-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 10 festivalio „Kino pavasaris 2024“ filmų „Telia Play“ platformoje

„Telia Play“ savo žiūrovams suteikia unikalią galimybę nepraleisti pavasarinės kino šventės – festivalio „Kino pavasaris“. Jei negalite ar neturite galimybių apsilankyti kino teatro salėje, tikrai ne bėda. Pasikvieskite artimuosius, bičiulius ir leiskitės kartu į kino kelionę su pačiais geriausiais šių metų „Kino pavasario“ programos filmais.
„Metai buvo sunkūs“ („A Difficult Year“, 2023)
„Metai buvo sunkūs“ („A Difficult Year“, 2023) / Telia play nuotr.

Įsitaisykite patogiai, pasiruoškite užkandžių ir mėgaukitės ekrano istorijomis neišeidami iš namų.

„Kryčio anatomija“ („Anatomy of a Fall“, 2023)

Daugybę tarptautinių apdovanojimų pelnęs, vienas tituluočiausių šių metų „Kino pavasario“ filmų tikrai privalo sulaukti dėmesio iš žiūrovų, turinčių galimybę su „Telia Play“ kino naujienomis pasidžiaugti namuose. Jei reikėtų rinktis tik vieną festivalio filmą šiais metais, tegul tai būna šis.

Prancūzijos kalnų miestelyje nutinka nelaimė – pro langą iškrenta ir žūsta šeimos galva, vyras Samuelis. Pagrindine įtariamąja tampa jo žmona Sandra.

Detektyvinė drama su trilerio poskoniu, kuomet vienos šeimos gyvenimas ir nutikusi nelaimė namuose yra narpliojama ilgo ir varginančio teismo proceso metu, kurio dalyviais tampa ir visi filmo žiūrovai.

Patiks visiems, mėgstantiems detektyvus ir teismo procesų filmus.

Nuoroda į filmą - čia.

Telia play nuotr./„Kryčio anatomija“ („Anatomy of a Fall“, 2023)
Telia play nuotr./„Kryčio anatomija“ („Anatomy of a Fall“, 2023)

„How To Have Sex“ („How to Have Sex“, 2023)

Trys geriausios draugės atvyksta į kurortinį miestelį Kretoje atšvęsti mokslo metų pabaigos, atsipalaiduoti po egzaminų, „pasiparinti“ dėl ateities ir pasvajoti, ką veiks, „kai užaugs“. Jei kada buvote paaugliais, stebėdami šias merginas, tikrai grįšite į tuos keistus laikus, kai norėjimas patikt simpatiškam vaikinui buvo varomoji kasdienybės jėga. O tam vaikinui norėjosi, kad mergina iš visų kitų pasirinktų būtent jį. Bet ar viskas taip visada paprasta ir saldžiai romantiška? Tai žinoma, kad ne. Nėra lengva tiems paaugliams, kaip nėra lengva ir suaugusiems.

Šis filmas tikrai patiks visiems „young adult“ žanro gerbėjams.

Nuoroda į filmą - čia.

Telia play nuotr./„How To Have Sex“ („How to Have Sex“, 2023)
Telia play nuotr./„How To Have Sex“ („How to Have Sex“, 2023)

„Ryuichi Sakamoto | Opusas“ (“Ryuichi Sakamoto: Opus“, 2023)

Pasak filmo režisieriaus ir Ryuichi Sakamoto sūnaus Neo Sora, tikrai ne atsitiktinumas, jog pasaulinė šio koncertinio filmo premjera įvyko būtent Venecijos kino festivalyje. Žymusis japonų kompozitorius, „Oskaro“ laureatas R. Sakamoto mėgo šį festivalį ir pats lankėsi jame net kelis kartus.

Likus pusei metų iki mirties, kompozitorius dar spėjo įrašyti savo paskutinį koncertą „Opus“, kurį režisuoti ir paprašė savo sūnaus.

Tai intymus ir asmeniškas muzikanto portretas, telpantis į 103 minutes bei nukeliantis žiūrovą į savotišką juodą-baltą meditaciją.

Šiame filme pagrindiniais juostos herojais tampa Sakamoto pirštai, antakiai ir lūpos, atskleidžiantys ypatingą muzikanto ryšį su muzika.

Patiks visiems, norintiems meditacinio vakaro su nuostabia fortepijono muzika.

Nuoroda į filmą - čia.

Telia play nuotr./„Ryuichi Sakamoto | Opusas“ (“Ryuichi Sakamoto: Opus“, 2023)
Telia play nuotr./„Ryuichi Sakamoto | Opusas“ (“Ryuichi Sakamoto: Opus“, 2023)

„Monstras“ („Monster“, 2023)

Kino festivalių lankytojai ir gerbėjai tikrai niekada nepraleidžia progos pasižiūrėti tolimo ir europietiškai akiai egzotiško – japoniško kino. Šio filmo režisierius Hirokazu Koreeda tikrai mėgsta savo filmus pristatyti ir mūsų šalies žiūrovams. Jei matėte prieš kelerius metus kurtą jo hitą „Vagiliautojai“, tikrai nujausite, ko galima tikėtis ir prieš pasirenkant šį, naujausią jo darbą.

Filmo istorija sukasi apie vienišą mamą Saki, kurios gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom, kuomet jos sūnaus elgesys neatpažįstamai pasikeičia. Mama kreipiasi į mokyklą pagalbos siekdama išsiaiškinti, kodėl berniukas tapo toks agresyvus ir kas jį nuskriaudė ar skriaudžia.

Filmas nagrinėja skirtingų perspektyvų tiesas, patyčias tarp vaikų bei vaikų tarpusavio santykių ypatumus.

Žiūrovui teks pačiam apsispręsti, kieno pusėje yra tiesa, kuri tiesa yra teisingiausia ir kas iš tikrųjų čia yra monstras.

Filmas patiks visiems japoniško kino, psichologinių dramų gerbėjams.

Nuoroda į filmą - čia.

Telia play nuotr./„Monstras“ („Monster“, 2023)
Telia play nuotr./„Monstras“ („Monster“, 2023)

„Žalia siena“ („Green Border“, 2023)

Didžiulį ažiotažą ir aršius politinius skandalus Lenkijoje sukėlęs lenkų kino ikonos Agnieszkos Holland filmas kaip niekad šiandien yra aktualus ir mūsų šalies žiūrovams. Venecijos kino festivalyje pelniusi „Specialų žiuri prizą“ ši kino juosta nušviečia neseniai vykusią migrantų krizę ir incidentus prie Baltarusijos sienos. Filme rodoma, kaip Lenkijos ir Baltarusijos pasieniečiai itin žiauriai ir barbariškai elgiasi su pabėgėliais iš Artimųjų Rytų bei Afrikos.

Filmo herojų, pabėgėlių iš Sirijos šeimos istorija bus skausminga, tragiška ir tikrai palies kiekvieną. Tačiau režisierės dėka šis pasakojimas suteiks ir vilties, suvirpins atjautos kitam gyslelę ir privers susimąstyti, kur visgi slypi visų mūsų elementarus žmogiškumas.

Filmas patiks visiems įtemptų dramų, nagrinėjančių aktualias socialines problemas, gerbėjams.

Nuoroda į filmą - čia.

Telia play nuotr./„Žalia siena“ („Green Border“, 2023)
Telia play nuotr./„Žalia siena“ („Green Border“, 2023)

„Labirintai“ („Passages“, 2023)

Šis prancūziškai aistringas filmas buvo pristatytas „Sundance“ nepriklausomo kino festivalyje ir kaipmat patraukė visų kino mylėtojų dėmesį. Viena svarbiausių priežasčių, matyt, jog šiame filme vaidina bene ryškiausiai šiuo metu šviečiančios europinio kino žvaigždės. Jei to dar būtų maža, šie europiečiai aktoriai filme vaidina įsimylėjėlius, papuolusius į painų ir geidulingą meilės trikampį. Bohemiškas režisierius Tomas, būdamas santuokoje su Martinu, netikėtai įsimyli žavingą prancūzę Agatą ir pradeda su ja romaną. Visi trys supranta, kad situacija nėra gera, tačiau kas dėl to dabar kaltas ir ką daryti?

Filmas skirtas griežtai suaugusiems, ir gali būti, kad namų aplinkoje jį žiūrėti bus net jaukiau nei kino salėje, pilnoje kitų nepažįstamų žmonių.

Ši kino juosta patiks visiems, mėgstantiems prancūziškus meilės trikampius.

Nuoroda į filmą - čia.

Telia play nuotr./„Labirintai“ („Passages“, 2023)
Telia play nuotr./„Labirintai“ („Passages“, 2023)

„Metai buvo sunkūs“ („A Difficult Year“, 2023)

Režisierių duetas, dovanojęs mums visiems komediją „Neliečiamieji“, sugrįžo ir ne tik žiūrovų teismui, bet ir juokui pristato savo naujausiąjį darbą.

Filmo istorija sukasi apie du šviežiai iškeptus draugelius: Albertą ir Bruną, turinčius bėdų su skolomis, atsiradusiomis dėl šiokios tokios priklausomybės išlaidavimui. Norėdami susitvarkyti savo padrikus gyvenimus jie netyčia susipažįsta su žaliųjų aktyvistų grupe ir, be abejo, prisijungia prie jų judėjimo, mažai ką turėdami su tuo bendro.

Filmas patiks visiems komedijų žanro gerbėjams ir ypatingai – prancūziškų komedijų mylėtojams.

Filmo nuoroda - čia.

Telia play nuotr./„Metai buvo sunkūs“ („A Difficult Year“, 2023)
Telia play nuotr./„Metai buvo sunkūs“ („A Difficult Year“, 2023)

„Delinkventai“ („The Delinquents“, 2023)

Matyt, tiksliausiai šio filmo apibūdinimas skambėtų taip: tai kriminalinė komedija su filosofiniu prieskoniu.

Juostoje matome, kaip banko tarnautojas iš Buenos Airių Moranas, svajojantis apie geresnį gyvenimą, nusprendžia apiplėšti savo darbdavį. Nusikaltimui įgyvendinti jis paprašo kolegos Romano pagalbos.

Šio filmo trukmė daugiau nei trys valandos, tačiau daugelyje pasaulio festivalių šis kriminalinis pasakojimas tapo žiūrovų favoritu bei sulaukė gausybės kritikų liaupsių.

Pasirinkus šį filmą, jūsų laukia keistoki personažai, realybės maišymasis su fantazijomis, absurdiškas humoras ir neplanuoti nuotykiai.

Nuoroda į filmą - čia.

Telia play nuotr./„Delinkventai“ („The Delinquents“, 2023)
Telia play nuotr./„Delinkventai“ („The Delinquents“, 2023)

„Kaupikai“ („Hoard“, 2023)

Debiutinis britų režisierės Lunos Carmoon darbas, kuriame ji nagrinėja traumuojančią jaunos moters Marijos kelionę iš vaikystės į suaugusiųjų pasaulį bei jos sudėtingą santykį su mama, turinčią kompulsyvaus kaupimo sutrikimą.

Deja, kaip dažnai ir pasitaiko, traumuojančios vaikystės patirtys apie save primena jau ir būnant suaugus. Vienintelė išeitis kovojant su tomis patirtimis – tai pažvelgti joms tiesiai į akis. Matyt, ir galimas kelias į ateitį Marijai yra sugrįžti atgal į praeitį.
Nors filmo trukmė daugiau nei dvi valandos, tačiau jaunoji režisierė tikrai sugebės išlaikyti jūsų dėmesį iki pat pabaigos.

Nuoroda į filmą - čia.

Telia play nuotr./„Kaupikai“ („Hoard“, 2023)
Telia play nuotr./„Kaupikai“ („Hoard“, 2023)

„Tikroji priežastis“ („Explanation for Everything“, 2023)

Ši vengriška drama pristato žiūrovui keturis herojus ir persipynusius jų gyvenimus.

Vidurinės mokyklos mokinys Abelis beviltiškai įsimylėjęs savo geriausią draugę Janką. Tačiau Janka nelaimingai įsimylėjusi vedusį istorijos mokytoją, kuriam anksčiau yra tekę susidurti su konservatyviu Abelio tėvu. Visos bėdos prasideda, kai Abelio laikomas istorijos egzaminas tampa nacionaliniu skandalu.

Juostoje nagrinėjama nacionalizmo tema bei kaip lengvai politiniai sprendimai gali suskaldyti visuomenę ir sužadinti neapykantą tiesiog „lygioje vietoje“.

Filmo premjera įvyko Venecijos kino festivalyje ir antroje pagal svarbą bei jauniesiems kino kūrėjams skirtoje festivalio programoje „Horizontai“ laimėjo geriausio filmo apdovanojimą.

Beje, šį prestižinį apdovanojimą 2021 metais pelnė ir lietuvių režisierius Laurynas Bareiša už juostą „Piligrimai“.

Nuoroda į filmą - čia.

Telia play nuotr./„Tikroji priežastis“ („Explanation for Everything“, 2023)
Telia play nuotr./„Tikroji priežastis“ („Explanation for Everything“, 2023)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius