-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 06 10

Vilnietę papiktino didesnės užklijuotos kainos žinomoje drabužių parduotuvėje: prekybininkai paaiškino priežastį

Populiarioje Vilniaus drabužių parduotuvėje prekių įsigijusi vilnietė Kristina grįžusi namo liko nemaloniai nustebinta. Apžiūrėdama drabužius, ji pamatė, kad ant etikečių yra užklijuoti lipdukai, per kuriuos persišviečia senos kainos, o šios – mažesnės nei naujos. Moteris stebisi, ar šalyje sparčiai kylant kainoms, taip elgtis jau yra normalu. Prekybininkai tvirtina kainų nekėlę, o kainų skirtumą aiškina skirtingų rinkų specifika.
Užfiksuota padidėjusi kaina drabužių parduotuvėje
Užfiksuota padidėjusi kaina drabužių parduotuvėje / 123RF.com, asmeninio albumo nuotr.

Pamatė padidintas drabužių kainas

Vilnietė Kristina su savo dukra birželio 6 d. nuvyko apsipirkti į „Ozo“ prekybos centrą. Užėjusios į „Stradivarius“ parduotuvę, jos įsigijo kelis daiktus, tačiau grįžusi namo moteris labiau atkreipė dėmesį į drabužių kainas. Jos teigimu, ant etikečių buvo užklijuoti nauji lipdukai, per kuriuos persišvietė mažesnės senos kainos.

„Kadangi pirkome ne vieną daiktą, parduotuvėje į etiketes neatkreipiau dėmesio, – pasakoja su 15min redakcija susisiekusi Kristina. – Mane itin nustebino – be jokių skrupulų klijuoja ant viršaus, ir viskas. Anksčiau esu mačiusi, kad taip daro per išpardavimus, bet tuomet stengdavosi priklijuoti stipriais klijais, kad nesimatytų senų kainų ir neatsiluptų.

O dabar net persišviečia. Labai šokiravo. Ar čia jau tokia norma su kainų augimu, ar kažkas nebenormalaus darosi, kai taip manipuliuojama kainomis...“

Asmeninio albumo nuotr./„Stradivarius“ parduotuvėje užklijuotos naujos kainos
Asmeninio albumo nuotr./„Stradivarius“ parduotuvėje užklijuotos naujos kainos

Vilnietė svarsto, kad galbūt parduotuvė buvo neišpardavusi senesnių drabužių, todėl teko užklijuoti naujas kainas.

„Kiek pirkau daiktų, mačiau pakeltas kainas. Tačiau negaliu pasakyti, ar taip yra su visomis prekėmis“, – teigia Kristina.

Asmeninio albumo nuotr./„Stradivarius“ parduotuvėje užklijuotos naujos kainos
Asmeninio albumo nuotr./„Stradivarius“ parduotuvėje užklijuotos naujos kainos

Kaip pavyzdį ji pateikia įsigytus marškinėlius, kurių sena kaina buvo 7,99 euro, o dabar – 9,99 euro, kiti marškinėliai anksčiau kainavo 5,99 euro, dabar – 7,99 euro, kuprinė kainavo 19 eurų su centais, o dabar – 25,99 euro.

„Tokie dalykai dabar vyksta“, – liūdnai šypteldama sako Kristina.

Birželio 8 d. vilnietė apsilankė kitame prekybos centre, „Panoramoje“, kur, užsukusi į parduotuvę „New Yorker“, vėl nustebo. Šį kartą ji ant vienų marškinėlių pamatė su žymikliu užtušuotą seną kainą ir priklijuotą lipduką su nauja. Matoma, kad marškinėlių kaina buvo 2,99 euro, o dabar jie kainuoja euru brangiau.

„Marškinėlius radau prie išpardavimo prekių“, – pasakoja Kristina ir priduria, kad kitų drabužių kainų pokyčių specialiai neieškojo.

Teigia, kad kainų nekėlė

Baltijos šalių drabužių prekybos grupės „Apranga“, kuriai priklauso parduotuvė „Stradivarius“, komunikacijos vadovas Tadas Marčiukaitis, komentuodamas 15min skaitytojos Kristinos atsiųstas nuotraukas, sako, kad šiuo atveju lipdukas su didesne kaina, nei nurodyta etiketėje, atsirado dėl to, kad šių prekių kaina kiekvienoje šalyje yra skirtinga.

„Stradivarius“ tinklo parduotuvėse pagrindinė etiketė yra skirta vidaus rinkoje (Ispanijoje) parduodamoms prekėms. Kiekvienoje šalyje, kur dirbama pagal franšizės ar kitą bendradarbiavimo modelį, yra klijuojami lipdukai su tos šalies vidaus rinką atitinkančia kaina.

Skirtingų prekių kainų skirtumus gali lemti taikomi papildomi frančizės mokesčiai, logistikos kaštai ir kiti mokesčiai, atsirandantys dėl skirtingos šalių mokesčių politikos“, – komentuoja T.Marčiukaitis.

Bandėme susisiekti ir su parduotuvės „New Yorker“ atstovais. Buvo pasiūlyta kreiptis elektroniniu paštu, tačiau į išsiųstą laišką atsakymo dar nesulaukėme. Gavę komentarą, straipsnį papildysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius