-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 12 15

TOP 10 edukacinių ir išmaniųjų žaislų vaikams

Dabar vaikai auga visiškai kitokioje aplinkoje nei augo jų tėvai ar net vaikai prieš 5-10 metų. Jie jau gimė tarp daugybės išmaniųjų technologijų, todėl jų reikalavimai žaislams – kur kas aukštesni. Tai suprasdami tėvai pirkdami šiuolaikinius žaislus nori būti tikri, kad žaistas sudomins vaikus ilgam (ilgiau nei pusvalandžiui), bus patvarus, edukuos ir padės jiems ugdyti naujus įgūdžius. Tokius, kurių negali ugdyti telefonai, planšetės ar žaidimų konsolės. Pateikiame 10 išmanių ir edukacinių žaislų, kuriuos atrinkome kartu su „Topo centro“ ekspertais, ir kurie bus ne tik smagūs, bet ir naudingi jūsų vaikams.
Išmanus žaislas „Kodžio miestas”
Išmanus žaislas „Kodžio miestas” / Gamintojo nuotr.

1. Išmanus žaislas „Kodžio miestas“

„Kodžio miestas“ padės Jūsų vaikui suprasti, kaip „mąsto“ kompiuteris ir tam nereikės ekrano, nes šis žaislas – tik iš patvarių medinių detalių. Žaidimo metu vaikas turi suprogramuoti „Kodžio“ kelią namo, dėliodamas namus, ant kurių nupieštos skirtingos komandos. Vaikus su programavimo pagrindais supažindinantis žaislas mokina juos nuo algoritmų sekos nustatymo, skirtingų veiksmų derinimo ir padeda suprasti klaidas. Tai ypač patvarus, pakraunamas baterijas turintis edukacinis žaislas, skirtas vaikams nuo 3 iki 9 metų amžiaus.

Gamintojo nuotr./Išmanus žaislas „Kodžio miestas”
Gamintojo nuotr./Išmanus žaislas „Kodžio miestas”

2. Lavinamasis žaislas „PIXIO 100“

Net 100 „PIXIO“ blokelių iš šešių spalvų leidžia vaikams nuo 6 metų amžiaus į fizinę formą perkelti visas savo idėjas ir svajones, todėl padės lavinti motoriką bei vaizduotę. Su šiuo žaislu nesunkiai galima sudėlioti žmogų, zebrą, dinozaurą, vėžlį ar daugybę kitų įvairiausių objektų ir padarų. Įvairiausių sudėtingumų instrukcijas dėlionėms rasti galima tiesiog šio žaislo aplikacijoje.

Gamintojo nuotr./Lavinamasis žaislas „PIXIO 100”
Gamintojo nuotr./Lavinamasis žaislas „PIXIO 100”

3. „LEGO Technic“ transformuojamas automobilis

Šis žaislas yra ne tik klasikinis „LEGO“ rinkinys, lavinantis motoriką, vaizduotę ir atidumą, bet ir smagus nuotoliniu būdu valdomas automobilis. „LEGO Technic“ transformuojamas automobilis yra net 2 transporto priemonės vienoje! Vienoje pusėje – vikšrinis lenktynių automobilis, o kitoje – vikšrinis tyrimų automobilis. Šis transformuojamas automobilis gali įveikti net sudėtingiausius reljefus, o „CONTROL+“ programėlė leidžia jį nesunkiai valdyti kiekvienam bent 9 metų vaikui, todėl šį „LEGO“ automobilį surinkus, jis džiaugsmą teiks ir toliau.

Gamintojo nuotr./Konstruktorius „LEGO Technic”, programėle valdomas transformuojamas automobilis 42140
Gamintojo nuotr./Konstruktorius „LEGO Technic”, programėle valdomas transformuojamas automobilis 42140

4. Žaidimas „Ludattica Mano planeta“

Tai – 3-7 metų vaikams skirtas itin unikalus žaidimas, leidžiantis atkurti ne tik mūsų Žemės planetą, bet ir suprasti kaip vyksta Žemės rotacija bei kokią įtaką daro saulė ir kodėl dieną yra šviesu, o naktį tamsu. „Ludattica Mano planeta“ yra ne tik labai įdomus, bet ir kiekvieną edukuoti galintis žaidimas, padedantis lavinti atmintį, dėmesį, kūrybiškumą ir, žinoma, supratimą apie mūsų visatą.

Gamintojo nuotr./„Ludattica Mano planeta“
Gamintojo nuotr./„Ludattica Mano planeta“

5. Sunkvežimis-robotas „XTREM BOTS Robotruck“

Robotruck“ yra neįprasta programuojama transporto priemonė, sukurta tam, kad jūsų vaikai galėtų kūrybiškai, smagiai ir lengvai atrasti programavimo ir technologijų pasaulį. Tai – tiesiog puikus prietaisas norintiems užsiimti robotika ar programavimu – turėdami atsuktuvą ir instrukcijas, vaikai galės surinkti sunkvežimį ir mėgautis neįtikėtina patirtimi kurdami bei tobulindami savo nuotolinio valdymo transporto priemonę ir ją programuodami. Šis sunkvežimis-robotas yra universalus ir įtraukiantis edukacinis žaislas, skirtas vaikams nuo 8 metų.

Gamintojo nuotr./Sunkvežimis-robotas „XTREM BOTS Robotruck”
Gamintojo nuotr./Sunkvežimis-robotas „XTREM BOTS Robotruck”

6. Žaidimas „Ludattica Mokausi anglų kalbos“

Galbūt norite, kad jūsų vaikas pradėtų tobulinti ne tik savo gimtąją, bet ir anglų kalbą? Tai yra 4 metų ar vyresniems vaikams skirtas žaidimas, įkvėptas „Montessori“ metodo, kuris padės mažiems vaikams pradėti mokytis anglų kalbos. Naudodamiesi rūšiavimo žaidimu ir klasifikavimo kortelėmis vaikai smagiai ir efektyviai išmoks daug naujų žodžių net nejausdami, kad jie mokosi.

Gamintojo nuotr./Žaidimas „Ludattica Mokausi anglų kalbos”
Gamintojo nuotr./Žaidimas „Ludattica Mokausi anglų kalbos”

7. „LEGO Technic“ nuotoliu valdomas 4x4 „Mercedes-Benz Zetros“

Su šiuo „LEGO“ rinkiniu, kuris puikiai tinka tiek 12 metų, tiek vyresniems vaikams ar net suaugusiems, galėsite sukonstruoti nuosavą „Mercedes-Benz Zetros“ automobilio „LEGO Technic“ versiją taip gerindami savo motorinius įgūdžius, vaizduotę ir net inžinerinį mąstymą. Baigę konstruoti, galėsite valdyti savo kūrinį su „CONTROL+“ programėle – kadangi šis automobilis gali įveikti net ir sudėtingesnius reljefus, žaidimu neabejotinai pasimėgauti galės kiekvienas, o ir pats sukonstruotas „LEGO“ žaislas turės funkciją net ir po to, kai baigsite jį rinkti.

Gamintojo nuotr./LEGO® Technic™ - programėle valdomas „4x4 Mercedes-Benz Zetros 42129”
Gamintojo nuotr./LEGO® Technic™ - programėle valdomas „4x4 Mercedes-Benz Zetros 42129”

8. „KNOP KNOP“ fotoaparatas

Kiek neįprastas konstruktorius, pagamintas iš minkštų ir skalbiamų detalių, su kuriuo galėsite sukonstruoti ne tik fotoaparatą, bet ir daugybę įvairiausių kitų daiktų – jūsų vaiką riboti galės nebent vaizduotė, kadangi rinkinyje yra net 28 minkštos ir hipoalerginės detalės, kurios taip pat yra suderinamos ir su kitais „KNOP KNOP“ rinkiniais. Tad jeigu ieškote itin saugaus, minkšto ir daugybę galimybių suteikiančio ir vaizduotę lavinančio konstruktoriaus, tai yra puikus variantas vaikui nuo 3 metų!

Gamintojo nuotr./„KNOP KNOP” Fotoaparatas
Gamintojo nuotr./„KNOP KNOP” Fotoaparatas

9. Žaislinis robotas šuo „SILVERLIT YCOO Robo Dackel Jr.“

Robo Dackel Jr.“ yra puikus žaislas norintiems išmokyti savo vaikų atsakomybės, meilės ir prisirišimo. Šį robotą-šuniuką galėsite valdyti tiesiog gestais! Mojuokite ranka kairėn arba dešinėn, kad jis pasisuktų – šio įrenginio itin lankstus korpusas leidžia judesius atlikti itin natūraliai, be to, šunelis yra komplektuojamas su „SmartBall“ išmaniuoju kamuoliuku automatiniam sekimui ir paėmimui. Tai – tarsi tikras šuniukas, galintis reaguoti į jūsų gestus, veiksmus, galėsite jį glostyti ar su juo žaisti, tad tai yra puiki dovana kiekvienam 5 metų ar vyresniam vaikui, svajojančiam apie augintinį.

Gamintojo nuotr./Žaislinis robotas šuo „SILVERLIT YCOO Robo Dackel Jr.”
Gamintojo nuotr./Žaislinis robotas šuo „SILVERLIT YCOO Robo Dackel Jr.”

10. Žaislinis skraidantis sraigtasparnis „SILVERLIT Air Python“

Air Python“ – tai įspūdingas infraraudonaisiais spinduliais valdomas sraigtasparnis, pasižymintis skrydžio tikslumu ir stabilumu, galintis skristi visomis kryptimis. Jeigu jūsų vaikas svajoja apie droną, bet dar yra tokiam įrenginiui per jaunas, tai yra puiki ir itin paprastai valdoma alternatyva, tinkama net ir jauniesiems pilotams nuo 10 metų.

Gamintojo nuotr./„AirPython” sraigtasparnis
Gamintojo nuotr./„AirPython” sraigtasparnis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius