-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 16

Virtuvės sala: stilingos idėjos ir pritaikymo būdai interjere

Virtuvės sala – tai virtuvės erdvės viduryje sukurta daugiafunkcionali oazė, kuri gali tapti pasisėdėjimo su šeima ar draugais vieta, papildoma darbo vieta, reikalingiausių rakandų saugykla. Tačiau svarbiausias jos tikslas – tai traukos, patogumo, jaukumo centras, stilinga interjero dalis.
Virtuvės sala
Virtuvės sala / 123RF.com nuotr.

Interjero dizaineriai pastebi, kad virtuvės sala vis dažnesnis pasirinkimas kuriant namus. Tai tampa zona, kur patogu ruošti maistą, plauti indus, gaminti, taip pat susėsti aplinkui ir mėgautis kompanija ar gardžiais patiekalais.

Virtuvės salą galima pritaikyti tiek didelėse, tiek mažesnėse patalpose, rinktis iš pačių įvairiausių medžiagų, spalvų, taip pat patiems nuspręsti, kokią paskirtį ji atliks.

Įsirengdami virtuvės salą, turite gerai apgalvoti, kurioje vietoje ji bus, taip pat palikti pakankamai vietos, kad lengvai praeitumėte, niekur nekliūtumėte. Nepamirškite svarbiojo trikampio – viryklės, šaldytuvo ir kriauklės, kurios turėtų būti išdėstytos itin patogiai.

A post shared by Cue & Co of London (@cueandco) on

Pagalvokite apie apšvietimą, kuris itin svarbus virš virtuvės salos, kad jaustumėtės patogiai tiek sėdėdami, tiek gamindami. Juolab kad apšvietimas gali tapti puikia interjero detale. Labiausiai tiks reguliuojami, kabantys šviestuvai, kurių šviesos ryškumą galėsite pasirinkti pagal poreikį.

A post shared by Sara and Arri (@mc_photo_) on

A post shared by Bakes & Kropp (@bakesandkropp) on

Rinkdamiesi virtuvės salos aukštį atkreipkite dėmesį į šeimos prioritetus. Ji gali būti aukštesnė, prie kurios tiks baro kėdės ir patogiau gaminti, arba žemesnė – prie tokios smagiau sėdėti ir valgyti. Galima virtuvės salą kurti ir skirtingų aukščių, tuomet ji įtiks kiekvienam.

A post shared by Lili Design (@lilidesign1) on

Virtuvėms saloms galite rinktis tokias medžiagas kaip medį, akmenį ir kt., kurios yra natūralios ir patvarios. Virtuvės salos gali atlikti darbastalio, talpių spintelių, kur telpa įvairūs rakandai, maisto gaminimo, ruošos zonos, valgomojo stalo vaidmenį ir pan. Belieka apsispręsti, kas jums patinka labiausiai.

Na, o mažoms patalpoms puikiai tiks štai toks pasirinkimas:

Virtuvės salos forma taip pat gali būti įvairi – kvadratinė, stačiakampė, L, T formos, apvali.

A post shared by Natasha (@natasha.designs) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius