Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švarūs langai be didelio vargo. Kaip išsirinkti robotą langų valytuvą?

Įsivaizduoti namus, kurių langai tviska švara ir į aplinką įleidžia daug saulės šviesos, šiomis dienomis, nėra taip sunku. Šiandien, rinkoje gausu modernių, inovatyvių ir pažangių langų valymo robotų, kurie visiškai pakeičia ir į kitą lygį perkelia langų valymo darbus. Langų valymo robotai padeda sutaupyti laiko, jėgų, o svarbiausia – garantuoja nepriekaištingą langų, stiklų ir net kitų lygių, namų paviršių švarą, be didelio naudotojo įsitraukimo.
Langų valymo robotas
Langų valymo robotas / „Varle.lt“ nuotr.

Pastaraisiais metais, susidomėjimas jais itin išaugo. Tai lemia ir vis didėjančią langų valymo robotų rinką. Platus ir įvairus modelių pasirinkimas leidžia kiekvienam rasti ir pasirinkti sau tinkamiausią įrenginį, tačiau itin didelis asortimentas gali ir apsunkinti tinkamiausio modelio pasirinkimą, nes išsirinkti tampa dar sudėtingiau. Dėl šios priežasties, šiame straipsnyje Varlė.lt specialistai pateikė kelis patarimus, kurie padės pasirinkti geriausią ir tinkamiausią langų valymo robotą dar lengviau ir greičiau.

Kaip veikia langų valymo robotas?

Sąlyginai nedidelis, bet labai sumanus langų valymo robotas pavers langų valymo darbus vienu malonumu. Gracingai judėdamas stiklu, jis pašalins visus nešvarumus ir purvą, suteikdamas jiems nepriekaištingą švarą ir blizgesį. Tiesa, daugeliui gali kilti klausimas, kaip šis įrenginys veikia ir kokiu būdu jis nuvalo langų paviršių. Iš tiesų, jo veikimo principas nėra itin sudėtingas. Langų robotas naudoja galingą siurbimo sistemą arba specialius, galingus magnetus, kurie leidžia jam įveikti gravitaciją ir saugiai prisiglausti prie vertikalių paviršių. Be abejo, siurbimo sistema ar magnetai nėra vienintelis dalykas, kuris garantuoja efektyvų langų valymo robotų veikimą. Visi langų valymo robotai naudoja ir pažangius algoritmus, inovatyvias ir sumanias navigacijos sistemas, kurios lemia ne tik saugų, bet ir tikslų jų judėjimą langų paviršiumi. O kur dar besisukantys šepetėliai, specialiai sukurtos valymo šluostės, saugumo savybės, kurios ne tik garantuoja nepriekaištingą langų švarą, bet ir užtikrina, kad robotas dirbdamas nuo jo nenukris.

Tinkamas veikimo principas

Siekiant pasirinkti tinkamą langų valymo robotą, pirmiausia, reikėtų dėmesį atkreipti į jo veikimo principą. Kaip ir minėjome anksčiau, langų valymo robotai gali veikti su siurbimo sistema arba magnetu. Nors rinkoje tikrai pavyktų rasti tokių įrenginių, kurie sujungia abi sistemas, dažniausiai, rinktis galima iš vienos arba kitos. Magnetinio principo langų valymo robotai, iš pradžių, buvo naudojami kur kas plačiau ir dažniau, tačiau, šiomis dienomis, savo populiarumu juos tikrai lenkia siurbimo sistemas turintys modeliai. Tiesa, magnetus naudojantys robotai suteikia vieną, didelį privalumą – ramybę, kadangi, naudotojas gali būti garantuotas, kad įrenginys nenukris nuo lango, dirbdamas. Tačiau, ne visada šio tipo robotai yra tinkami ir praktiški. Magneto uždėjimas iš kitos lango pusės ne visada yra įmanomas, o tai padaro juos ne tokius universalius ir praktiškus.

Tuo tarpu, siurbimo galios sistemą naudojantys langų robotai, pastaraisiais metais, ženkliai išpopuliarėjo. Šie robotai gali būti naudojami praktiškai bet kur, ne tik valant langus, bet ir veidrodžius ar net dušo kabinos sienelę. Tiesa, šio tipo langų valymo robotai veikia garsiau nei magnetiniai modeliai. Taip pat, juos naudojant būtina į pagalbą pasitelkti ir saugumo virvelę, kuri padės užbėgti nenumatytiems atsitikimas už akių. Vis dėlto, šio tipo robotai veikia ir juda greičiau, ant langų paviršiaus palieka mažiau vandens žymių ir gali būti naudojami skirtingiems paviršiams, todėl yra praktiškesni nei magnetų principu veikiantys langų robotai.

Tiesa, kalbant apie veikimo principus, naudinga paminėti ir tai, kad langų valymo robotai naudoja ir skirtingus judėjimo principus. Vieni turi ratukus, kurie leidžia jiems važiuoti lango paviršiumi, o kiti juda ratu ir naudoja besisukančius, mikropluoštu padengtus šepečius, kurie sukdamiesi judina įrenginį. Tiek vieno, tiek kito tipo įrenginiai yra patikimi ir geri, tačiau, jų forma daro įtaką langų valymo efektyvumui ir tikslumui.

Dydis, forma, svoris

Renkantis langų valymo robotą, labai svarbu dėmesio skirti ir įrenginio dydžiui, formai, svoriui. Langų valymo roboto dydis ir matmenys tiesiogiai nurodo tai, kokio dydžio langus jis galės valyti. Jei namuose turimi langai yra nedideli, tikrai nebūtų logiška rinktis didelio ir masyvaus roboto. Lygiai taip pat, dideliems langams vertingiau būtų rinktis didesnį ir našesnį įrenginį.

Įtakos valymo efektyvumui turi langų valymo roboto forma. Pavyzdžiui, dvigubus, apvalius valymo šepečius turintys modeliai puikiai tiks apvaliems langams, tačiau, ne taip efektyviai išvalys langų kampus. Na, o kvadratinės formos langų valymo robotai idealiai tinka kvadratiniams, standartinių formų langams valyti ir puikiai išvalo langų kampus ir kraštus.

Dažnas, rinkdamasis langų valymo robotą nepagalvoja, kad įrenginio svoris taip pat yra labai svarbus, saugiam ir efektyviam jo veikimui. Nors visi langų valymo robotai yra pagaminti taip, kad efektyviai ir saugiai priglustų prie langų stiklo, ne visi stiklai gali tai atlaikyti. Jei gyvenate senesniame name, turite senesnius langus, kurių stiklas yra plonesnis, labai kritiškai reikėtų atsižvelgti į langų valymo roboto svorį. Taip pat, renkantis reikėtų atsižvelgti ir į gamintojo nurodomą minimalų stiklo svorį, su kuriuo įrenginys gali saugiai dirbti.

Variklio kokybė

Niekas nepaneigs – svarbiausia ir daugiausiai įtakos langų valymo roboto veikimui turinti jo dalis yra būtent variklis. Jo kokybė ne tik tiesiogiai nurodo, kokia bus roboto siurbimo galia, bet, turi įtakos ir įrenginio judėjimo greičiui ar net veikimo garsui. Žinoma, didesnė siurbimo galia bei didesnis greitis yra puikus ir geras pasirinkimas, ypač tiems, kurie bijo, kad robotas valydamas nukris nuo lango arba tiems, kurie namuose turi tikrai daug langų, kuriuos nori valyti dažnai. Tiesa, naudinga paminėti, kad moderniausi ir naujausi langų valymo robotai ne tik suteikia didelę siurbimo galią, bet ir geba veikti labai tyliai. Na, o tai yra itin naudinga tiems, kurie nori švarių ir blizgančių langų, be jokio diskomforto.

Saugumo savybės

Būtina pabrėžti, langų valymo robotas yra tikrai didelė investicija. Dėl šios priežasties, labai svarbu atsakingai atsižvelgti ir į pasirinkto įrenginio suteikiamas saugumo ypatybes. Tokiu būdu, galėsite būti ramūs, kad pasirinktas langų valymo robotas saugiai laikysis ant lango paviršiaus, nuo jo nenukris ir garantuos sklandų bei našų veikimą. Pavyzdžiui, didžioji dalis langų valymo robotų, kurie veikia su siurbimo sistema, šiomis dienomis, turi ir papildomą, atsarginį akumuliatorių, kuris padeda išlaikyti robotą prigludusį prie stiklo, net jeigu pagrindinis akumuliatorius išsikrautų ar nutrūktų energijos tiekimas. Naudinga atsižvelgti ir į tai, ar langų robotas yra aprūpintas ir papildomais indikatoriais, pranešančiais apie tam tikras problemas. Dalis senesnių modelių naudoja garsinius įspėjimus – pypsėjimą, bei LED indikatorius. Tačiau, naujesni ir modernesni modeliai, šiomis dienomis, yra papildomi balso įspėjimais, kurie perduoda svarbiausią informaciją apie trukdžius ir gedimus. Tai itin svarbu, kadangi, šios funkcijos gali padėti užbėgti už akių didesnėms problemoms ir gedimams.

AI technologijos ir pažangios ypatybės

Langų valymo robotai yra itin inovatyvūs ir technologiškai pažangūs įrenginiai. Modernios technologijos funkcijos lemia efektyvų langų roboto veikimą bei puikius valymo rezultatus. Pavyzdžiui, didžioji dalis langų robotų naudoja AI (dirbtinio intelekto, angl. Artificial Inteligence) technologijas, kurios turi įtakos, įrenginio veikimui ir valymo efektyvumui. Paprastesni ir ne tokie pažangūs robotai gali naudoti atsitiktinius valymo kelius ir raštus bei taip pat efektyviai nuvalyti langus, tačiau, per ilgesnį laiką. AI technologijas naudojantys, pažangesni modeliai naudoja specialius jutiklius, schemas, kad suplanuotų efektyviausią valymo maršrutą bei sektų kurios lango vietos jau buvo nuvalytos, o kurias dar tik reikia valyti. Tokiu būdu, užtikrinamas kelių žingsnių valymo procesas, o langai po valymo džiugina savo blizgesiu ir švara. Tad, drąsiai galima teigti, kad investuoti į pažangesnį, AI technologijas naudojantį langų valymo robotą yra tikrai verta ir naudinga.

Vis dėlto, AI technologijos yra nevienintelės technologijos, kurias naudoja modernūs ir pažangūs langų valymo robotai. Pastaraisiais metais, langų robotų rinkoje pastebima vis daugiau inovacijų, lemiančių ir efektyvesnį, našesnį, tikslesnį šių įrenginių veikimą. Viena iš naujausių ypatybių, pastebima langų robotuose – automatinės purškimo sistemos. Jų dėka, prieš valymą nereikia rankiniu būdu, kiekvieno lango paviršiaus išpurkšti valikliu. Automatinės purškimo sistemos tai padaro už jus ir garantuoja, kad valiklis bus paskirstytas tolygiai. Taip pat, dažna ypatybe, šiomis dienomis, yra laikomas ir nuotolinis robotų langų valytuvų valdymas, naudojant išmaniąją programėlę telefone. Ši ypatybė garantuoja dar patogesnį, efektyvesnį roboto valdymą, net ir nesant namuose ar šalia įrenginio.

Dėmesio vertos papildomos ypatybės

Galiausiai, apžvelgus svarbiausius aspektus, nereikėtų pamiršti ir kitų, smulkesnių, bet taip pat svarbių ir reikšmingų ypatybių, kurioms, renkantis langų valymo robotą, svarbu skirti dėmesio. Pirmoji iš jų – veikimo laido ilgis. Atminkite, kad nuo veikimo laido ilgio priklauso ir roboto veikimo galimybės. Prieš pirkdami, įsitikinkite, kad pasirinktas modelis turi pakankamai ilgą kabelį, jog galėtų nuvalyti visus, net didžiausius namų langus. Be kitą ko, naudinga dėmesio skirti ir valymo šluostėms bei antgaliams. Vieni naudoja paprastas mikropluošto šluostes, kiti veikia su besisukančiais, šluostėmis padengtais šepečiais. Rinkdamiesi įsitikinkite, kad visos roboto šluostės yra lengvai nuimamos, plaunamos ir keičiamos. Tokiu būdu, langai visada bus švarūs ir blizgantys.

Tinkamai ir atsakingai pasirinktas robotas užtikrins nepriekaištingą langų švarą namuose. Tik pagalvokite, kiek laiko, jėgų ir pastangų sutaupysite, varginantį langų valymo darbą patikėdami nedideliam, bet labai efektyviam ir praktiškam langų valymo robotui. Tikime, kad šiame straipsnyje pateikti patarimai padės kur kas lengviau ir greičiau rasti sau tinkamą langų robotą. Taip pat, rekomenduojame užsukti ir į Varlė.lt internetinį prekybos centrą, kuriame rasite ne tik platų langų robotų pasirinkimą, bet ir žemas kainas. Na, o jei išsirinkti sunku, profesionalūs Varlė.lt specialistai su malonumu patars ir padės išsirinkti tinkamiausią modelį. Užsukite, išsirinkite ir mėgaukitės švara tviskančiais langais – čia visada žemos kainos!

„Ecovacs Winbot“ – ko gero populiariausi langų valymo robotai Lietuvoje. Kodėl verta atkreipti į juos dėmesį?

„Ecovacs Winbot“ langų valymo robotai yra inovatyviomis technologijomis aprūpinti įrenginiai, kurie padeda naudotojams efektyviai ir be vargo išvalyti namų langus. Šie robotai Lietuvoje yra vieni populiariausių, o priežastis – privalumai, kuriais jie pasižymi.

Pirmiausia, „Ecovacs Winbot“ langų valymo robotais itin lengva naudotis, jie praktiškai nereikalauja jokių didelių naudotojų pastangų. Robotai yra aprūpinti išmaniosiomis technologijomis bei naudoja dirbtinį intelektą, kas leidžia jiems automatiškai nustatyti tinkamą valymo maršrutą ir išvengti kliūčių. Tokiu būdu naudotojai sutaupo nemažai laiko ir pastangų, nes jie gali lengvai nustatyti valymo tvarkaraštį arba leisti robotui dirbti savarankiškai.

Antra, „Winbot“ langų valymo robotai turi galingą siurbimo sistemą ir specialias šluostes, kurios leidžia efektyviai ir be vargo nuvalyti ne tik paprastas dulkes ir purvą, bet ir vandens dėmes. Šios funkcijos padidina valymo rezultatų efektyvumą.

Be to, „Ecovacs Winbot“ langų valymo robotai yra saugūs naudoti, nes jie yra aprūpinti saugos jutikliais, kurie identifikuoja kliūtis ir užtikrina, kad robotas saugiai valytų langus be pavojingo susidūrimo su jais. Dėl jutiklių, langų robotas gali judėti ir nenukristi nuo berėmių konstrukcijų.

Iš esmės „Ecovacs“ langų valymo robotai atitinka augantį poreikį efektyviai ir moderniai tvarkyti namus. Jų populiarumas didėja dėl galimybės integruotis su išmaniosios technologijos sistemomis, tokiomis kaip virtualūs asistentai ar stebėjimo programos, kurios leidžia naudotojoms nuotoliniu būdu stebėti ir valdyti robotą, o svarbiausia, gamintojo asortimente yra net keli modeliai ir visi jie pasižymi protingu kainos ir kokybės santykiu. Tokie robotai populiarėja ir dėl jų universalaus pritaikymo namų tvarkymo rutinoje – su „Ecovacs Winbot“ langų valymo robotais galima išvalyti ne tik langus, bet ir veidrodžius, stiklines dušo sieneles ar vonios plyteles, ant kurių kaupiasi sunkiai valomos vandens kalkių nuosėdos. Tad toks prietaisas ne tik labai palengvina nemėgstamus buities darbus, bet ir taupo mūsų laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius