-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 14

Tapetai ir audiniai: namų dekoravimo tendencijos

Interjero nuotaiką kuria ne vien baldai – ne mažesnę reikšmę turi ir sienų dekoras, užuolaidos, apmušalai, įvairūs aksesuarai. Norint pakeisti namų nuotaiką ar tiesiog juos atnaujinti, dažnai nebūtinas didelis, ilgas ir nemalonus remontas – užtenka dekoruoti sienos fragmentą, užsisakyti pagalvėlių užvalkalus ar pakabinti naujas užuolaidas.
Kolekcija „Mr. Fox“ („Scion“ dizaino namai).
Interjeras / Gamintojo nuotr.

Žymių interjero dizaino namų „Sanderson“, „Zoffany“, „Harlequin“ ir „Scion“ atstovai „Domus galerijoje“ Vilniuje pristatė naujausias rudens–žiemos audinių ir tapetų kolekcijas. Kaipgi šį sezoną namus siūlo dekoruoti garsių dizaino namų atstovai?

Taip pat skaitykite: Mokslininkai: katės nemyli savo šeimininkų

Mažiesiems – fantaziją skatinančios sienos

Pirmoji „Sanderson“ dizaino namų pristatyta kolekcija „Abracazoo“ skirta patiems mažiausiems. Jos raštuose perteiktas įsivaizduojamas vaikų pasaulis. Anot dizainerių, žaismingos iliustracijos ne tik kuria linksmą kambario atmosferą, bet ir skatina mažųjų fantaziją ar padeda mokytis, pavyzdžiui, raides.

„Sanderson“ atstovas Andrei Spirin patarė „Abracazoo“ raštus derinti su šviesiais tonais ir įvairiais langeliais bei linijomis pasižyminčios kolekcijos „Bramley Checks“ audiniais ar tapetais.

Subtilus klasikinės prabangos dvelksmas

Svečias atkreipė dėmesį ir į „Sanderson“ dizaino namų sukurtą kolekciją „Fabienne“. Gėlėmis išmarginti audinių ir tapetų raštai, jo teigimu, namus pripildys klasikinės prancūziškos prabangos, patiks kuriantiems klasikinę ar prancūziško dvaro dvasią.

A. Spirin pristatė ir Didžiosios Britanijos gamintojo „Zoffany“ tapetų kolekcijas. Jose šiemet galima pamatyti egzotiškų Indijos ir Persijos raštų („Jaipur“), taip pat kubizmo krypties dailininkų įtaką („Prism“).

Gamintojų atstovo teigimu, „Jaipur“ puikiai tinka angliško tipo užmiesčio vilos dekorui, o „Prism“ rinksis užkietėjęs miestietis, modernumo gerbėjas, kuriam artimas daugiabriaunis raštas ar laužytos geometrinės formos.

Nuotaikingi „lapės“ namai

Dizaino namų „Scion“ dizainerė Lynne Dilks pristatė nuotaikingą kolekciją „Mr. Fox“. Žaismingi, pieštu lapės personažu išmarginti audiniai ir tapetai, anot jos, tarsi tapo dizaino namų vizitine kortele, nes sulaukė milžiniško populiarumo. Įkvėpta rašto su lape sėkmės, bendrovė sukūrė namų interjero liniją: tai ne tik užuolaidos, bet ir patalynė, dekoratyvios pagalvėlės, net firminiai rankšluosčiai.

Anot dizainerės, nebūtina iš karto namų užtvindyti linksmuoju lapės siluetu – pakanka vos vienos kitos detalės ar sienos fragmento, kad šalto minimalizmo permelkti namai taptų bohemiškos sielos buveine.

Taip pat skaitykite: Būtina pamatyti: keisčiausi namai pasaulyje

Naujausios technologijos ir senos tradicijos

Labiausiai įvertinta ir prabangiausia „Harlequin“ dizaino namų tapetų kolekcija, kurią pristatė L. Dilks, pavadinta „Anthology“. Ją dizaineriai kūrė 18 mėnesių, atsižvelgdami į naujausias ne tik mados, bet ir meno, architektūros tendencijas. Naudojant modernias technologijas sukurti madingi ir prabangūs tapetai, kuriuose atspindėtos gamtos sukurtos koralų ar žolės faktūros“, – pasakojo dizainerė.

Taip pat skaitykite: Interjero dizaineris Rimantas Špokas: ritinines užuolaidas išstumia žaliuzės

Įkvėpta rašto su lape sėkmės, bendrovė sukūrė namų interjero liniją: tai ne tik užuolaidos, bet ir patalynė, dekoratyvios pagalvėlės, net firminiai rankšluosčiai.

Dar viena viešnios iš Didžiosios Britanijos pristatyta kolekcija „Momentum“ siūlo įdomią klasikos ir modernumo sąjungą. Butiko prabanga alsuojančioje kolekcijoje įspūdžiui ir kokybei sukurti panaudotos naujausios technologijos, ji išsiskiria sodriomis spalvomis ir ryškių nuotaikų palete.

Tapetų ir audinių gamintojų siūlomi įvairūs raštai, spalvos, faktūros ir tekstūros suteikia neribotas galimybes žaisti su savo erdve, ją sumažinti ir padaryti jaukią arba padidinti, suteikti solidumo, o gal atvirkščiai – įlieti žaismingumo.

Interjero dizaineriai pataria nebijoti atnaujinti savo namų, įnešti daugiau spalvų ar pradėti kurti konkretų namų stilių, nes aplinka, kurioje gyvename, turi didelės reikšmės ir tam, kaip mes jaučiamės, kaip bendraujame su arčiausiai mūsų esančiais žmonėmis.  

Naujų kolekcijų pavyzdžiai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius