-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 20

Uždirbęs milijoną, B.Gylys suprato, kad laimė slypi kitur: dabar vaikšto basomis

Verslininkas, investuotojas Benediktas Gylys ilgai siekė uždirbti pirmą milijoną savo gyvenime, tačiau, kai tai pavyko padaryti, jis suprato, kad pinigai atneša tik laikiną džiaugsmą ir laimę. Dabar, nors ir nemažai uždirbdamas, Benediktas stengiasi gyventi ekologiškai, visada dėvi tik juodus drabužius, o mieste jį galima pamatyti vaikščiojantį basomis. „Gyvenimas pasikeičia, kai suvoki, kad nesi tik lašelis vandenyne, o visas vandenynas“, – sako jis.
Benediktas Gylys
Benediktas Gylys / Asmeninio albumo nuotr.

Kurti verslus ėmė nuo paauglystės

Būdamas vaikas, Benediktas gyveno pasakų ir svajonių pasaulyje – kaip pats sako, tuo metu jis buvo paskendęs dabarties magijoje ir 75 kv. m bute, kuris tada atrodė kaip beribė erdvė.

„Buvau pernelyg užsiėmęs jos tyrinėjimu ir televizoriaus žiūrėjimu. Apie ateitį tikrai daug negalvojau, bet prisimenu, kaip žiūrėdavau veidrodyje sau į akis, ir klausdavau, kas aš esu. Dabar mažai kas pasikeitė“, – šypteli B.Gylys.

Asmeninio albumo nuotr. /Benedikto Gylio mėnuo Bankoke
Asmeninio albumo nuotr. /Benedikto Gylio mėnuo Bankoke

Už anksti namie atsiradusį kompiuterį Benediktas yra dėkingas mamai, kadangi jis tapo pagrindiniu paauglystės draugu, su kuriuo teko žaisti daug žaidimų, o dar būdamas 16 metų ir perskaitęs daug straipsnių internete ėmė dirbti tinklalapių dizaineriu.

„Po kurio laiko su draugu įkūriau Lietuvoje populiarų soc. tinklą, kūriau žaidimus, programinę įrangą, vitaminų, aliejų ir maisto papildų prekybos tinklą, pradėjau investuoti į kitų žmonių projektus, – prisimena B.Gylys.

– 2013 metais, ieškodamas prasmės bei lango iš virtualaus į realų pasaulį, įkūriau paramos fondą, kuris leido ne tik pažinti aplinką, bet ir įgyvendinti mano pasaulio vizijas – pasiekti milijardą žmonių siunčiant jiems vienybės, meilės ir taikos žinią iš Lietuvos.“

Ilgą laiką svajojęs uždirbti milijoną, Benediktas savo norą išpildė jau netrukus – prieš 10 metų padedant interneto forumams jis išmoko atlikti paieškos sistemų optimizaciją populiariausiuose to meto paieškų varikliuose – „Google“ ir „Yahoo“.

„Tai leido pritraukti milijonus lankytojų į mano komandos kurtas elektronines parduotuves, kurios pardavinėjo šimtus to meto populiariausių vitaminų, maisto papildų, eterinių aliejų“, – atskleidžia B.Gylys.

Tai leido pritraukti milijonus lankytojų į mano komandos kurtas elektronines parduotuves.

Anot Benedikto, už pirmo uždirbo milijono slėpėsi kasdienis žinių tobulinimas, stiprus tikėjimas savo jėgomis ir sėkmingų verslų bei žmonių kopijavimas.

„Kiekvienas gyvenime gauna tai, ką turi gauti, o ne tai, ką norėtų. Kaip sakė Ralphas Waldo Emersonas, žmogus turi savęs sąvoką, aplink kurią susidėlioja visi gyvenimo faktai“, – sako B.Gylys.

Su laiku pinigai suteikia vis mažiau laimės

Įgyvendinęs tikslą uždirbti pirmą savo milijoną, Benediktas ėmė daugiau keliauti, pažinti pasaulį, pradėjo gyventi gražesnėje aplinkoje. Kartu jis iš lėto ėmė suvokti, kad, skirtingai nei manė iki tol, finansinė laisvė yra tik nauja starto juosta.

„Tada esi priverstas pradėti gyventi dėl didesnių tikslų nei tu pats arba imi iš lėto degraduoti“, – įsitikinęs B.Gylys.

Asmeninio albumo nuotr./Benediktas Gylys
Asmeninio albumo nuotr./Benediktas Gylys

Dar visiškai neturėdamas pinigų Benediktas ėmė domėtis, kaip juos reikia valdyti, tad, ėmus jų uždirbti daugiau, klausimų daug nekilo.

„Tai padėjo nepamesti galvos jiems atsiradus bei priimti, kad ir ne pačius geriausius, bet geresnius nei vidutinius sprendimus“, – sako B.Gylys.

Prie pinigų turėjimo labai greitai pripranti ir jie tampa kaip vanduo.

Benediktas neslepia tikėjęsis, kad pinigai padarys jį laimingą ir besidžiaugiantį jais jei ne kiekvieną, tai bent daugeliu dienų. Vis dėlto taip neatsitiko ir, kaip pats sako, paaiškėjo, jog princesė slepiasi kitose pilyse.

„Prie pinigų turėjimo labai greitai pripranti ir jie tampa kaip vanduo. Šiandien planetoje apie milijardas žmonių neturi priėjimo prie švaraus geriamojo vandens, o mes Lietuvoje galime maudytis voniose ir vasarą šaudytis juo iš vandens pistoletų. Tačiau dėl to absoliučiai niekas nėra laimingesnis, nors vanduo yra šimtą kartų svarbesnis nei pinigai.

Panašiai yra ir su lėšų turėjimu – per metus ar dvejus laisvė keliauti ar nusipirkti gražų daiktą tampa gėlu vandeniu“, – pasakoja B.Gylys.

Šiandien Benedikto vertybės yra laisvė, džiaugsmas, paprastumas, drąsa. Kartu jam itin svarbi yra ir ekologija.

„Kai atsiranda suvokimas, kad viskas yra susiję, tuomet tai ateina savaime. Nors būna dienų, kai pats pamirštu, stengiuosi, kad toks suvokimas manyje nebūtų prarastas.

Būdamas 20-kelerių, prisimenu, juokiausi iš skandinavų dėl jų perdėto ekologiškumo – atrodė, kad iš lengvo gyvenimo iš viso nukvailėjo. O dabar aš jau vienas jų.

Padėjo kelionės, per kurias mačiau Mianmaro upes, kuriose daugiau plastiko nei vandens, milžiniškus sąvartynus Indijoje, Pekine dėl oro taršos nuolat jaučiausi lyg ką tik surūkęs pakelį cigarečių. Tokios patirtys keičia mąstymą“, – tvirtina B.Gylys.

Gyvenime svarbią vietą užima ekologija

Siekdamas gyventi kuo ekologiškiau, Benediktas retai perka tai, ko jam nereikia, daug metų nevalgo mėsos, o prioritetą teikia ekologiškiems produktams.

„Tiesa, turiu, kur patobulėti – pavyzdžiui, nustoti važinėti benzinu varomu automobiliu, tačiau tai kol kas ateities planuose“, – teigia B.Gylys.

Asmeninio albumo nuotr. /Benedikto Gylio mėnuo Bankoke
Asmeninio albumo nuotr. /Benedikto Gylio mėnuo Bankoke

Be daugeliui įprastų ir žinomų veiksmų, siekiant tausoti gamtą, Benediktas rengiasi tik juodai. Kaip pats pasakoja, tokią idėją jis prieš penkerius metus parsivežė iš Berlyno.

„Norėdamas patekti į gerus naktinius klubus, ten turi būti apsirengęs juodai ir nebandyti savęs perteikti per etiketes ar mados jausmą – turi tai padaryti savo kūno kalba, žodžiais. Man patiko, kadangi kartu pamačiau, jog gyvenimas pasidaro lengvesnis, kai nebereikia galvoti, ar marškiniai, kuriuos norėtum dėvėti prie tamsiai mėlynų kelnių, yra išlyginti ir ar iš tiesų dera.

Taip pat tai padeda išlipti iš smegenų plovimo mašinos, dar vadinamos greitąja mada, sakančios, kad tu gali būti fainas, patrauklus ir įdomus tik tada, jei spėji ir išgali atlikti kartą per savaitę pasikeičiančias mados tendencijas. Tai vienas didžiausių planetos nuodų, o mano vienoda apranga yra protesto forma.

Vis dėlto po kelerių metų vien nuo juodos spalvos šiek tiek pavargau, tad vasarą ketinu pradėti rengtis ir baltai“, – aiškina B.Gylys.

Tai vienas didžiausių planetos nuodų, o mano vienoda apranga yra protesto forma.

Neretai Benediktą galima išvysti basomis vaikščiojantį mieste – anot jo, tai yra papildomas komunikacijos kanalas su žeme, kadangi batai jį blokuoja.

„Gera pajausti ryšį su žeme liečiant ją basomis kojomis, – tikina B.Gylys. – Jei ryšys stiprus, apie ekologiją galvoti net nereikia. Taip pat tai yra geras pratimas, jeigu pradedi pernelyg galvoti apie kitų nuomonę ar laikytis nuobodžių normalaus žmogaus gyvenimo normų.“

Benedikto manymu, Lietuvoje gyventi ekologiškai ganėtinai lengva tiems, kurie išgali tai daryti. Vyras džiaugiasi, kad, gerėjant pragyvenimo lygiui, daugėja pilnų pilvų ir dėl to plačiau mąstyti galinčių žmonių.

„Juokaudamas sakau, kad sunku iš tos pusės, jog patiriame per mažai oro kataklizmų ir gamtos užterštumo – kai priešas nematomas, trūksta motyvacijos su juo kovoti“, – šypsosi B.Gylys.

Anot Benedikto, tvirtai žinant, kur eini, aplinkiniai tai jaučia, todėl neskuba patarinėti ar replikuoti. Jo tikinimu, gyvenimas pagal kitų žvilgsnį ar nuomonę prilygsta vergavimui, tad tai B.Gylio nedomina.

„Toks gyvenimo būdas leidžia turėti prasmę, tikslą, suvokti savo tikrąją prigimtį, egzistuoti ne vien dėl savęs, bet ir dėl kitų. Gyvenimas pasikeičia, kai suvoki, kad nesi tik lašelis vandenyne, o visas vandenynas“, – sako Benediktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius