-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

27-erių vyrui teko atsisakyti sekso: kaskart po orgazmo pasireikšdavo gripo simptomai

27 metų vaikinas turėjo atsisakyti masturbacijos ir lytinių santykių po to, kai jam išsivystė retas poorgazminės ligos sindromas. Dėl šios būklės vyriškiui po ejakuliacijos pasireikšdavo kosulys, sloga ir į dilgėlinę panašus bėrimas ant dilbių, rašo „Business Insider“.
Nevaisingumas
Lytiniai santykiai / Shutterstock.com

Remiantis medicinine atvejo analize, vyrą, kuriam po ejakuliacijos pasireikšdavo į gripą panašūs simptomai, jo būklė taip vargino, kad jis apskritai vengė lytinių santykių.

Kaip rašoma medicinos žurnale „Urology Case Reports“, Mičigano valstijos gydytojai ir medicinos studentai mano, kad neįvardytas 27-erių vaikinas sirgo poorgazminės ligos sindromu (POIS).

Ši reta būklė sukelia į gripą panašius alergijos simptomus tada, kai žmogus patiria orgazmą po seksualinės veiklos, masturbacijos arba spontaniškai miego metu. Nacionalinio sveikatos instituto (NIH) duomenimis, tokie simptomai gali trukti iki savaitės.

123RF.com nuotr./Pora miegamajame
123RF.com nuotr./Pora miegamajame

Anot medicinos specialistų, POIS „vis dažniau pripažįstama sekinančia vyrų seksualinės disfunkcijos priežastimi“. Remiantis NIH, šis sindromas moterims pasitaiko rečiau, Jungtinėse Valstijose jis paveikia mažiau nei 1000 žmonių.

Šiuo metu patvirtintų POIS gydymo būdų nėra ir nežinoma, kas tai sukelia.

Vyrui padėjo tabletės nuo alergijos

27-erių vyrui po ejakuliacijos pasireikšdavo į gripą panašūs simptomai: kosulys, sloga, čiaudulys ir į dilgėlinę panašus bėrimas. Jam taip pat kaklo ir veido srityje padidėdavo limfmazgiai. Kuo daugiau vyras ejakuliuodavo, tuo ryškesni būdavo šie simptomai.

Simptomai prasidėjo, kai vaikinui buvo maždaug 18 metų, po įtariamos sėklidžių gale esančio vamzdelio infekcijos.

„Dėl varginančių jo simptomų pobūdžio jis aktyviai vengė bet kokios seksualinės veiklos ar romantiškų santykių“, – rašė medikai.

Iš pradžių gydytojai vyrui diagnozavo šienligę, rekomendavo nereceptinę tabletę nuo alergijos. Jam buvo patarta palaipsniui tuo pat metu didinti ejakuliacijos dažnumą.

Vis dėlto tabletės nepadėjo ir specialistai vyriškiui paskyrė ilgesnio poveikio antihistamininio preparato – feksofenadino.

Viena teorija teigia, kad POIS sergantys žmonės yra alergiški savo spermos komponentams. Visgi minėtas vyras neatliko testo, kuris tai patvirtintų.

123RF.com nuotr./Seksas
123RF.com nuotr./Seksas

Remiantis ataskaita, pacientas teigė, kad feksofenadinas sumažino jo simptomus 90 proc., įskaitant bėrimą ir limfmazgių padidėjimą. Dėl to jis ir vėl galėjo turėti lytinių santykių.

Medicinos specialistai perspėjo, kad feksofenadino vartojimą esant POIS reikėtų ištirti plačiau, kad būtų galima sužinoti apie jo naudą kitiems šia liga sergantiems žmonėms.

Visgi, reaguodami į 27-erių vyro atvejį, jie rašė: „Mūsų patirtis rodo, kad sudėtingą ligą įmanoma gydyti paprastais vaistais. Tikimės, kad tai bus atkartota būsimiems pacientams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius