Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 05 25

Sveikas namų mikroklimatas namuose kuriamas išmaniaisiais sprendimais

Išmanumas dažnai siejamas su mada, naujovėmis, komfortu. Tačiau retas pagalvoja apie kitus naudingas funkcijas, atsirandančias kartu su išmanumu. Pavyzdžiui, stogo langų gamintojo „VELUX“ sukurtas išmaniesiems namams skirtas produktas užtikrina sveiką namų mikroklimatą, tam, kad patalpose netrūktų gryno oro bei nebūtų per daug drėgmės ar per karšta.
Sveikas namų mikroklimatas namuose kuriamas išmaniaisiais sprendimais
Sveikas namų mikroklimatas namuose kuriamas išmaniaisiais sprendimais / Partnerio nuotr.

„VELUX“ atliktais tyrimais nustatyta, kad dažnai pamirštame išvėdinti kambarius ir 90 proc. laiko praleidžiame patalpose, todėl mikroklimatas juose darosi kaip niekad svarbus. Tam, kad pernelyg daug laiko patalpose praleidžianti karta būtų sveikesnė, sukurta „VELUX ACTIVE“ sistema. Jos pagalba būstų savininkai gali balsu ar mygtuko paspaudimu mobiliajame telefone valdyti stogo langus bei užuolaidėles. Tai – pirmasis toks savaiminio diegimo sprendimas, skirtas jutikliais paremtu nuotoliniu stogo langų, užuolaidėlių ir žaliuzių valdymu.  

Išmanieji jutikliai matuoja temperatūrą, drėgmę ir CO2 koncentraciją namuose bei aktyvuoja stogo langų atidarymą ar užsidarymą, jeigu rodikliai yra prasti. Taip pat galima nustatyti automatinį stogo langų priedų atsidarymą, jeigu jums atsikelti padeda dienos šviesa. Svarbu paminėti, kad be komforto ir sveikesnio gyvenimo, sistema leidžia jaustis saugiau – išvykus iš namų, išmaniajame telefone galima patikrinti, ar visi stogo langai uždaryti arba esant pakeliui namo išvėdinti patalpas.

Partnerio nuotr./Sveikas namų mikroklimatas namuose kuriamas išmaniaisiais sprendimais
Partnerio nuotr./Sveikas namų mikroklimatas namuose kuriamas išmaniaisiais sprendimais

Jutikliais paremto automatinio valdymo nauda

Patalpų mikroklimato kokybė yra labai svarbi sveikatai ir gerai savijautai. Oras, kuriuo kvėpuojame yra toks pat svarbus, kaip ir maistas, kurį valgome ar vanduo, kurį geriame. Suaugęs žmogus įkvepia apie 15 tūkst. litrų oro kiekvieną dieną. Sveikas namų mikroklimatas, kurį užtikrina naujasis „VELUX“ sprendimas išmaniesiems namams, yra kur kas daugiau nei elementarus patogumas.

Išmaniųjų namų įrenginys iš anksto užprogramuotas taip, kad prireikus stogo langai automatiškai atsidarytų ir įleistų šviežio oro į namus. Įrenginys taipogi apsaugo namus nuo įkaitimo iniciatyviai uždarydamas išorines žaliuzes ir markizes.  

Automatizuojant stogo langų atidarymą, uždarymą bei uždengimą užuolaidėlėmis, galima smarkiai pakeisti situaciją ir patalpų mikroklimatą pagerinti taip, kad naudotojams nereikėtų sukti dėl to sau galvos. Sukūrėme jutikliais paremtą sprendimą, kuris yra ne tik patikimas ir paprastai naudojamas, bet taipogi prisideda prie naudotojų geros savijautos.

 Sveikata ir gera savijauta išmaniuosiuose namuose

Išmaniųjų namų sprendimų, kai elektros įrenginiai prijungiami prie interneto, rinka vis plečiasi. Tikimasi, kad per artimiausius ketverius metus ji taps vyraujanti ir padės būstų savininkams gyventi patogiau ir saugiau. Skaitmenizuodami stogo langų valdymą, kuomet automatiškai gerinama patalpų mikroklimato kokybė, pridedame dar vieną dimensiją išmaniesiems namams – sveikatą ir gerą savijautą.

Partnerio nuotr./Sveikas namų mikroklimatas namuose kuriamas išmaniaisiais sprendimais
Partnerio nuotr./Sveikas namų mikroklimatas namuose kuriamas išmaniaisiais sprendimais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius