Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 27

Stiliaus kovos: maudymosi sezonas ne už kalnų!

Nors nesame tokie užsigrūdinę kaip šiauriečiai, kurie šoktų maudytis į ežerą ar jūrą temperatūros stulpeliui peršokus į teigiamą pusę, liko vos kelios dienos iki gegužės, po kurios nė nepastebėsime, kaip užklups ir malonūs karščiai. Tad metas pradėti ruoštis ir sukti galvą, kokį maudymosi kostiumėlį išsitraukti iš drabužių spintos ar įsigyti. Jūsų dėmesiui – naujausios tendencijos ir stilingiausi maudymosi kostiumėliai.
Stiliaus kovos: maudymosi sezonas ne už kalnų!
Stiliaus kovos: maudymosi sezonas ne už kalnų! / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Mada

► Retro eros įkvėpta

Vintažinius atvirukus primenantys maudymosi kostiumėliai – bene ryškiausia ateinančios vasaros tendencija. Tokie kostiumėliai žaismingi, pabrėžiantys figūrą, akcentuojantys trapiausią ir liekniausią kūno dalį – liemenį. Juos išvysite kone visose kino dievaitės Marilyn Monroe paplūdimio nuotraukose ir populiariuosiuose to meto pin-ups merginų plakatuose. Retro stiliaus maudymosi kostiumėlis neturi būti margintas vyšnaitėmis ar taškučiais ir papuoštas raukiniais. Jis gali būti vienspalvis arba juodai baltas ir itin elegantiškas.

Ilovewildfox.com nuotr. / 2013 m. Wildfox vasaros kolekcijos katalogas
Ilovewildfox.com nuotr. / 2013 m. Wildfox vasaros kolekcijos katalogas

 

► Drąsi spalva

Jei džiaugiatės tamsesniu gymiu ar gražiu rusvu įdegiu kiekvieną vasarą, nebūkite drovi ir rinkitės ryškų maudymosi kostiumėlį. „Jokių pastelinių ar neutralių pilkų tonų!“ – kategoriškai teigia dizaineriai. Ryški spalva ne tik puikiai tiks prie įdegusios odos, bet ir neleis šeimai ar draugams pamesti jūsų iš akių paplūdimyje! Greitos mados tinklas H&M, netrukus duris atversiantis ir Lietuvoje, žymus tuo, kad reklaminėms savo kampanijoms privilioja žymiausius pasaulio modelius ar dainininkes (tarp jų, beje, buvo ir lietuvė manekenė Edita Vilkevičiūtė). Šią vasarą H&M kolekcijos veidu tapo dainininkė Beyonce. Į klausimą, kodėl reklamai pasirinko ją, prekės ženklo atstovai atsako: „Moteris gali būti visokia: stipri ir pažeidžiama, jausminga, motiniška, tuo pačiu linksma ir flirtuojanti. Beyonce, auginanti mažametę dukrą ir vis dar besisukanti muzikos industrijos viršūnėje, puikiai įkūnija šią idėją!“

H&M.com nuotr. / Atlikėja Beyonce
H&M.com nuotr. / Atlikėja Beyonce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Nederančios kostiumėlio dalys

Jei jūsų maudymosi kostiumėlis atskiras, pamėginkite dėvėti nederančias tarpusavyje viršutinę ir apatinę bikinio dalis. Toks derinys linksmas, eklektiškas ir madingas, sukuriantis vasarišką ir nerūpestingą nuotaiką. Jei nenorite atrodyti per margai ar neskoningai, vieną kostiumėlio dalį palikite margą, o kitą – vienspalvę. Tačiau eksperimentuodamos maišyti galite bet ką: raštus, spalvas, gėlių ir gyvūnų motyvus, dryžius ar net skaitmeninę spaudą.

Zimmermannwear.com nuotr. / Zimmermann maudymosi kostiumėlis.
zimmermannwear.com nuotr. / Zimmermann maudymosi kostiumėlis

 

► Dominuoja skaitmeninė spauda

To ir reikėjo tikėtis! Karaliavę ant podiumų madų savaitėse skaitmenine spauda marginti audiniai lyderiavo ir maudymosi kostiumėlių kolekcijose. Tai ne tik mažiau darbo reikalaujantis ir patogesnis procesas technologams, bet ir daugiau galimybių suteikianti raiškos priemonė – juk ant medžiagos gali puikuotis bet kas: nuo keisto eskizo iki mėgstamiausio peizažo su palmėmis nuotraukos. Madingiausi motyvai šią vasarą: abstraktūs geometriniai elementai, dangoraižių atvaizdai ir, žinoma, kasmet atgimstantys gėlių žiedų ir geopardų bei zebrų kailių raštai.

Wearehandsome.com nuotr. / Maudymosi kostiumėliai
wearehandsome.com nuotr. / Maudymosi kostiumėliai

 

► Graikų deivės užuominos

Draperijų imitacijos, pasiskolintos iš senovės Graikijos kostiumų, maudymosi kostiumėliui ne tik suteiks moteriškumo ir temperamento, bet ir padės pakoreguoti ar paslėpti formas. Šis graikų mitologijos įkvėptas įvaizdis toli gražu neturi būti baltas. Dėvėkite bet kokios spalvos maudymosi kostiumėlį. Tokiam charakteringam stiliui tiks sodrūs raudoni, ryškūs oranžiniai tonai, švelnios pastelės ar gilūs ir gaivūs vandenyno tonai. Triukas: jei norite spindėti elegancija, dairykitės kostiumėlio su mažytėmis auksą imituojančiomis detalėmis.

Lennyswimwear.com nuotr. / Maudymosi kostiumėliai
lennyswimwear.com nuotr. / Maudymosi kostiumėliai

 

► Grįžta vientisas kostiumėlis

Tai ne tik klasikinis sprendimas, bet ir galvos skausmo nekeliantis variantas moterims, kurios nuolat kompleksuoja dėl atsikišusio pilvo ar šonų. Jei norite subtilios klasikos – jums patiks juodas elegantiškas kostiumėlis, tačiau trokštančios savo stilių demonstruoti ir paplūdimyje gali rinktis sportinius maudymosi kostiumėlius su neoninėmis detalėmis, raštais margintus spalvotus drabužius ar žaisti su originaliomis kostiumėlio iškirptėmis.

etam.com nuotr. / Manekenė Natalia Vodianova ,,Etam tinklui kuria savo maudymosi kostiumėlių linijas.
etam.com nuotr. / Manekenė Natalia Vodianova Etam tinklui kuria savo maudymosi kostiumėlių linijas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekstas Akvilės Lesauskaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius