Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 30

Tinkamo roboto dulkių siurblio pasirinkimas jūsų erdvei: išsamus vadovas

Visi siekiame gyventi patogiai – suktis kasdienėje rutinoje daug lengviau, kai pasitelkiama kokybiška buitinė technika. Vienu iš nepakeičiamų namų ruošos pagalbininkų tapo robotas siurblys, padedantis palaikyti nepriekaištingą švarą bei tvarką namie. Visgi rinkoje rasite daugybę pasirinkimų, tad kaip išsirinkti tinkamiausią variantą? Skaitykite toliau!
Robotas siurblys
Robotas siurblys / „Senukai.lt“ nuotr.

Kaip veikia robotas siurblys?

Robotai dulkių siurbliai yra pažangūs prietaisai, kurie savarankiškai valo grindis, beveik be jokio žmogaus įsikišimo. Tad koks yra roboto siurblio veikimo principas?

  • Jutikliai ir navigacija. Robotai dulkių siurbliai turi daugybę jutiklių, įskaitant infraraudonųjų spindulių jutiklius, ultragarsinius jutiklius ir kartais net kameras. Veikdami kartu, šie jutikliai aptinka kliūtis ir nustato valymo zoną.
  • Žemėlapių sudarymas. Kai robotas siurblys įvertina jūsų erdvės išdėstymą, jis pasitelkia šią informaciją, kad suplanuotų valymo kelią. Tikslas yra išvalyti kuo didesnį plotą ir išvengti sienų bei įvairių objektų.
  • Valymo šepečiai ir siurbimas. Robotai dulkių siurbliai paprastai turi vieną ar daugiau šepečių, kurie nušluoja nešvarumus ir šiukšles nuo grindų. Tuomet vakuuminė siurbimo sistema įtraukia dulkes ir nukreipia jas į nešvarumų surinkimo talpą.
  • Mobilumas. Dulkių siurblio roboto mobilumą palengvina mechanizmai, leidžiantys jam sklandžiai judėti skirtingais grindų paviršiais. Kai kurie modeliai netgi gali perlipti neaukštus slenksčius. Be to, konstrukcijoje esantys laiptų jutikliai neleidžia robotui nukristi.

Kaip išsirinkti dulkių siurblį robotą?

„Senukai.lt“ nuotr./Robotas siurblys
„Senukai.lt“ nuotr./Robotas siurblys

Tinkamo dulkių siurblio roboto pasirinkimas jūsų namų erdvei yra svarbus sprendimas, kurį reikia gerai apsvarstyti. Štai keletas dalykų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį:

  • Valymo poreikiai. Įvertinkite savo poreikius, namų dydį, grindų dangos tipus (kilimas, kietmedis, plytelės). Jei turite naminių gyvūnėlių, ieškokite galingesnių modelių su plaukų rinkimo sistemomis.
  • Biudžetas. Dulkių siurblių įvairovė yra itin plati – nuo ekonomiškų variantų iki aukščiausios klasės modelių. Nepamirškite, kad brangesni modeliai pasižymi pažangiomis funkcijomis ir technologijomis.
  • Navigacija ir žemėlapių sudarymas. Šiuolaikiniuose modeliuose naudojamos pažangios žemėlapių sudarymo technologijos, kad robotas siurblys galėtų efektyviai valyti jūsų namus.
  • Baterijos veikimo laikas ir įkrovimas. Įvertinkite baterijos veikimo laiką. Ilgesnis akumuliatoriaus veikimo laikas leidžia robotui išvalyti didesnius plotus vienu įkrovimu. Galite rinktis modelį ir su automatinio įkrovimo funkcija.
  • Valdymo parinktys. Daugelį dulkių siurblių robotų galima valdyti naudojant išmaniojo telefono programėlę, balso komandas (jei prietaisas suderinamas su išmaniaisiais asistentais) arba nuotolinio valdymo pultu. Modeliuose su programėlių integracija patogu nustatyti valymo laiką ir nuotoliniu būdu stebėti valymo eigą.
  • Priežiūra ir filtro keitimas. Ieškokite lengvai valomų modelių. Reguliari priežiūra yra būtina siekiant optimalaus prietaiso efektyvumo.

Robotas siurblys – geriausių modelių trejetukas

Nežinote, koks robotas siurblys yra vertas jūsų dėmesio? Siekdami padėti jums priimti sprendimą, pateikiame geriausių robotų siurblių trejetuką:

1. „Xiaomi Mop 2 Lite“

„Senukai.lt“ nuotr./Robotas siurblys
„Senukai.lt“ nuotr./Robotas siurblys

Šis modelis turi visas geriausias roboto siurblio savybes. Giroskopas bei vizualinė navigacija padės tiksliai nuskenuoti jūsų namų plotą, o 25 tikslumo jutikliai leis robotui išvalyti net sunkiausiai pasiekiamus namų kampelius.

Jei turite naminių gyvūnėlių, jums patiks 450 ml talpos šiukšlių dėžė, galinti susiurbti net smulkiausius plaukelius. Norite valdyti robotą nuotoliniu būdu? Šis robotas siurblys turi pažangią funkciją, todėl galėsite valdyti prietaisą naudodami programėlę telefone.

2. „Roborock S8“

„Senukai.lt“ nuotr./Robotas siurblys
„Senukai.lt“ nuotr./Robotas siurblys

„Roborock S8“ – pažangus robotas siurblys, pasižymintis netgi 3 valandų veikimo laiku. Tai yra geriausias pasirinkimas didesniems namams su įvairių tipų grindimis ir asmenims, kuriems svarbi kontrolė ir automatika. Šis prietaisas, pasitelkęs pažangią jutiklių technologiją, efektyviai išvalys jūsų namus ir automatiškai grįš į įkrovimo stotelę.

3. „Ecovacs DEEBOT X1 OMNI“

„Senukai.lt“ nuotr./Robotas siurblys
„Senukai.lt“ nuotr./Robotas siurblys

Robotas puikiai tinka norintiems universalaus prietaiso. Šis įrenginys patiks mėgstantiems švarą, tačiau neturintiems daug laiko – dulkių maišelis gali būti naudojamas net iki 60 dienų. Robotas siurblys pasižymi pažangia kliūčių aptikimo technologija ir džiovinimo karštu oru funkcija, tad įsigiję šį įrenginį džiaugsitės švara kasdien.

Oro drėkintuvas: alternatyva, padedanti palaikyti jūsų namų švarą

Nors robotai dulkių siurbliai puikiai palaiko jūsų grindų švarą, jų neužtenka bendrai namų gaivai. Vienas iš prietaisų, galinčių prisidėti prie gyvenamosios aplinkos švarinimo, yra oro drėkintuvas.

Keletas priežasčių, kodėl verta investuoti į šį prietaisą:

  • Užtikrina sveikesnę aplinką. Oro drėkintuvai atlieka lemiamą vaidmenį reguliuojant patalpų drėgmės lygį. Optimalios drėgmės palaikymas yra būtinas jūsų komfortui ir gerovei. Tinkamas drėgmės lygis gali padėti išvengti odos sausumo, sumažinti kvėpavimo takų ligų riziką ir ore plintančių virusų bei bakterijų.
  • Gerina miego kokybę. Tinkamo drėgmės lygio palaikymas naudojant oro drėkintuvą gali pagerinti miego kokybę. Sausas oras gali kelti diskomfortą ir sutrikdyti miegą.
  • Medinių baldų ir grindų pažeidimo prevencija. Oro drėkintuvai gali padėti išsaugoti medinius baldus ir grindis. Sausas oras gali sukelti medienos įtrūkimus ir deformaciją, o kontroliuojama drėgmė padeda išlaikyti jų vientisumą.

Robotų dulkių siurblių patogumas, efektyvumas ir našumas ženkliai palengvino kasdienę rutiną. Įsigiję šį prietaisą, galėsite mėgautis patalpų švara ir geresne namų atmosfera. Atsižvelkite į savo asmeninius pageidavimus ir išsirinksite tinkamiausią variantą.

Domina moderni buitinė technika? Internetinėje parduotuvėje Senukai.lt jūsų laukia robotai siurbliai, oro drėkintuvai ir kiti namų ūkio prietaisai. Užsukite ir įsitikinkite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius