TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Japonijoje už grotų pasiųsta „sugar baby“, iš vyrų išviliojusi virš milijono dolerių

Apie vyresnius vyrus, jaunoms moterims už draugiją atsidėkojančius finansiškai, girdėti tenka dažnai. Vis dėlto ne visi tokie santykiai abiem pusėms baigiasi laimingai. Štai, pavyzdžiui, neseniai Japonijoje viena 25-erių moteris buvo nuteista 9 metams kalėjimo už tai, jog iš vyrų, su kuriais susipažino pažinčių programėlėse, išviliojo daugiau nei 1 mln. dolerių.
Sugar dating
Sugar dating / Shutterstock nuotr.

Kaip rašo „Business Insider“, balandžio 22-ąją Nagojos apygardos teismas tokią bausmę paskyrė Mai Watanabe, dar žinomai „sugar baby Riri“ vardu, pranešė „The Japan Times“.

Remiantis teismo sprendimu, M.Watanabe nuo 2021 iki 2023 metų iš trijų vyresnių nei 50 metų vyrų išviliojo maždaug 1 mln. dolerių.

Skelbiama, kad moteris iš vienos aukos 756 tūkst. dolerių išviliojo įtikindama jį, kad jai žūtbūt reikia pinigų skolai sumokėti. Panašia istorija M.Watanabe pasinaudojo, jog apgautų ir kitus du vyrus.

Pasak vietos žiniasklaidos, „sugar baby Riri“ didžiąją dalį pinigų išleido Tokijo Kabukichō rajono vyrų klubuose. Šiuose klubuose klientės moterys moka už vyrišką kompaniją ir mėgaujasi alkoholiniais gėrimais.

Kaip rašo „Kyodo News“, M.Watanabe buvo nuteista ir už vadovo, kaip vykdyti panašius sukčiavimus, sukūrimą.

Naujienų agentūra „Jiji Press“ pranešė, kad 2022 m. šį vadovą nuteistoji pardavė 21 metų moteriai. Ši savo ruožtu iš vieno vyro išviliojo šiek tiek daugiau nei 64 tūkst. dolerių.

123RF.com nuotr./Pažinčių programėlė
123RF.com nuotr./Pažinčių programėlė

Naujienų agentūra nurodė, kad M.Watanabe taip pat buvo nuteista už tai, jog vengė mokėti pajamų mokestį, nuslėpdama apie ketvirtadalį iš sukčiavimo gautų pajamų.

Be 9 metų laisvės atėmimo bausmės, moteriai teismas paskyrė ir 52 tūkst. dolerių baudą.

2023 m. JAV Federalinė prekybos komisija gavo 64 003 pranešimus apie romantines aferas, kurių bendras nuostolis viršijo 1,1 mlrd. JAV dolerių.

Komisija pažymėjo, kad vidutinis nuostolis vienam asmeniui buvo 2 tūkst. dolerių – didesnis nei bet kurios kitos rūšies sukčiavimo atveju.

Remiantis 2023 m. Komisijos ataskaita, beveik 60 proc. žmonių, kurie tais metais prarado pinigus dėl romantinės aferos, pirmą kartą su aferistu susisiekė per socialinius tinklus, svetaines ar programėles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius