-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spindintys langai: kaip efektyviai išvalyti ir išvengti dažniausiai pasitaikančių klaidų

Po šaltojo sezono norisi kuo greičiau į namus įnešti pavasarinės gaivos, šviesos ir spindesio. Langai – tarsi namų akys, todėl pats metas nušveisti visas dulkes, nešvarumus ir pasirūpinti, kad jie spindėtų. Nuo ko pradėti ir kokių klaidų verčiau nepridaryti?
Kad langai žvilgėtų, nebūtina naudoti agresyves chemines valymo priemones
Kad langai žvilgėtų, nebūtina naudoti agresyvias chemines valymo priemones / 123RF.com nuotr.

Ar žinote, kaip paruošti langus valymui? Neskubėkite iškart imtis darbo ir juos šveisti. Pirmiausia, nuimkite užuolaidas, atitraukite žaliuzes ar kitus langų uždangalus ir jeigu galima, juos išskalbkite.

Taip pat patariama padėti švarų, sausą rankšluostį ant palangės, kad surinktumėte nešvarumus ir išvengtumėte vandens kaupimosi (nubėgimo) ant palangių, rašoma bhg.com.

Kaip valyti langus – pirmasis svarbus darbas

Saulėta diena – ne pats geriausias pasirinkimas valyti langus, beje, kaip ir vėjuota, kuri jūsų darbą gali nunešti šuniui ant uodegos, todėl nepadarykite šios klaidos.

Ekspertai vieningai sutaria, kad debesuota diena langų valymui tiks geriausiai. Saulės šviesos nebuvimas padės sumažinti dryžių atsiradimo tikimybę, nes dėl karščio langų valymo tirpalas išgaruoja greičiau, nei spėjate jį nuvalyti.

Be to, nesant ryškios saulės šviesos, geriau matysite ir geriau valysite langus. Norėdami greitai patikrinti temperatūrą, palieskite lango stiklą. Jei jis karštas, palaukite vėsesnės dienos.

Nuvalykite visas dulkes ir nešvarumus

Nė vienas langų plovimo darbas neapsieina be dulkių siurblio. Palangėse gali susikaupti dulkių ir nešvarumų, o kai jie sušlaps, liks purvini dryžiai, kuriuos reikės išvalyti. Štai kodėl pravers dulkių siurblys. Tuomet beliks drėgnu skudurėliu nušluostyti užsilikusį purvą ir imtis rimtesnio darbo.

Nepamirškite nešvarumų pašalinti ir iš išorinės langų pusės! Tam galima pasitelkti ir teleskopinius langų valytuvus, kurie padės pasiekti visus kampelius. Dar vienas patarimas – kruopščiai nuvalykite langų rėmus!

Pasigaminkite langų ploviklį

Galite tiek pirkti, tiek namuose pasigaminti puikių langų valymo skystį, kuris padės jūsų langams blizgėti. Sumaišykite 2 puodelius vandens su 1/4 puodelio baltojo acto ir 1/2 arbatinio šaukštelio indų ploviklio. Šiuo mišiniu galite išpurkšti langus ir gerai nuvalyti pasitelkę langų valymo šluostę.

Kad ir kokį langų valiklį naudotumėte, nenaudokite jo per daug. Daugelis žmonių klaidingai mano, kad daugiau valymo tirpalo reiškia švaresnius langus, tačiau iš tiesų yra priešingai. Daugiau tirpalo reiškia, kad reikia daugiau valyti, kad jis būtų nuvalytas, o ir sulauksite dryžių ant langų. Pradėkite nuo vieno purškimo ir, jei reikia, užpurkškite šiek tiek daugiau.

Nepalikite dryžių ir pūkų

Yra tik keletas dalykų, kurie gali greičiau sugadinti šviežiai išvalytus langus – tai pūkeliai ir dryžiai. Vietoj popierinių rankšluosčių naudokite mikropluošto rankšluostį arba šluostes, kurios skirtos būtent langams šveisti ir blizginti. Tai padės jums džiaugtis spindinčia švara.

Padėti išvengti dryžių gali ir valytuvas, guminiais kraštais, kuriuo nubraukiamas perteklinis vanduo – taip bus lengviau išblizginti langus. Kad stiklas blizgėtų, įberkite į vandenį kelis šaukštus krakmolo: 1 litrui šalto vandens reikia 1 valg. š. krakmolo, ir šiuo mišiniu blizginkite langus.

Langų robotas

Jeigu tingite langus valyti rankomis, į pagalbą galite pasikviesti langų robotą. Šiuolaikiniai išmanūs prietaisai gali palengvinti darbą ir sutrumpinti laiką, kurį tektų skirti langams šveisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius