-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsikimšo dušo kanalizacija? Nesijaudinkite ir pasitelkite šiuos efektyvius būdus

Ką daryti, kai užsikemša dušas? Kokia „pirmoji pagalba“? Patarimų yra ne vienas, tačiau kas suveiks itin efektyviai ir greitai?
Užsikimušusi dušo kanalizacija
Užsikimušusi dušo kanalizacija / Shutterstock nuotr.

Kaip rašoma goodhousekeeping.com, visi kūno prausikliai, šveitikliai, šampūnai, įvairios kūno priežiūros priemonės ir, žinoma, plaukai, gali užkimšti dušo kanalizaciją. Jei prausiantis po dušu stovite baloje, tikėtina, kad jūsų nutekamasis vamzdis jau yra užsikimšęs.

Priežastys, dėl kurių turėtumėte reguliariai valyti dušo nutekamąjį vamzdį, yra ne tik nemalonus pojūtis stovėti vandens balose. Prižiūrėdami savo dušą džiaugsitės geresniu vandens nutekėjimu ir išvengsite nemalonių kvapų, pelėsio, nuotėkio ir vamzdžių užšalimo žiemą. Tad kaip palaikyti švarą ir tvarką bei ką daryti, kad išvengtumėte užsikimšusių vamzdžių?

Pirmiausia išvalykite visas matomas šiukšles ir plaukus

Prieš naudodami bet kokius įrankius, cheminius valiklius ar namuose pagamintus valymo tirpalus, turite leisti, kad nutekėtų visas stovintis vanduo. Jei jis nuteka lėtai arba visai nenuteka, pabandykite vandenį vamzdžiais išstumti kanalizacijos pompa.

Kai vandenį išleisite, atsukite nutekėjimo vamzdžio dangtelį ir išvalykite plaukus ir kitus susikaupusius nešvarumus. Vėl paleiskite vandenį ir patikrinkite, ar nutekamasis vamzdis vis dar užsikimšęs. Jei taip, imkitės priemonių.

Kaip išvalyti dušo vamzdžius naudojant acto ir valgomosios sodos mišinį

Vienas iš namuose naudojamų sprendimų, kaip išvalyti dušo nutekamąjį vamzdį, – pasigaminti acto ir valgomosios sodos mišinį (juo galite valyti ir virtuvės kriauklę):

  • Sumaišykite ½ puodelio valgomosios sodos su ¼ puodelio valgomosios druskos.
  • Supilkite mišinį į kanalizaciją kartu su 1 puodeliu pašildyto acto.
  • Kai viskas pradės putoti ir burbuliuoti, palikite 15 minučių pastovėti (ilgiau laukdami geresnių rezultatų nepasieksite).
  • Po to paleiskite karštą vandenį iš čiaupo bent 15–30 sekundžių.

Niekada nenaudokite baliklių kartu su šiuo naminio acto mišiniu. Dėl cheminės reakcijos tarp baliklio ir acto gali susidaryti pavojingos dujos, kurias kenksminga įkvėpti.

Kaip atkimšti dušo nutekėjimo angą kanalizacijos pompa

Dušo ir kriauklės kanalizacijai išvalyti galite naudoti įprastą kanalizacijos pompą. Nuėmę dangtį, įpilkite šiek tiek vandens ir judinkite pompą aukštyn ir žemyn, kad atkimštumėte nutekamąjį vamzdį.

Pirktiniai valikliai

Jei šie paprasti namuose taikomi metodai nepadeda, visada galite įsigyti specialų valiklį, skirtą kanalizacijai. Šie valikliai išvalo riebalus, muilą ir kitas nešvarumus bei gali būti naudojami reguliariai, kad vamzdžiai būtų švarūs. Kaip juos naudoti? Perskaitykite instrukciją, o esant neaiškumams, pasikonsultuokite su specialistais. Be to, imkitės saugos priemonių: mūvėkite pirštines, naudokite akių apsaugos priemones ir atidarykite langą, kad galėtumėte išvėdinti patalpą.

Jei pasitelkus visus šiuos namuose naudojamus būdus kanalizacija vis dar užsikimšusi, laikas kreiptis į profesionalus.

Kaip išvengti užsikimšusių vamzdžių

Vieną kartą atkimšę dušo nutekėjimo vamzdį, greičiausiai nebenorėsite dar kartą imtis šio darbo. Yra keletas paprastų ir veiksmingų priemonių, kurių galite imtis, kad išvengtumėte užsikimšimo ateityje:

  • Į dušo nutekamąjį vamzdį įdėkite sietelį arba dangtį, kad į vamzdžius nepatektų nukritę plaukai, įvairios kūno priežiūros priemonės, muilo likučiai ir pan.
  • Kas mėnesį naudokite nutekamųjų vandenų valiklius ir laikykitės nurodymų.
  • Kartą per mėnesį į nutekamąjį vamzdį galite įpilti pirmiau minėto naminio acto ir valgomosios sodos mišinio, kad reguliariai išvalytumėte vonioje naudojamo šampūno, kondicionieriaus, kūno šveitiklių ir muilo sankaupas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius