Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 10

„Topo centras“ paskelbė, kokia technika buvo perkamiausia praėjusiais metais

Elektrotechnikos ir buitinių prietaisų prekybos lyderis Lietuvoje „Topo centras“ įsibėgėjant naujiems metams paskelbė, kokios prekės buvo populiariausios praėjusiais metais skirtingose kategorijose.
„Topo centras“ paskelbė, kokia technika buvo perkamiausia praėjusiais metais
„Topo centras“ paskelbė, kokia technika buvo perkamiausia praėjusiais metais / Shutterstock nuotr.

Na, o daugiau nei 200 top prekių sąrašą galima rasti „Topo centro“ puslapyje.

Vis daugiau žmonių įsigija kavos aparatus

2021 metais kavos aparatai buvo tiesiog šluojami nuo lentynų ir populiariausiomis šių metų prekėmis tapo „Delonghi Dolce Gusto EDG155“ ir „Delonghi Dolce Gusto Piccolo XS“ kavos aparatai. Kadangi tai nėra labai brangūs įrenginiai, „Topo centro“ ekspertai mano, kad daugeliui šių aparatų pirkėjų tai yra pirmas tokio tipo prietaisas. Į „Topo centro“ 200 populiariausiųjų prekių sąrašą pateko ir keli brangesni aparatai, tokie kaip „Philips 2200 LatteGo“ ar „Delonghi ECAM22.110B“, kuriuos paprastai perka jau kiek labiau patyrę ir išrankūs kavos mėgėjai.

Atsinaujinama į bevieles ausines

Kadangi vis mažiau telefonų turi 3,5mm ausinių lizdą, o visiškai belaidės ausinės per pastaruosius kelis metus smarkiai patobulėjo, „Xiaomi Earbuds Basic 2“ belaidės ausinės šiemet tapo „Topo centro“ pirkėjų mylimiausia preke ausinių kategorijoje ir trečiu perkamiausiu daiktu visoje parduotuvėje. Tiesa, visai nedaug atsiliko ir antros kartos „Apple AirPods“ bei „Samsung Galaxy Buds Live“ – panašu, kad lietuviai dažnai tikrai nepagaili pinigų gerai garso kokybei.

Vaikams perkami elektriniai dantų šepetėliai

Džiugu, kad „Topo centro“ pirkėjų pasitikėjimą pagaliau pelnė ir elektriniai dantų šepetėliai – šiemet ketvirta populiariausia prekė Lietuvoje buvo „Philips Sonicare For Kids HX6321“ el. šepetėlis vaikams, kuris padeda juos išmokyti teisingai valytis dantis naudojant specialią programėlę. Panašaus populiarumo susilaukė ir „ORAL-B Vitality Kids D100 Frozen“ šepetėlis vaikams, o perkamiausiu suaugusiems skirtu šepetėliu tapo „ORAL-B PRO750 Cross Action Black“ su laikmačiu, didžiule baterija ir kelioniniu dėklu.

Namuose dominuoja dulkių siurbliai-robotai

Šešta populiariausia preke šiemet tapo „Xiaomi Roborock S5 MAX“ dulkių siurblys robotas, o netoli jo, 8 vietoje, rikiuojasi „Xiaomi Mi Essential Mop“. Tai rodo, kad lietuviai vis labiau vertina savo laiką ir mieliau perka už juos visą darbą atliekančius dulkių siurblius-robotus. Be to, abu minėti robotai ne tik siurbia, bet ir valo grindis vandeniu, yra tinkami net ir didelių butų valymui, gali naudoti virtualias zonas ir būti valdomi aplikacijomis. Namai žmogui ypatinga vieta, tad ir investuoti kiek daugiau pinigų tobulai namų švarai nėra gaila.

Populiariausiųjų dvidešimtuko pabaigoje – dvi išmanios apyrankės

Išmanios apyrankės yra itin populiari, nebrangi ir daugelio technologijų ekspertų siūloma dovana, tad nieko nuostabaus, kad 17-ta populiariausia prekė „Topo centre“ šiemet buvo pirkėjų pasitikėjimą jau pelniusi „Huawei Band 4“, o 19-tą vietą užėmė daugelio pirkėjų ir ekspertų mylima „Xiaomi Mi Smart Band 6“. „Huawei“ apyrankė kainuoja vos 20 eurų, tuo tarpu „Xiaomi“ alternatyva – vos 40 eurų. Abi jos turi ryškius ekranus, gali sekti nueitų žingsnių skaičių, stebėti miego kokybę, rodyti telefono gautus pranešimus, tiesa, „Xiaomi“ apyrankė turi išskirtinį „AMOLED“ ekraną, turi net 30 sporto režimų, yra atspari vandeniui net iki 50 metrų gylyje, todėl yra geresnis pasirinkimas ieškantiems pažangesnės apyrankės.

Tarp bestsellerių – paspirtukas, kroviklis ir netgi bulvių tarkavimo mašina

Šiemet 13-toje vietoje „Topo centre“ pagal perkamumą atsidūrė greitasis 20W „Apple“ kroviklis – naujuosiuose „iPhone“ kroviklis nebėra pridedamas, tad tai tikrai nestebina. 14-toje vietoje pagal populiarumą šiemet yra jau ilgą laiką pirkėjų vertinamas „Xiaomi Mi 1S“ elektrinis paspirtukas, kurį lietuviai vis dažniau renkasi kaip savo pagrindinę transporto priemonę šiltuoju metų laiku.

15 vietoje pagal perkamumą atsidūrė „Brita Maxtra+“ vandens filtrai – nors Lietuvoje vanduo yra ganėtinai švarus, „Topo centro“ pirkėjai savo sveikata yra linkę pasirūpinti iki pat smulkmenų. Na, o vienintelis telefonas, atsidūręs metų top 20, yra „Samsung Galaxy A52“ su 6,5 colių ekranu, keturguba kamera ir galingu aštuonių branduolių procesoriumi.

17-tą vietą sąraše užėmė „Philips OneBlade QP2620/20“ barzdaskutė veidui ir kūnui, pirkėjų per ilgą laiką pamilta dėl savo universalumo ir patikimumo. Na, o populiariausiųjų dvidešimtuką netikėtai uždaro ištisus metus nuo lentynų šluojama „Migiris BETM-1“ bulvių tarkavimo mašina, kas rodo niekaip nesilpstančią lietuvių meilę cepelinams ir bulviniams blynams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius