Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Varginantis grindų valymas: kaip palengvinti šį namų ruošos darbą?

Grindų valymas ir siurbimas įvairiose apklausose dažniausiai patenka tarp penkių nemėgstamiausių namų ruošos darbų. Ir ne be priežasties – neretai, jeigu namai erdvesni, tam prireikia ir nemažai laiko, ir pastangų. Tiesa, tobulėjant technologijoms grindų plovimas gali tapti gerokai paprastesniu ir jį jau visiškai galima patikėti specialiems plaunantiems prietaisams „Tineco“.
Varginantis grindų valymas: kaip palengvinti šį namų ruošos darbą?
Varginantis grindų valymas: kaip palengvinti šį namų ruošos darbą? / Gamintojo nuotr.

Skaičiuojama, kad namų ruošos darbai per savaitę namų ūkiui užtrunka apie 13 valandų, grindų valymas, atsižvelgiant į rekomendacijas, įprastai buities darbų sąraše atsiduria bent kas antrą savaitę, tad jam taip pat atitenka nemenka laiko dalis. Žinoma, dažnis priklauso, tiek nuo gyvenimo būdo, tiek nuo grindų paviršių, šeimos narių skaičiaus, augintinių ar kitų įpročių.

Nors grindų valymas gali būti nebloga treniruotė – valandą valant grindis įprastai sudeginama apie 100–200 kcal, neretai būtent tai tampa priežastimi, dėl kurios šis darbas atidėliojamas. „Visame pasaulyje šį darbą vis dažniau atlieka plaunantys prietaisai – tai padeda sutaupyti ne tik laiko, bet ir jėgų, tampa palengvinimu buityje, ypač tiems, kurie yra alergiški, turi augintinių, mažų vaikų ar susiduria su sveikatos sunkumais. Šis sprendimas vis labiau populiarėja ir Lietuvoje, tačiau vis dar pastebime, kad dalis klientų painioja prietaisų paskirtį ir dėl to nepasiekia geriausio rezultato“, – pastebi Eglė Pocienė, „Tineco“ prekės ženklo atstovė.

Daugelyje namų įprastai rasime dulkių siurblį, kuris surenka dulkes, kietas daleles, tačiau nepašalina skystų nešvarumų, neplauna grindų. Taip pat rinkoje galima rasti dulkių siurblius su vandens filtru, tačiau šie veikia tokiu pat principu ir surenka tik dulkes, tačiau nešvarumų nepašalina. Trečioji kategorija – vis labiau populiarėjantys plaunantys prietaisai, kurie keičia iki tol varginusį įprastą grindų plovimą įvairiomis šluotomis ar šluostėmis ir padeda sutaupyti laiko bei jėgų. Vienas iš jų išskirtinumų – šie prietaisai patys plovimo metu nuolat išplauna volelį, o tai padeda užtikrinti, kad grindys būtų valomos švariu voleliu, nešvarumai būtų surenkami, o ne tiesiog „išstumdomi“ po kitas namų vietas.

Daugiau laiko pomėgiams

Vis didesnės dalies žmonių prioritetu tampa patogumas. Ekonomikos tendencijos rodo, kad žmonės ieško galimybių, kaip sutaupyti daugiau laiko ir energijos, kad tai galėtų skirti tikrai mėgstamoms veikloms ar darbams.

„Grindis plaunantys prietaisai – buities ateitis. „Tineco“ prietaisai padeda išvalyti šlapią ar sausą purvą ir pašalina sunkiai įveikiamus nešvarumus (pavyzdžiui, sudužus kiaušiniui, nereikia traukti kelių skirtingų prietaisų, viską pavyks sutvarkyti akimirksniu su vienu įrenginiu) ant kietų grindų (plytelių, parketo, vinilo, betono ir kita).

Gamintojo nuotr./Varginantis grindų valymas: kaip palengvinti šį namų ruošos darbą?
Gamintojo nuotr./Varginantis grindų valymas: kaip palengvinti šį namų ruošos darbą?

Plaunančius prietaisus pradėję naudoti žmonės neretai nustemba, kokiuose nešvariuose namuose gyvename. Pirmą kartą namuose grindis plaunant, pasitelkus „Tineco“, klientai būna šokiruoti akimirksniu nešvaraus vandens bakelį užpildžiusio juodo skysčio. Dažną pribloškia, kad leido laiką namuose, kuriuose gausu nešvarumų. Naudojamas plaunantis prietaisas padeda pasiekti daug preciziškesnę švarą. Įprastai valydami grindis tikrai nepašaliname visų nešvarumų, o naujos technologijos plaunantys prietaisai aptinka nešvarumus ir pagal tai reguliuoja naudojamo vandens kiekį, kas leidžia užtikrinti higieniškesnę namų aplinką“, – naudas vardija atstovė.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad „Tineco“ prietaisai turi dviejų vandens talpų sistemą, todėl švarus ir jau panaudotas vanduo yra atskiriamas, taip netenka nerimauti, kad namus plaunate nešvariu vandeniu. Šie prietaisai taip pat leidžia pasiekti netgi sienų pakraščius, o išdžiūvus vandeniui, ant paviršiaus nelieka dryžių.

Ką daryti, kad grindų valymas būtų paprastesnis?

Norintys palengvinti bet kokį buities darbą, pirmiausiai, turėtų jį atlikti reguliariai, taip nešvarumai nesikaups ir juos bus gerokai lengviau pašalinti. Apie laukiantį grindų valymą įspėja matomi nešvarumai ar dulkės, lipnūs paviršiai, paūmėjusi alergija ar bendras gaivaus oro namuose trūkumas.

Taip pat svarbu nepraleisti ir pasiruošimo etapo, pavyzdžiui, planuojant plauti grindis vertėtų jas atlaisvinti, ant jų išsibarsčiusius daiktus sudėti į savo vietas (pavyzdžiui, žaislus, pirkinius, sporto inventorių ar kita), taip pradėjus valyti grindis daiktai neblaškys ir darbą atliksite greičiau.

Gamintojo nuotr./Varginantis grindų valymas: kaip palengvinti šį namų ruošos darbą?
Gamintojo nuotr./Varginantis grindų valymas: kaip palengvinti šį namų ruošos darbą?

Labai svarbu plaunant grindis naudoti švarias šluostes, jos turi būti kaskart gerai išplaunamos. „Tineco“ komplektacijoje yra net keli voleliai, kuriuos galima keisti po plovimo ar naudoti skirtingoms erdvėms, taip užtikrinant idealią švarą. Naudojant plaunančius prietaisus, rekomenduojama pirmenybę teikti tiems, kurie patys išsiplauna, pavyzdžiui, pastačius į pakrovimo stotelę.

Siekiant užtikrinti valymo kokybę svarbu naudoti valiklius, kurie tinka ne tik grindims, bet ir naudojamiems prietaisams. Geriausias pasirinkimas – originalūs, sertifikuoti produktai, taip džiugins ne tik grindų švara, bet ir pats prietaisas tarnaus ilgiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius