Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 08

Visų geidžiamiausios dovanos viename

„Dovanotam arkliui į dantis nežiūrime“, – sako liaudies patarlė. Iš dalies, tiesos tame yra. Visgi statistikos duomenimis, kas dešimta Kalėdų dovana taip ir lieka nepanaudota. Apmaudu – juk jai buvo išleisti pinigai, tačiau džiugesio neatnešė. Ką daryti, kad taip nenutiktų ir lentynose nenugultų dulkti ančių, gulbių ir kiškių statulėlės, nupirktos tik dėl to, kad „reikėjo kažką padovanoti“?
Bioteka.kvapas, arbatos
„Nordika“ nuotr. / „Bioteka“ švenčių proga siūlo jaukias dovanas artimiesiems

Anot sociologų, norint nupirkti vertingą dovaną, pirmiausia būtina pasidomėti gavėjo poreikiais bei pomėgiais, tik tada ji turės jam praktinę bei estetinę vertę. Piniginė dovana ar dovanų čekis, šiuo atveju, irgi nėra išeitis – norisi ko nors originalaus, tad toks sprendimas galimas tik kai visiškai nieko nežinome apie žmogų ir nenorime rizikuoti. Tad ir vėl prieiname prie to paties – dovana turi būti „iš širdies“, o ne siekiant užsidėti pliusiuką.

Žurnale „Journal of Hapiness Sudies“ tyrėjai T. Kasseris ir K. M. Sheldonas savo publikuotame straipsnyje „Ko reikia, kad Kalėdos būtų džiaugsmingos?“, analizuodami tyrimo rezultatus reziumuoja, kad Kalėdų džiaugsmas yra gerokai mažesnis tuose namuose, kur šventė svarbi tik dėl dovanų. Ir atvirkščiai – daugiausia laimės yra ten, kur žmonėms tiesiog svarbu būti kartu su savo artimaisiais.

Tačiau dovanos buvo ir bus neatsiejama Kalėdų dalis. Sudarius žmonių sąrašą, kuriems nuoširdžiai norite ką nors padovanoti, svarbu šalia pažymėti, kas tam žmogui patinka ir kas galėtų jį nudžiuginti. O tada išsirinkti patogiausią maršrutą, kur dovanų rinkimas nesukels streso ir užims mažiausiai laiko. Prekybos slėnyje „Nordika“, kurį iš Vilniaus centro pasieksite vos per 10 minučių, dovanų rasite ir vaikams, ir namams, ir šeimai bei draugams.

Kvepiančios dovanos

Kai nežinai, ką padovanoti, visada galima atnešti tai, kas yra labai malonu, nors ir neapčiuopiama. Tai šventinis kvapas. O šventė gali kvepėti apelsinais, cinamonu, gvazdikėliais, priminti vaikystę ir skaniausius kada nors valgytus sausainius.

Namų kvapai pastaruoju metu labai populiarėja, nors anksčiau tai buvo prabangos elementas. Matyt, daugelis sutiksite, kad geras namų kvapas ne tik maloniai nuteikia, bet sukelia ir teigiamų emocijų. Svarbiausia – natūralumas. Jei kvapas bus pagamintas iš aliejų, bus maloniai švelnus ir neįkyrus.

„Kiekvienais metais turime limituotą kalėdinę kolekciją. Šiemet tai yra gaivus spanguolių kvapas, kuris primena visas Kalėdų džiaugsmingiausias akimirkas ir jau tapo pirkėjų favoritu. Taip pat turime originalius šokoladinių triufelių ir paryžietiškų karamelizuotų kaštonų kvapus.

„Nordika“ nuotr. / „Durance“ kvapai
„Nordika“ nuotr. / „Durance“ kvapai

„Durance“ jau kelintus metus iš eilės turi klasikinius kvapus, kaip kalėdinės eglutės kvapas, apelsinai su cinamonu“, – vardija parduotuvės „Durance“ konsultantė Inga. Anot jos, šie kvapai pirkėjų yra patys mylimiausi ir pirmiausia nušluojami nuo lentynų.

Kvapas iš tiesų reiškia labai daug. Juk gali būti, kad netgi labai gražiai papuošus namus šventėms, nuotaikos gali pritrūkti, jei nebus tikros eglutės kvapo. Čia praverstų malonus eglišakių kvapas, o jeigu dar šalia spragsėdama dega žvakė – jaukumas garantuotas.

Kvapas iš tiesų reiškia labai daug. Juk gali būti, kad netgi labai gražiai papuošus namus šventėms, nuotaikos gali pritrūkti, jei nebus tikros eglutės kvapo

„Turime įvairių dydžių kvepiančių žvakučių, kurios dega nuo 24 iki 50 valandų. Yra žvakės su mediniais dagčiais, kurios dega romantiškai spragsėdamos ir sukuria miniatiūrinio židinio atmosferą“, – naujienas pristatė parduotuvės konsultantė.

Jeigu turite draugų ar giminaičių, kurie gyvena užsienyje ir negrįš Kalėdoms namo, nusiųskite jiems Lietuvos kvapo – šią unikalią dovaną rasite parduotuvėje „MK Tekstilė“, kaip ir daug kitų išskirtinai mūsų šalies gamintojų prekių.

Ar žinojote, kad kvapas gali turėti ir simbolinę reikšmę? Čia pat galite rasti ir lietuviškų kvepiančių žvakių su palinkėjimais, kuriose suderinti įvairūs kvapai yra skirti kokiai nors savybei stiprinti – drąsai, pasitikėjimui savimi ar atsipalaidavimui. Atmosferai namuose pagerinti čia rasite platų namų kvapų pasirinkimą.

Jeigu ieškote draugiškų gamtai dovanų, eterinių aliejų pagrindu pagamintų kvapų namams rasite ir ekologiškų produktų parduotuvėje „Bioteka“ – tai „Sodasan“ namų kvapai, iš kurių kalėdiniu laikotarpiu ypač mėgstami citrinų ir apelsinų.

Net iš dviejų vietų galite rinktis ir atrasti į Lietuvą prestižinių Vokietijos, Prancūzijos gamintojų kūno priežiūros prekes, kurios, be abejonės, taip pat pasižymi kvapų gausa ir terapija – kalėdinėje salelėje „Muilas ir vanduo“, o natūralumą labiau mėgstantiems vertėtų apsilankyti „Muilo namuose“, kur prekiaujama rankų darbo muilais, aromatinėmis žvakėmis, kvapams į drabužines.

Malonumas gomuriui

Turbūt nėra žmogaus, kurio nenudžiugintų kvapni arbata ar gardi kava. Tačiau auksinė taisyklė „pasidomėk žmogaus pomėgiais“ galioja ir čia.

Parduotuvės „Skonis ir kvapas“ atstovės Liudmilos teigimu, prieš Kalėdas žmonės ieško jaukesnių, šiltesnių dovanėlių. Dažniausiai perka arbatą, kavą arba rinkinius, kuriuose arbata pakuojama kartu su saldainiais, riešutais ar imbierais. Tokios dovanos tinka visai šeimai, tad nereikia sukti galvos, einant į svečius, ką padovanoti kiekvienam atskirai.

„Turime didelį kavos pasirinkimą, ją šviežiai sumalame, jeigu reikia. Kartais žmonės ieško įdomesnės kavos, aromatizuotos, su kažkokiais priedais, šiltesniais kvapais – karamelinės, šokoladinės, riešutų skonio. Šiemet dar turime įvairių skonių natūralios kakavos, tai labai jauki dovana, nes žiemos vakarais taip norisi pagurkšnoti ko nors šilto ir gardaus“, – sakė pardavėja.

Valgomos dovanos tikrai nedulkės lentynoje, tad gurmaną galite nudžiuginti vytintu ispanišku kumpiu ar kokybiško maisto rinkiniais, kuriuos savo pirkėjams šiemet paruošė „Rimi“ parduotuvė. Ieškote išskirtinių produktų? Ekologiškų aliejų bei šokolado, kvapnių arbatų rasite parduotuvėje „Bioteka“, kurioje ypač palankus kainos ir kokybės santykis.

Mėgstantys gaminius su šaltalankiais turėtų apsilankyti parduotuvėje „Sveikatos sauja“, kurioje galima rasti tyrės arbatai, uogienės, arbatos ir aliejų. Tas aktualu ne tik dėl aromatizuotų ir užburiančių skonių, bet ir dėl naudos sveikatai – šaltalankiai stiprina organizmą gerina virškinimą, žarnyno veiklą, normalizuoja kraujospūdį.

„Nordika“ nuotr. / „Sveikatos sauja“ siūlomi natūralūs produktai
„Nordika“ nuotr. / „Sveikatos sauja“ siūlomi natūralūs produktai

Universalios

Tikriausiai sutiksite, kad arbatos ar kavos skonis priklauso ir nuo pačio puodelio. Netyčia sudužius mylimiausią puodelį nuotaiką galima sugadinti ir visai dienai. Štai jums ir idėja: padovanoti tokį puodelį, kuris taptų pačiu mylimiausiu! Jeigu nežinosite, kur tokio ieškoti, galite pasijusti beviltiškai: puodelių yra, o to tikrai reikalingo – ne!

„Nordika“ nuotr. / „Skonis ir kvapas“
„Nordika“ nuotr. / „Skonis ir kvapas“

Spalvingais piešiniais dekoruoti puodukai parduotuvėje „Skonis ir kvapas“ gali palengvinti šią užduotį. Be to, čia yra tokių rinkinių arbatai, kokių nerasite jokioje kitoje parduotuvėje. „Turime skirtingų šalių ir kultūrų indų, Japonijos, Kinijos porceliano. Labai populiarūs per Kalėdas stikliniai puodukai ir arbatinukai, maloniai nuteikia juose matoma arbatos spalva. Praėjusiais ir šiais metais labai populiarūs dvigubo stiklo puodeliai, kurie ilgiau išlaiko šilumą, bet tuo pačiu nedegina rankos“, – pasakojo parduotuvės konsultantė Liudmila.

Užsukę į parduotuvę „Woll“ maloniai nustebsite ir, ko gero, įsigysite ne vieną puodelį mamai, bet dar prisiminsite ir drauges, kurioms vis dar neturite dovanų. Išskirtinio dizaino porcelianiniai puodeliai jaukiai prilimpa prie rankos ir arbatą norisi gerti visą dieną.

„Nordika“ nuotr. / „Woll“ parduotuvėje esančios dovanėlės
„Nordika“ nuotr. / „Woll“ parduotuvėje esančios dovanėlės

Kavos gerbėjų favoritu jau tapęs metalinis puodelis tėvams primins vaikystę kaip gerdavo vandenį iš šulinio, tačiau šiandien jie yra modernūs, keramikiniu pagrindu pagamintos virtuvės interjero detalės.

Parduotuvės konsultantės Jakaterinos teigimu, pirkėjai dažniausiai perka porceliano rinkinius, kuriems šiuo metu yra didelės nuolaidos, tačiau kalėdinėms dovanoms mėgstami yra ir fondiu ar pavieniai puodukai su originaliais piešiniais. Taip pat paklausūs yra ir prieskonių malūnėliai bei kepimo formos.

Kad virtuvės reikmenys dažnai keliauja į dovanų krepšelį, pritaria ir parduotuvės „Gerduva“ vedėja Inesa. „Bendraujame su žmogumi ir bandome išsiaiškinti jo poreikius: kam perka, ką tas žmogus mėgsta. Dažnai dovanoja „Kaiser“ kepimo formas, kokybiškas keptuves, termosus maistui, virtuvines svarstykles. Populiaru dovanoti puodelių ar taurių rinkinius“, – vardijo pašnekovė.

Malonios ir stilingos smulkmenos namams

Kalėdos mums visiems primena vaikystę, kada namuose kvepiant cinamonui ir meduoliams, puošdavome eglutę ir nerimaudami laukdavome Kalėdų Senelio. Taip pat primena nuostabią E. A. T. Hofmano pasaką „Spragtukas ir pelių karalius“, pagal kurią pastatytą baletą „Spragtukas“, ko gero, matėme visi.

Šiandien šis personažas išgyvena tikrą renesansą: yra dažnas kalėdinių kampanijų simbolis ir atributas šventiniams suvenyrams.

Šiandien šis personažas išgyvena tikrą renesansą: yra dažnas kalėdinių kampanijų simbolis ir atributas šventiniams suvenyrams. Prekybos slėnyje „Nordika“ įsikūrusi vienintelė Lietuvoje interjero ir stilingų baldų parduotuvėje „The Pier“, jos atstovės teigimu, šie personažai tiesiog šluojami nuo lentynų – štai ką gali vaikystės nostalgija!

„Nordika“ nuotr. / „The Pier“ parduotuvėje populiarusis Spragtukas
„Nordika“ nuotr. / „The Pier“ parduotuvėje populiarusis Spragtukas

Jeigu jums neliko Spragtuko, vienintelėje Lietuvoje parduotuvėje „The Pier“, kuri įsikūrusi slėnyje, yra ir daugiau mielų smulkmenų namams, kurios nudžiugintų daugelį – nuo stilingų rėmelių nuotraukoms, dėžučių, knygučių, pagalvėlių, iki rimtų interjero detalių – originalių šviestuvų, gaublių ir sienų dekoracijų. Čia taip pat galite rasti ir stilingų puošmenų kalėdiniam dekorui, kvapnių žvakių bei kvapų namams.

Artėjant nuostabiai šeimos šventei, knygynas „Pegasas“ rekomenduoja artimuosius pradžiuginti knyga „100 dalykų, kurių niekada nedarysite“. Knygoje, kurioje pasakojama apie tai, kaip pasiekti, atrodytų, neįmanomus dalykus, autorius pristato išskirtinių žmonių neeilinius pasiekimus.

Šiais metais Nick Vujicic išleido savo trečiąją knygą „Meilė be ribų“, kurioje dalijasi su skaitytojais įžvalgomis apie santykius šeimoje. O jei norisi knygos, kurioje nagrinėjamos psichologinės, dvasinės, moralinės ir vertybinės problemos, knygų žinovai rekomenduoja knygą „Gerumo liūnas“.

Ypatingai šiltos

Kalėdos asocijuojasi su viskuo, kas yra jauku ir šilta. Rankomis megztos vilnonės kojinės, kepurės ir šalikai, šilti pledai ir antklodės – dalykai, kuriais apsidžiaugtų daugelis. Gal todėl tokias dovanas galima dažnai rasti Kalėdų Senelio maiše. Dažnos praktiškos dovanos šeimai yra rankų darbo žakardo staltiesės, gintaru inkrustuotos pjaustymo lentelės.

„Nordika“ nuotr. / „JYSK“ kalėdinė atributika
„Nordika“ nuotr. / „JYSK“ kalėdinė atributika

Parduotuvės „MK Tekstilė“ atstovės teigimu, bendroms dovanoms šeimai žmonės labai mėgsta pirkti lietuviškus vilnos pledus, pūkinę patalynę bei jos komplektus. Populiaru dovanoti ir rankšluosčius bei šiltus chalatus, namų kvapų ir interjero detales. Namų atmosferai nuspalvinti itin geidžiamos yra „Berry lights“ lemputės iš medvilnės.

Mėgstantys skandinavišką stilių, šiltų dovanų – kalėdinių aksesuarų, dekoratyvinių pagalvėlių ir platų tekstilės pasirinkimą galėtų rasti parduotuvėje „Jysk“. „Pati geriausia Kalėdų dovana yra komfortas, kuo mes ir prekiaujame – tai geros kokybės čiužiniai, kurių kainos dabar labai geros, turime didelį asortimentą antklodžių ir pagalvių, tai šilta ir graži dovana“,- vardijo laikinai einanti parduotuvės direktorės pareigas Irena Červinskienė. Nepamirškite, kad Kalėdų Senelio gimtinė yra Laplandija, tad pačius tikriausius jo drabužius rasite būtent čia.

Norite, kad dovana būtų linksma? Žaismingos kojinės su nuotaikingomis detalėmis, kurias rasite prekybos salelėje „Penti“ išties gali pralinksminti net ir didžiausią paniurėlį!

„Nordika“ nuotr. / „Penti“ kalėdinės dovanos
„Nordika“ nuotr. / „Penti“ kalėdinės dovanos

Praktiškos dovanos su kabliuku

Nežinote, ką padovanoti draugams? Tuomet gal nutuokiate, ko reikia jų namams? Gal svečiuodamiesi pastebėjote, kad virdulys jau pavargo savo darbą dirbti ar paskutinį kvapą išleido jų mėgstama kavamalė? Pastebėję tokias mažas detales galite pataikyti tiesiai į dešimtuką! O kad namų apyvokos daiktai ir smulki buitinė technika yra pačių geidžiamiausių dovanų sąraše, patvirtina ir parduotuvės „Rimi“ atstovai. Jų teigimu, šventiniu laikotarpiu žmonės ypač dažnai perka kavos aparatus, smulkius virtuvės prietaisus, virdulius, vaflines.

Labai praktiškos dovanos apima viską – nuo benzininių pjūklų iki dušo galvutės. Svarbu žinoti poreikį ir detales.

Jeigu jums dovanoti tiesiog virdulį atrodo nuobodu, galite paieškoti ypač stilingo. Išskirtinio dizaino daiktai gali suteikti ypatingą charakterį netgi ir labai kukliam interjerui. Originalaus dizaino buitinių prietaisų rasite parduotuvės „Elektromarkt“ lentynose – čia gausu ir kavos virimo aparatų, ir stilingų lempų, praktiškų barzdaskučių bei plaukų džiovintuvų. Bene labiausiai laukta naujiena originalūs „Nescafe“ kavos aparatai ir kapsulės jau „Elektromarkt“ parduotuvėje.

Labai praktiškos dovanos apima viską – nuo benzininių pjūklų iki dušo galvutės. Svarbu žinoti poreikį ir detales. Juk geras noras padovanoti mylimai tetai skalbimo mašiną gali tapti greičiau bėda, jeigu išrinksite tokią, kuri netilps niekur kitur jos bute, tik svetainėje.

Geriau pasidomėkite ir dovanokite tinkamą daiktą, o ne problemą! Turėdami reikalingų daiktų sąrašą, „Nordika“ prekybos slėnyje įsikūrusioje bene moderniausioje Lietuvoje „Senukų“ parduotuvėje galėsite rasti visko, ko reikia.

Beje, o ką dovanosite savo namams? Gal jau nusidėvėjo grindys ir yra puiki proga Kalėdoms atsinaujinti? Gal orkaitė jau seniai prašosi išleidžiama į poilsį, o jūs vis dar ant jos pykstate, kad pusė pyrago iškepa, o pusė sudega? Būkite dėmesingi ne tik savo draugams ir artimiesiems, bet ir namams, kuriuose gyvenate. Juk čia prasideda kiekviena jūsų diena ir namams namučiams Kalėdos taip pat yra šventė!

O kad važiuojant kalėdinių pirkinių ilgam neįstrigtumėte kamštyje, sukite ten, kur gatvių arterijos kur kas laisvesnės. Prekybos slėnį „Nordika“ pasieksite vos per 10 minučių, o dovanų ten rasite visai šeimai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius