virtuvės vergija jums nepriimtina, verta pabandyti daugiafunkcinį puodą, kuriuo paruošti vakarienę pakaks vos kelių minučių. Taupantiems laiką verta išnaudoti ir maisto šaldymo privalumus. Pagaminus didelį kiekį mėgstamos lazanijos, galima dalį jos užšaldyti juodai dienai. Galų gale, savaitės patiekalų kalendorius gali gerokai sutrumpinti laiką parduotuvėse ir net sutaupyti pinigų, išvengiant bereikalingų produktų pirkimo.

Buities darbai

Iškart po skanios vakarienės mus pasitinka indų krūva, dėmės, trupiniai ir kitokios buities katastrofos. Po didelės šeimos vakarienės suplauti kiekvieną puodą, lėkštę ar keptuvę rankomis gali užtrukti ir ilgiau nei pusvalandį. Tačiau jeigu turite gausią šeimą ir dažnai gaminate namie, savo nešvarius indus patikėję indaplovei užtruktumėte vos kelias minutes juos sudėti, o tai galėtų jums sutaupyti bent tris valandas per savaitę.

JAV atlikto tyrimo duomenimis, nuolatinę švarą namuose norintiems palaikyti žmonėms vidutiniškai šis poreikis per dieną atsieina apie pusvalandį jų brangaus laiko. Nenusiminkit – į pagalbą jau skuba robotas siurblys. Pakaks jį įjungti, įsitaisyti ant sofos bei žiūrint mylimą serialą sulaukti, kol šis stebuklingas padaras atliks jūsų darbą už jus. Siurblį galite valdyti ir nuotoliniu būdu, tad kol jis tvarkys jūsų namus, galėsite laiką leisti ne tik namie, bet ir kitoje vietoje. Taigi, šis išradimas gali jums sutaupyti geras kelias valandas per savaitę, kurias galėsite skirti sau ir savo šeimai.

Keturkojų reikalai

Savo augintinius mylime visos. Visgi pripažinkime, jog katino kraiko dėžutes valymas – darbas, kurį turėtų atlinkti kas nors kitas. Augintiniai kelia ir daugiau rūpesčių. Laiku nepamaitintas katinas virsta žmogėdra, o šuo, kurį paliksite vieną išvažiuodami vakarot pas draugus, sukels visus kaimynus ant kojų. Laimei yra robotų, kurie padės ir su tuo.

Automatiškai išsivalanti kačių kraiko dėžutė leis jūsų laiką panaudoti gerokai prasmingiau, nei valant jo kakučius. O automatinė gyvūnų šėryklė leis visų keturkojų šeimininkams pamiršti jaudulį, kad mylimukas liks liūdnas ir alkanas. Šiems išmaniems sprendimams padėkos ne tik jūsų augintinis, jūsų artimieji, bet ir laimingi kaimynai.

Taigi, jums rinktis. Valandų valandos prie nešvarių indų, pjaustant ir tarkuojant, siurbiant grindis ir valant katino siurprizus. Ar nemažos sumelės robotams ir kitiems elektroniniams pagalbininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius