Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 04 19

Vonios kambarys pagal jūsų charakterį

Kas esate pagal savo charakterio tipą – pionierius, entuziastas, o gal svajotojas? O gal norėtumėt sužinoti, koks vonios kambarys geriausiai atitiktų ne tik jūsų charakterį, gyvenimo būdą ir kasdienius įpročius?
9.Entuziastai (Enthusiasts)
Vonios kambarys / Gamintojo nuotr.

Ispanijos santechninės keramikos ir įrangos kompanija „Roca“ į vonios kambario interjero kūrimą pasiūlė pažvelgti žaismingai. Identifikavusi 15 charakterio tipų kompanija pasiūlė atlikti specialių testą ir ne tik daugiau sužinoti apie save, bet ir koks vonios kambarys jums būtų priimtiniausias pagal savo charakterį, gyvenimo būdą ir kasdienius įpročius. Ir net jei šis testas – tik smagus žaidimas, kiekvienas tikrai atras sau gerų vonios kambario interjero idėjų. Norintys atlikti šį testą ir perskaityti išsamų savo charakterio aprašymą gali ČIA , o mes siūlome sutrupintą kiekvieno charakterio tipo pristatymą ir kas svarbiausia kiekvieno iš jų svajonių vonios kambaryje.

1. Vizionieriai (Visionieres)

Vizionieriai yra protingi ir imlūs žmonės, mėgstantys diskutuoti ir demonstruoti savo žinias ir gebėjimus. Savo nuomonę jie išsako atvirai, drąsiai ir su neslepiama ironija. Kartais jie gali būti ir labai kandūs, provokuojantys, o tuo pačiu neprarandantys saviironijos. Novatoriški, išradingi, turi daugybę įvairių pomėgių ir mąsto plačiai.

Vizionieriaus vonios kambarys – lyg iš ateities. Vyrauja minimalistinis ir itin funkcionalus dizaino stilius, juodi atspalviai ir inovatyvios medžiagos. Keramikai ir baldamas būdingos griežtesnės formos ir tiesios linijos, o vonia ir dušo padėklas gali būti pagaminti ir iš inovatyvių medžiagų.

Gamintojo nuotr./1.Vizionieriai (Visionieres)
Gamintojo nuotr./1.Vizionieriai (Visionieres)

2. Vykdytojai (Doers)

Malonūs, smalsūs, spontaniški ir lankstūs žmonės. Jiems ne visada paprasta laikytis griežtų taisyklių. Ir nors dažniausiai renkasi veiksmų laisvę, vietoj tuščių kalbų, gali priimti taisykles, jei tai, jų nuomone, bus naudinga aplinkiniams. Šio tipo žmonės jaučia dvasinio tobulėjimo poreikį, lengvai bendrauja ir vis dėlto gali jaustis nepatogiai situacijose, kurios reikalauja stiprių bendravimo įgūdžių. Jie gali būti ir labai atviri, tačiau kartais – ir sunkiai išreiškiantys savo emocijas.

Kūrėjo vonios kambarys atrodo gana paslaptingai, čia labai svarbi stilistinė visuma, galima pamatyti originalių detalių, o interjero elementai gali būti parinkti ir kontrasto principu, tačiau turi harmoningai derėti tarpusavyje.

Gamintojo nuotr./2.Vykdytojai (Doers)
Gamintojo nuotr./2.Vykdytojai (Doers)

3. Originalai (Originals)

Santūrūs, ramūs, nesavanaudiški, neabejingi kitų emocijoms. Jie gyvena detalių ir niuansų pasaulyje, atidžiai stebi ir pastebi, kas vyksta aplinkui. Yra žavingi ir neslepia savo susižavėjimo naujausiomis tendencijomis ir inovacijomis. Kai kurie iš jų tas tendencijas ir kuria, nes turi gerą estetinį skonį. Jų gyvenimo šūkis „Gyventi čia ir dabar“. Jie gali būti nenuspėjami ir mėgsta tarsi iš naujo atrasti pasaulį. Jie mėgsta riziką, laisvę ir retkarčiais stengiasi pabėgti nuo rutinos, pilkos kasdienybės.

Nieko nuostabaus, kad originalų tipo žmonių vonios kambarys yra... originalus ir iš pirmo žvilgsnio net neprimena vonios kambario. Čia galima pamatyti netradicinių, net neįprastų vonios kambariui interjero sprendimų ir elementų, tačiau jau rytoj jie gali tapti karščiausia stiliaus ir dizaino tendencija, o originalai pasitelkę savo vaizduotę ir kūrybiškumą randa tokių interjerų sprendimų, tarp kurių funkcionali, kokybiška ekonominės klasės santechninė įranga, baldai atrodys stilingai.

Gamintojo nuotr./3.Originalai (Originals)
Gamintojo nuotr./3.Originalai (Originals)

4. Laimėtojai (Achievers)

Jie natūraliai imasi lyderystės, nes yra žavingi ir charizmatiški. Iš kitų jie išsiskiria savo gebėjimus spręsti problemas, draugiškumu ir dosnumu. Susidūrę su asmeniniu iššūkiu reaguoja atsargiai, tačiau komandoje gali nesunkiai prisiimti lyderio vaidmenį. Jiems geriau sekasi išreikšti save per koncepcijas ir abstrakčias idėjas, geriau suvokia bendrą vaizdą nei atskiras detales. Mąsto strategiškai, nusistato tikslus ir suplanuoja kaip juos pasieks. Be to, jie atviri, vertina natūralumą ir tradicijas.

Laimėtojų tipo vonios kambario stilius – prabangus ir elegantiškas, jame dera natūralios ir inovatyvios medžiagos, dominuoja tamsūs atspalviai, įdiegta išmanios, aukštus dizaino standartus atitinkančios santechnikos ir dušo sistemos, solidumą pabrėžia ir monumentalūs pastatomi praustuvai.

Gamintojo nuotr./4.Laimėtojai (Achievers)
Gamintojo nuotr./4.Laimėtojai (Achievers)

5. Idealistai (Idealists)

Šie žmonės yra kūrybiški, turintys lakią vaizduotę įžvalgūs ir dosnūs, tačiau pasižymi gana sudėtingu charakteriu. Apdovanoti įvairiais talentais ir giliu požiūriu. Gyvenime jie sugeba derinti verslumą ir kūrybiškumą. Jie diskretiški, tačiau tuo pačiu ir ryžtingi. Nepaisant atsargaus požiūrio į aplinkinius, lengvai užmezga santykius. Juos galima palaikyti ekstravertais, nes rodo nuoširdų susidomėjimą kitais žmonėms, tačiau iš tikrųjų jie didesni intravertai ir vertina artimų, daug metų pažįstamų žmonių draugiją.

Idealisto vonios kambarys labiau primena jaukią svetainę, kurioje daug šviesių tonų, paveikslų ir interjero aksesuarų, o prie jų harmoningai dera ovalių formų vonia ir praustuvai. Jaukus interjeras, turintis vintažinio stiliaus bruožų.

Gamintojo nuotr./5.Idealistas (Idealists)
Gamintojo nuotr./5.Idealistas (Idealists)

6. Planuotojai (Planners)

Nors šie žmonės atstovauja tradicijai ir tvarkai, tačiau turi ypatingą gebėjimą užmegzti santykius su aplinkiniais. Dėl savo aiškaus požiūrio į tvarką jie jaučia didelį malonumą padėti savo patarimais draugams, kolegoms ir šeimos nariams. Ir nors jiems malonu bendrauti, planuotojai linkę rinktis panašiai mąstančius draugus ir kolegas.

Jiems būdingas gilus prisirišmo jausmas, todėl visuomet dalyvauja įmonės renginiuose, šeimos susibūrimuose ar draugų susitikimuose. Tai praktiški, realistiški, racionalaus mąstymo ir itin lojalūs žmonės.

Vonios kambaryje jie teikia pirmenybę klasikiniam stiliui. Čia nepamatysi jokių kūrybinių eksperimentų, o vyrauja laiko patikrinti interjero dizaino sprendimai.

Gamintojo nuotr./6.Planuotojas (Planners)
Gamintojo nuotr./6.Planuotojas (Planners)

7. Svajotojai (Dreamers)

Nekonfliktiški, lojalūs, ramaus charakterio, pasižymintis išradingumu ir kūrybiškumu. Kiekvienoje situacijoje jie stengiasi įžvelgti teigiamą pusę ir suderinti visų interesus. Priimdami sprendimus pirmenybę teikia asmeniniam ryšiui ir lojalumui, o ne logikai ir praktiniam išskaičiavimui. Gyvenime jie vadovaujasi sau aiškiai suformuluotais moraliniais principais ir įsitikinimais. Jų sprendimus labiau lemia ne konkretus atlygis, bet moralė ir vidiniai įsitikinimai.

Tik svajotojo vonios kambaryje galima pamatyti... židinį. Vadinasi, jam labai svarbus jaukumo ir komforto jausmas. Svajotojas drąsiai trina ribas tarp svetainės ir vonios kambario, laužo nusistovėjusias taisykles ir stereotipus. Interjere vyrauja labai švelnios formos, šviesios spalvos.

Gamintojo nuotr./7.Svajotojas (Dreamers)
Gamintojo nuotr./7.Svajotojas (Dreamers)

8. Pionieriai (Pioneers)

Šio charakterio tipo žmonės būdingas abstraktus mąstymas, paremtas įvairiausiomis teorijomis. Jie skeptiški ir tuo pačiu – įžvalgūs, o idėjos kartais domina labiau nei tarpusavio santykiai. Dėl savo analitiškos natūros ir kategoriško požiūrio į viską, jie gali tiesiog pasimesti savo mintyse ir aplinkiniams atrodyti tarsi praradę realybės jausmą. Tačiau tai diskretiški, santūrūs, kritiški ir prisitaikantys žmonės. Pionieriai išsiskiria gebėjimu tiksliai įvardinti problemas ir prieštaravimus ir išspręsti pasitelkus išradingumą, kūrybiškumą ir loginį mąstymą.

Pionierių vonios kambarys – lyg iš ateities. Santūrus, funkcionalus, apgalvota kiekviena detalė. Ir vonios kambaryje jie nemėgsta apkrauti erdvės daiktais, todėl jiems labai svarbu, kad būtų kur viską patogiai susidėti. Tam pravers talpūs vonios spintelių stalčiai. Jie mėgsta išmėginti naujoves, todėl jo vonios kambaryje bus išmanus unitazas su integruotomis apiplovimo, nusausinimo ir kitomis funkcijomis, išmani dušo sistema, o spintelėse – integruotos garso kolonėlės.

Gamintojo nuotr./8.Pionierius (Pioneers)
Gamintojo nuotr./8.Pionierius (Pioneers)

9. Entuziastai (Enthusiasts)

Entuziastai yra šilti, draugiški ir malonūs žmonės, kurie visus aplinkinius užkrečia savo spontanišku žavesiu. Jie mėgsta padėti kitiems, taip pat – kai jiems padeda kiti. Jų pagrindiniai bruožai yra vaizduotė, empatija ir drąsa, o savo natūraliu žavesiu jie gali pelnyti net didžiausių intravertų dėmesį. Vietoj stabilumo jie renkasi išbandyti naujus dalykus. Turi platų ratą bičiulių, kartais pamiršta senus draugus, tačiau galiausiai vis tiek pas juos grįžta.

Entuziasto vonios kambaryje nepamatysi radikalių interjero sprendimų, tačiau nuobodulys tam taip pat svetimas, todėl juos turėtų sudominti galimybę į vonios kambarį įsileisti kuo įvairesnių spalvų.

Gamintojo nuotr./9.Entuziastai (Enthusiasts)
Gamintojo nuotr./9.Entuziastai (Enthusiasts)

10. Skatintojai (Encouragers)

Skatintojai yra draugiški, išradingi ir jautrūs. Susitikimas su draugais teikia milžinišką malonumą. Jiems būdingas spontaniškumas ir impulsyvumas, todėl tiesiog mėgaujasi įvairiomis pramogomis ir namuose ir su draugais ar kolegomis. Kai kompanijoje yra šie žmonės, nuobodu niekada nebus. Jie mėgsta kalbėti ir pasakoti apie save, savo draugus ir pažįstamus, tačiau supranta, kad ne visada gali būti dėmesio centre. Jie turi įgimtą estetinį skonį ir išskirtinį talentą menams, todėl domisi naujomis idėjomis, madomis, tendencijomis ir technologijomis. Jie yra lankstūs ir spontaniški ir lengvai prisitaikantys prie bet kokių aplinkybių. Smalsūs, mėgsta mokytis ir improvizuoti.

Skatintojas savo vonios kambaryje daugiau dėmesio skirs dekorui ir netradiciniams dizaino sprendimams. Jei santechninė keramika ir įranga derės prie įspūdingų grafinių raštų ir spalvų, tikslas bus pasiektas. Na, o kadangi domisi naujomis idėjomis, madomis, tendencijomis, tai rinkdamasis santechninę įrangą būtinai atkreips dėmesį į naujausias kolekcijas.

Gamintojo nuotr./10. Skatintojas (Encouragers)
Gamintojo nuotr./10. Skatintojas (Encouragers)

11. Dalintojai (Givers)

Dalintojai gyvena aiškių ir patikrintų faktų pasaulyje. Jie galvoja apie kitus, yra draugiški, linksmi ir populiarūs dėl savo išskirtinio humoro jausmo. Žino, kas yra ištikimybė ir diskretiškumas, jie mėgaujasi susitikimais ir skatina savo draugus kalbėti apie savo gyvenimą ir santykius, yra paslaugūs, šilti ir jautrūs. Kadangi jiems patiems sunku nuslėpti savo emocijas, rūpi aplinkinių jausmai, dažniausiai stengiasi išvengti konfliktinių situacijų. Nors jų nuomonė gali skirtis nuo daugumos, dažniausiai nebijo jos ginti. Tai kruopštūs, tikslūs ir punktualūs žmonės.

Ir nors turi gerą estetinį skonį, pirmenybę teikia funkcionalumui ir praktiškumui. Šio charakterio tipo žmonių vonios kambaryje vyrauja šviesios, pastelinės spalvos, neįmantrūs, tačiau apgalvoti interjero sprendimai.

Gamintojo nuotr./11.Dalintojai (Givers)
Gamintojo nuotr./11.Dalintojai (Givers)

12. Sprendėjai (Solvers)

Sprendėjams būdingas labai stiprus pareigos jausmas. Jie yra tvarkingi ir organizuoti, ryškios ir protingos asmenybės. Siekia susikurti stabilų gyvenimą, yra tvirta šeimos atrama, tačiau kartais jiems gali būti sunku parodyti savo jausmus. Šie žmonės turi aiškią vertybių sistemą, yra kruopštūs, ramūs, nepriklausomi, nuoseklūs, rimti ir sąžiningi. Punktualumas – viena pagrindinių jų vertybių. Nėra tolerantiški netvarkai, nepradeda darbų nežinodami aiškaus tikslo, spręsdami problemą analizuoja kontekstą, kruopščiai tikrina faktus ir ieško geriausių sprendimų.

Šio charakterio tipo žmonės – modernios klasikos gerbėjai. Interjerui būdingas funkcionalumas, ir patalpų erdvumas, santechninei keramika išsiskiria elegantiškais siluetais.

Gamintojo nuotr./12. Sprendėjai (Solvers)
Gamintojo nuotr./12. Sprendėjai (Solvers)

13. Globėjai (Nurtures)

Skiriamasis jų bruožas – nuoširdus noras padėti kitiems. Ramūs, atsakingi ir kruopštūs perfekcionistai, išsiskiriantys savo giliu pareigos jausmu ir ištverme tuos įsipareigojimus įgyvendinant. Jais visada galima pasitikėti dėl jų įgimto lojalumo ir patikimumo. Dirba kantriai, metodiškai ir preciziškai. Išsiskiria savo analitiniu mąstymu ir dideliu dėmesiu detalėms. Dėl lojalaus, kantraus ir dėmesingo požiūrio jiems darbas savaime yra vertybė. Kaip bendradarbiai jie yra jautrūs ir malonūs, nors ir gali pasirodyti intravertiški, bet draugiški.

Šio charakterio tipo žmonėms visą dėmesį skiria darbui, todėl nekelia ypatingų reikalavimų savo vonios kambariui. Jie pirmenybę teikia iš pirmo žvilgsnio neįmantriems, tačiau stilingiems ir apgalvotiems interjero sprendimams. Jiems svarbiausia ne išvaizda, bet kokybė.

Gamintojo nuotr./13. Globėjai (Nurtures)
Gamintojo nuotr./13. Globėjai (Nurtures)

14. Gaudytojai (Captivators)

Šio charakterio tipo žmonės natūraliai traukia aplinkinius. Tikri lyderiai, skleidžiantys užkrečiamą pasitikėjimą ir entuziazmą. Jie rūpinasi bendra gerove, šiltai ir natūraliai bendrauja su aplinkiniais.

Yra tvirti, ryžtingi žmonės. Sugeba vienu metu imtis ir valdyti daugybę projektų tiek savo asmeniniame gyvenime, tiek darbo aplinkoje, todėl gali pasiekti didelę profesinę sėkmę. Yra sąžiningi, draugiški, simpatiški ir nuoširdūs. Spinduliuoja didelį pasitikėjimą, kuris persiduoda ir aplinkiniams, todėl dažnai tampa jų įkvėpimo ir motyvacijos šaltiniu. Jie yra ištikimi draugai, palaikantys tradicijas ir tvarką, atsakingi ir jautria reaguojantys ir į pagyras, ir į kritiką.

Vonios kambarys atspindi šio žmogaus asmenybę ir požiūrį į gyvenimą. Jis aklai neseka interjero dizaino madomis ir įgyvendina tas idėjas, kurios jam atrodo priimtinos, tačiau tuo pačiu seka naujausias vonios kambario tendencijas ir naujoves, bet kritiškai jas įvertina.

Gamintojo nuotr./14. Gaudytojai (Captivators)
Gamintojo nuotr./14. Gaudytojai (Captivators)

15. Strategai (Strategist)

Strategai yra racionalūs, šiek tiek skeptiški žmonės, kurie pasitiki savo žiniomis ir patirtimi, neabejoja, kad pasitelkus pastangas ir žinias viskas įmanoma. Savo žiniomis ir įžvalgomis jiems malonu dalintis su kitais. Visai gali būti, kad nuo vaikystės jie užsiiminėjo įvairiomis sporto ar meno veiklomis, kurios ugdė jų atkaklumą siekti tikslo ir laikytis disciplinos. Tai skurpulingi ir subalansuoti žmonės, o pragmatinis požiūris- jų skiriamasis bruožas.

Strategų vonios kambaryje nėra nieko nereikalingo ir viskas labai tiksliai suplanuota. Jie didelį dėmesį skiria detalėms, o kiekvienas interjero sprendimas turi logišką paaiškinimą.

Gamintojo nuotr./15. Strategai (Strategist)
Gamintojo nuotr./15. Strategai (Strategist)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius