Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 17

Vazonai su laistymo sistema – naujos kartos augalininkystė

Visų mūsų akis džiugina augalai ir žiedais aplinką nuspalvinančios gėlės, tačiau daugeliui pritrūksta žinių ir įgūdžių juos auginant bei suteikiant visą reikiamą dėmesį. Iš tiesų, nebūtina tapti augalininkystės ekspertu ir išmanyti visas jos paslaptis tam, kad ant palangių visuomet žydėtų gėlės. Apie tai, kaip nesunkiai galima išsaugoti gražius ir tvirtus augalus, naudojant „LECHUZA“ vazonus su integruota laistymo sistema, kalbamės su Ogmios mieste įsikūrusios parduotuvės „Akvatechnika“ marketingo vadybininke Laima Rudinskaite.
Vazonai su laistymo sistema – naujos kartos augalininkystė
Vazonai su laistymo sistema – naujos kartos augalininkystė / Partnerio nuotr.

„LECHUZA“ vazonai – gražių augalų paslaptis

Pasak specialistės, „LECHUZA“ vazonai su integruota automatine laistymo sistema aprūpina augalus reikiamu vandens kiekiu iki 12 savaičių ir užtikrina optimalų augimą, tad itin palengvina rūpinimosi augalais naštą, o kiekvieną norintį užsiimti augalininkyste paverčia žinovu. „Tiek apželdinimo profesionalams, tiek mėgėjams LECHUZA drėkinimo sistema padeda užtikrinti saugų ir patikimą kambarinių ir lauko augalų drėkinimą, tad netgi skirtingose vietose augantys ir skirtingai laistomi augalai patikimai suveši. Vanduo ir maistinės medžiagos iš vandens talpyklos patikimai pasiekia augalo šaknis, o kartu su „LECHUZA-PON“ substratu naudojama sistema dar labiau apsaugo auginamą kultūrą“, – teigia L.Rudinskaitė ir pažymi, jog itin svarbu, jog kiekvieną augalą pasiekia individualiai jam skirtas vandens kiekis, taigi, nesvarbu kokį augalą pasodinsite, drėgnesnę ar sausesnę žemę mėgstantį, jie gaus tiek vandens, kiek yra būtina.

Ne mažiau svarbu ir tai, jog „LECHUZA“ vazonai tampa tikru išsigelbėjimu tiems, kurie nori užsiauginti šviežių uogų ar daržovių, tačiau neturi erdvės ir galimybių to padaryti. „Su „LECHUZA“ Cascada net mažame daugiabučio namo balkone lengva užsiauginti šviežių produktų. Kelių aukštų vazonai taupo vietą ir juose galima auginti skirtingus augalus. Salotos, prieskoninės žolelės, pomidorai, agurkai ir net braškės gali augti viename vazone. Kiekvienas vazonas turi savo vandens rezervuarą todėl ekologiškais, pačių užsiaugintais žalumynais galėsite džiaugtis be didelių pastangų“, – pasakoja L.Rudinskaitė.

Partnerio nuotr./Vazonai su laistymo sistema – naujos kartos augalininkystė
Partnerio nuotr./Vazonai su laistymo sistema – naujos kartos augalininkystė

Kaip teisingai pasodinti augalą į vazoną su laistymo sistema?

Specialistės teigimu, laistymo sistemą surinkti yra itin paprasta, tad kiekvienas, įsigijęs vazoną, tai padarys greitai ir lengvai. Jei naudosite vazoną lauke, išsukite drenažo angų kištukus iš vidinio ir išorinio vazono dugno, kad vandens perteklius išbėgtų per drenažo angas. Įdėkite įdėklą su laistymo anga, į angą įstatykite vandens lygio matuoklį, uždėkite ant matuoklio dangtelį. Surinkę laistymo sistemą, tolygiai užberkite mineralinio substrato „LECHUZA-PON“, sudarančio drenažo sluoksnį ir užtikrinančio optimalų augalo drėkinimą“, – pasakoja pašnekovė ir priduria, jog po to reikėtų užberti geros kokybės žemės, nepamirštant palikti vietos šaknims, ir įsodinti gėlę į vidinį vazoną.

„Per ateinančias dvylika savaičių augalą laistyti reiktų įprastai drėkinant iš viršaus. Per šį laiką augalo šaknys išaugs ir pasieks vandens šaltinį. Praėjus šaknyno formavimosi fazei pilkite vandenį į vandens rezervuarą per laistymo angą tol, kol vanduo matuoklio skalėje pasieks „max“ ribą. Jei reikia, galite į šį vandenį įpilti skystų trąšų. Dabar jūsų augalas aprūpinamas reikiamu vandens kiekiu iki 12 savaičių“, – tikina L.Rudinskaitė.

Partnerio nuotr./Vazonai su laistymo sistema – naujos kartos augalininkystė
Partnerio nuotr./Vazonai su laistymo sistema – naujos kartos augalininkystė

Išsigelbėjimas lepiosioms orchidėjoms

Tikriausiai ne iš vieno orchidėjų augintojo teko išgirsti, kiek daug dėmesio šios gėlės reikalauja dėl poreikio ypatingoms sąlygoms ir išskirtinio lepumo. Pasak L.Rudinskaitės, vazonai su laistymo sistema gali padėti kontroliuoti orchidėjų augimą, o būtent joms „LECHUZA“ sukūrė specialius vazonus su skaidriu vidiniu įdėklu, klientą pasiekiančius komplekte su orchidėjoms subalansuotu substratu. „Orchidėjų šaknys yra linkusios pūti, o „LECHUZA“ vazonai su savaiminio drėkinimo sistema neleidžia joms mirkti vandenyje. Pilkite vandenį tiesiai į rezervuarą iki „max“ ribos ir nelaistykite tol, kol vandens visai nebeliks. Retkarčiais užpilkite vandens ant granulių ir apipurkškite lapus, tokiu būdu imituodami orchidėjoms natūralią atogrąžų aplinką. Rezervuare išsekus vandeniui, savaitę galite netgi visai jo nepilti, leisti substratui išdžiūti“, – patarimais dalinasi pašnekovė.

Taip pat, L.Rudinskaitė pažymi, jog orchidėjos turėtų būti sodinamos tik į specialiai paruoštus drenažo akmenėlius, o prieš sodinant būtina išvalyti visas medžio drožles, kad šaknys galėtų laisvai kvėpuoti. Svarbu atminti ir tai, jog šios gėlės mėgsta šviesą, tačiau ne visos rūšys džiaugsis tiesioginiais saulės spinduliais, tad į rytus ar vakarus nukreiptas langas tiktų idealiausiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius