Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 25

T.Gurskas atsako: kuo svarbus terasos projektas, kada jį rengti ir kokias medžiagas rinktis?

Agronomas Tautvydas Gurskas ir terasų gamybos specialistas Saulius Venclauskas aptaria, kas svarbu įrengiant terasas ir ką reikėtų žinoti renkantis medžiagas. „Dabar yra pats geriausias metas terasos ir apželdinimo projektui, kadangi turėdami rankose visą planą nuo... iki, jūs galėsite startuoti jums patogiausiu metu ir būsite pasiruošę“, – aiškina T.Gurskas.
Terasa
Terasa / 123RF.com nuotr.

„Apželdinimo projektas labai svarbus kuriant namus, nes padeda ne tik sutaupyti pinigų, laiko, bet ir išvengti klaidų. Dažnai žmonės patys savarankiškai apsiėmę atlikti šį darbą klaidingai ir nepatogiai išdėsto tokias zonas kaip terasa, SPA zona, vaikų žaidimo aikštelės ir panašiai. O patogumas ir yra svarbiausias“, – pastebi agronomas.

Jam pritaria ir terasų įrengimo specialistas S.Venclauskas, teigdamas, kad daugelis įsivaizduoja terasas kvadrato formos, tačiau terasos turėtų būti projektuojamos atsižvelgiant į jūsų šeimos sudėtį, aplinką ir pomėgius.

VIDEO: Projektuojame aplinką ir statome terasą: kam reikalingas projektas?

Kokias medžiagas rinktis terasai?

Renkantis medžiagas labai svarbu atsižvelgti, kokios pusėje yra jūsų terasa, ar joje vyrauja pavėsis, o gal visą dieną plieskia saulė? Terasų įrengimo specialistas pastebi, kad dėl saulės poveikio gali nukentėti mediena, pradėti eižėti, trūkinėti, todėl pietinėje pusėje pataria rinktis kompozitines lentas, tačiau ne ekonominės, o premium klasės, nes ekonominės po poros metų išvaizda gali nuvilti.

„Saulė, karštis ir bloga ventiliacija yra didžiausias peilis visoms terasoms“, – pastebi S.Venclauskas. T.Gurskas prideda, kad tokiu atveju apsaugoti terasą nuo saulės gali tinkamai parinkti augalai ir apželdinimo sprendimai.

VIDEO: Statome terasą: kodėl svarbu pasirinkti tinkamas medžiagas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius