Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 02

Virtualiai po pasaulį keliaujanti britė piešia įspūdingiausias šalių vietas: nutapė ir Trakų pilį

Kai koronavirusas nebeleidžia keliauti taip laisvai kaip anksčiau, o noras susipažinti su naujomis šalimis niekur nedingsta – keliauti galima ir virtualiai. Gimtosios Didžiosios Britanijos pasiilgusi, dabar Australijoje gyvenanti Josie Violet Tutty, per „Google Earth“ bandė save paguosti bent jau žiūrėdama vaizdus aplink savo namus. Taip jai gimė idėja – po valstybes keliauti internetu, o labiausiai patikusias vietas nupiešti akvarele. Pro jos akis nepraslydo ir Lietuva.
Josie Violet Tutty
Josie Violet Tutty / Asmeninio albumo nuotr.

Iš Didžiosios Britanijos kilusi Josie Violet šiuo metu gyvena Sidnėjuje, Australijoje. Metusi darbą biure, 27-erių mergina ėmė dirbti laisvai samdoma rašytoja. Kai nebereikėjo 8 valandų per dieną sėdėti kabinete, o darbus kur kas greičiau padarydavo būdama namuose, atsirado dar ir laisvo laiko. Jį Josie Violet ėmė skirti tapybai.

Piešimas itin pravertė ir prasidėjus koronaviruso pandemijai. Kaip tik tuo metu britė sugalvojo projektą, kaip praskaidrinti dieną ne tik sau, bet ir žmonėms iš visų pasaulio valstybių.

„Tuo metu labai ilgėjausi namų Didžiojoje Britanijoje, tačiau supratau, kad dar ilgai negalėsiu išvysti savo artimųjų. Per „Google Earth“ ėmiau apžiūrinėti aplinką aplink savo namus ir pagalvojau… kodėl nepakeliavus aplink pasaulį virtualiai?“ – apie idėją 15min pasakojo Josie Violet.

Asmeninio albumo nuotr./Josie Violet Tutty piešiniai
Asmeninio albumo nuotr./Josie Violet Tutty piešiniai

Taip menininkė sumanė abėcėlės tvarka per „Google Earth“ apžiūrinėti skirtingas pasaulio šalis, ir labiausiai patikusias vietas ar pastatus – nutapyti. Vienai šaliai Josie Violet skiria vieną piešinį.

„Kartais aš ieškau įdomiausių vietų, kartais tiesiog atsitiktinai paspaudžiu bet kur ir surandu, kas krenta į akį. Iš kai kurių šalių net sunku išsirinkti vieną objektą, o būna tokių, kurių net nėra „Google Earth“ žemėlapyje!“ – sako ji.

Pirminis Josie Violet planas buvo nupiešti 195 šalių vietoves, bet panašu, kad šis skaičius augs. Be to, ji sugeba tai daryti gana greitai - vieną paveikslą mergina nutapo vos per valandą.

„Mano „TikTok“ sekėjai jau įtikino mane nupiešti dar keletą šalių, kurios nebuvo mano sąraše – pavyzdžiui, Aruba. Todėl manau, kad gausis tikrai daugiau nei 200 piešinių“, – skaičiuoja menininkė.

Tarp Josie Violet piešinių jau pateko ir viena žymiausių vietų Lietuvoje – Trakų pilis. Kaip sako menininkė, jai ši vieta pasirodė kone įdomiausia mūsų šalyje.

Asmeninio albumo nuotr./Josie Violet Tutty piešiniai
Asmeninio albumo nuotr./Josie Violet Tutty piešiniai

„Piešti Trakų pilį man pasiūlė ir mano sekėjai, bet ir man pačiai nagrinėjant Lietuvą ji labai patraukė akį. O dar kai pamačiau dronu darytą nuotrauką iš viršaus, iškart supratau, kad privalau nupiešti būtent ją“, – pasakojo ji.

Keliaujant aplink pasaulį virtualiai, Josie Violet dar labai įstrigo Argentinos ledynai: „Sužinoti apie juos buvo nuostabu. Be to, tai buvo mano pirmas piešinys, todėl taip puikiai jį vis dar prisimenu.“

O štai kai rinkosi, kurią vietą nupiešti iš Australijos, Josie Violet įsimetė visus reikmenis į kuprinę ir išėjo tapyti į lauką, matydama pasirinktą objektą gyvai prieš akis: „Sukčiavau, bet norėjau kartu ir aplankyti vieną mėgstamiausių savo vietų Sidnėjuje Tamaramą.“

„Šis projektas labai patinka daugeliui žmonių. Vieninteliai neigiami komentarai, kurių sulaukiau – kažkam pasirodė, kad jų šalį pavaizduoti pasirinkau nepakankamai „reprezentatyvią“ vietą. Pavyzdžiui, Bulgariją ir Kiprą piešiau žiemos laikotarpiu – pasirodo, daug kam tai nepatiko“, – juokėsi ji.

Bent jau kol kas Josie Violet su šiais piešiniais nieko rimto neplanuoja daryti. Svarbiausia, kad tai padeda atsitraukti nuo koronaviruso baimės ir slėgimo. Tą patį padeda daryti ir savo sekėjams – Josie Violet pradėjo iššūkį #earthsketchchallenge, kur žmonės seka menininkės pavyzdžiu ir piešia savo pasirinktas vietas iš skirtingų valstybių.

„Tai tapo smagiu būdu burti panašiai mąstančių žmonių bendruomenę. Man paskelbus apie šį iššūkį, jau po truputį daugėja norinčių prie jo prisijungti. Be to, smagu matyti, kad į mano „YouTube“ kanalą užklysta vis daugiau publikos – ten rodau, kaip piešiu ir pasidalinu klaidomis bei patarimais“, – 15min pasakojo Josie Violet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius