-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikra istorija: „Žindau savo 4 metų sūnų – žmones tai gąsdina, bet neketinu sustoti“

Motinos pieno nauda jau niekas neabejoja – žindyti savo vaiką rekomenduojama iki 2 metų. Tačiau, kiek laiko tai daryti ir ar iš viso tai daryti – kiekvienos mamos asmeninis pasirinkimas. Vis dėlto kai kurie pasirinkimai sukelia komentarų audras. Pavyzdžiui, mamų sprendimas žindyti savo vaikus, jiems jau išėjus į darželį.
Žindymas
Žindymas / Unsplash nuotr.

Tačiau šunys loja, o karavanas eina toliau – taip šiuo metu gyvena 24 metų Saskia. „The Mirror“ ji papasakojo, kad vis dar maitina krūtimi savo ketverių metų sūnų ir neketina liautis, kol jis pats „nuspręs“. Nors sulaukia įvairių komentarų, o kartais – net griežtos kritikos, ji sako toliau darys taip, kaip jai ir sūnui norėsis.

Ši mama „TikTok“ dalijasi savo gyvenimu, taip pat ir vaikų auklėjimo metodais, tarp kurių yra medžiaginių sauskelnių naudojimas ir atsisakymas pirkti vaikams bet kokius šviečiančius baterijomis maitinamus žaislus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Žaislai prekybos centre
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Žaislai prekybos centre

Tačiau daugiausia diskusijų kelia jos sprendimas toliau maitinti krūtimi sūnų Ezrą, nors jam jau ketveri metai. Ir nors daugelis nepritaria jos požiūriui, Saskia, kuri taip pat yra penkių mėnesių Oktavijos mama, sakė, kad „neketina sustoti“.

„Ketinu maitinti krūtimi tol, kol to norės mano vaikai. [Mano nuomone], mūsų šalyje [Dž. Britanijoje] žindymo rodikliai yra labai žemi. Kitose kultūrose vyrauja kitokia nuomonė. Jungtinėje Karalystėje tai laikoma prieštaringu dalyku. Esu sulaukusi žmonių komentarų, kad mano sūnus yra „per senas“ arba kad jo amžiuje žindyti jį krūtimi yra neteisinga, bet aš neketinu sustoti“, – pabrėžia Kente su šeima gyvenanti ir mokytoja dirbanti moteris.

Unsplash nuotr./Tyrimai rodo, kad ilgesnis žindymas veikia tolimesnius vaiko santykius (asociatyvinė nuotr.)
Unsplash nuotr./Tyrimai rodo, kad ilgesnis žindymas veikia tolimesnius vaiko santykius (asociatyvinė nuotr.)

Saskia, kuri kartu su 23 metų partneriu Benu dokumentuoja savo tėvystės kelionę, taip pat paaiškino savo sprendimą naudoti medžiagines sauskelnes savo vaikams. Pagrindinė priežastis – jai nepatinka „chemikalai, esantys vienkartinėse sauskelnėse“.

Kalbėdama apie šviečiančius žaislus, Saskia sakė, kad nenori, jog jos vaikai juos naudotų, nes jie neskatina „vaizduotės“.

Unsplash nuotr./Vaikas žaidžia
Unsplash nuotr./Vaikas žaidžia

Ji pridūrė: „Triukšmingos, blyksinčios lemputės per daug stimuliuoja smegenis ir gali sumažinti dėmesio koncentraciją. Žaislas neturi jokios vaizduotės ir nėra naudojamas ne pagal paskirtį. Jie gali sumažinti socialinę sąveiką ir problemų sprendimo įgūdžius, nes su dauguma šių žaislų žaidžiama savarankiškai. Daugelis žmonių gali nesutikti su šia nuomone arba manyti, kad aš atimau iš vaikų „linksmybes“.

Saskia pasakoja, kad rado tėvų, kurie laikosi tų pačių pažiūrų kaip ir ji, bendruomenę.

„Visi mano draugai mane palaiko, nes jie arba patys nėra tėvai, arba žino, kad esu baigusi vaikų ugdymo ir švietimo studijas. Jie žino, kad priimdama sprendimus atsižvelgiu į šias žinias ir įvairius mokslinius tyrimus“, – sako moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius