-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 17

Virtuvės technika – praktiški patarimai besirenkantiems

Virtuvė tampa daugelio namų centru – čia nuolat vyksta gamybiniai procesai. Tam, kad jie būtų kuo sklandesni, o maisto gaminimas taptų malonumu, labai svarbu pasirinkti tinkamą virtuvės techniką. Nors tam tikri pasirinkimo niuansai priklauso nuo konkrečios įrangos, yra keletas patarimų, kuriuos galėsite pritaikyti bet kuriam savo pirkiniui. Būtent jais šį kartą ir pasidalinsime.
Virtuvė, interjeras
Indaplovė / 123RF.com nuotr.

Žinokite savo galimybes

Būtų labai paprasta, jeigu virtuvėje galėtume sustatyti visus patikusius prietaisus, tačiau dažniausiai tenka susidurti su pakankamai ribota erdve. Visgi, tai tikrai nereiškia, kad nepavyks įsigyti visų svarbiausių įrenginių – jeigu kruopščiai planuosite ir skaičiuosite, nei vieno pirkinio neteks atsisakyti. Turėtumėte įsitikinti, kad kiekvieną įrenginį galėsite patogiai naudoti ir bus galima lengvai prie jo prieiti, o virtuvėje liks vietos praėjimui, o galbūt – net ir prisėdimui.

Kalbant apie galimybes, reikėtų pagalvoti ir apie finansus: jeigu šią patalpą įrenginėjate ar atnaujinate ją iš esmės, būtų naudinga iš anksto apsibrėžti savo biudžetą. Atlikus šiuos žingsnius, tolimesnės paieškos bus kur kas sklandesnės.

Įvertinkite savo gyvenimo būdą

Kad ir kaip norėtųsi, universalios, visiems tinkančios virtuvės technikos nėra – visi pasirinkimai priklauso nuo Jūsų asmeninių poreikių ir gyvenimo būdo, kurį turėtumėte įvertinti iš anksto. Pavyzdžiui, jeigu gyvenate vieni ir retai kada gaminate namuose, gali pakakti kur kas mažesnio šaldytuvo ir kompaktiškos kaitlentės, tačiau pravartu surasti vietos mikrobangų krosnelei. Tuo tarpu rūpinantis visos šeimos mityba, prireiks ir talpaus šaldytuvo, ir funkcionalaus kaitlentės bei orkaitės komplekto. Tokiais atvejais neišsiversite ir be indaplovės – spauskite čia, jei norite apžiūrėti laisvai pastatomus jų modelius.

Panašių scenarijų galima sugalvoti ir daugiau. Stebėkite, kaip dabar leidžiate laiką virtuvėje, pagalvokite, ką norėtųsi patobulinti ir prisiminkite savo poreikius rinkdamiesi kiekvieną šioje patalpoje stovėsiantį įrenginį.

Atsižvelkite į funkcionalumą

Išsigryninus poreikius, bus lengviau apsispręsti ir dėl funkcionalumo – renkantis virtuvės techniką, jis turėtų būti kur kas svarbesnis nei dizainas. Visgi, gamintojai šiais laikais stebina labai unikaliais privalumais, tačiau tikrai ne visi iš jų Jums gali būti reikalingi. Bet jeigu norite gaminti patogiau, efektyviau ar netgi išmaniau, turėsite ne vieną tokią galimybę. Taip pat turėtumėte atsižvelgti į virtuvės technikos energijos efektyvumą. Kuo jis bus aukštesnis, tuo taupesni bus atitinkami įrenginiai, tad ilgalaikėje perspektyvoje galėsite nemažai sutaupyti.

Neignoruokite stilistikos

Nors prieš tai minėjome, kad renkantis virtuvės techniką daugiausiai dėmesio reikėtų skirti funkcionalumui, stilistikos taip pat nereikėtų pamiršti. Kiekvienas toks įrenginys daugiau ar mažiau prisideda prie bendro interjero puoselėjimo, tad norėtųsi, kad jis būtų darnus ir harmoningas. Tikėtina, kad tokioje virtuvėje gamybiniai procesai bus kur kas sklandesni. Geriausia, jeigu iš anksto pagalvosite, kokią stilistiką plėtosite – taip daug lengviau galėsite surasti prie jos derančią įrangą.

Pasidomėkite gamintojais

Nors universalios virtuvės technikos nėra, arčiausiai jos būtų funkcionalūs, stilingi ir kokybiški įrenginiai. Paskutinysis aspektas dažnai yra susijęs su šios technikos gamintojais, tad nesuklysite, jeigu pasidomėsite pagrindinėmis jų vertybėmis ir svarbiausiomis savybėmis. Pavyzdžiui, el. parduotuvėje Pigu.lt Electrolux kaitlentės dažnai yra vertinamos dėl patogaus valdymo ir šiuolaikiškų technologijų. Tačiau Jūsų laukia kur kas ilgesnis patikimų kompanijų sąrašas – paskirkite laiko ir pasidomėkite labiausiai sudominusiais prekiniais ženklais.

Atsižvelgę į visus šiuos patarimus, pakankamai lengvai išsirinksite visus poreikius atitinkančią virtuvės techniką. Labai svarbu, kad kuo tiksliau žinotumėte, ko reikia būtent Jūsų šeimai – tuomet paieškos bus kur kas paprastesnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius