Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 01

14 metų troleibusą vairuojantis Artūras svajoja pilotuoti „Boeing“: „Bet miesto gatvėse neskraidau“

Paprastu posakiu – nieko nėra stabilesnio už laikinumą – galėtume apibūdinti 48-erių Artūro Kološevskio draugystę su troleibusais. Kažkada trumpam sėdęs prie „ūsuotos“ transporto priemonės vairo, dabar Vilniaus keleivius įvairiais maršrutais vežioja jau 14 metų. Tiesa, po darbo Artūras labiausiai svajoja skraidyti – tą daro retai, bet pripažįsta, kad tai – jo aistra. „Nors suprantu, kad jau nerealu, svajočiau papilotuoti „Boeing“, aišku, turiu realių svajonių, jų link judu – pavyzdžiui, pramoginiai skraidymai“, – šypsosi vairuotojas.
Artūras Kološevskis
Artūras Kološevskis / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Į troleibusą „įsodino“ pažįstamas

Artūras gimė ir augo Vilniuje, baigė Lengvosios pramonės mokyklą – avalynės sukirpimo specialybę. „Su oda kurį laiką ir dirbau – siuvau. Vėliau, kai Vilniuje avalynės jau beveik nebegamino, pradėjau dirbti drabužių sukirpėju. Šis darbas nebuvo man nei labai mėgstamas, nei nemėgstamas, žiūrėjau į ji kažkaip neutraliai“, – pirmąsias profesines patirtis prisiminė pašnekovas.

Po kurio laiko vyras vis tik paliko adatas, odą ir sukirpimus, tapo apsaugos darbuotoju saugomose automobilių aikštelėse. „Tai buvo prieš gerų 15 metų, tos aikštelės tada buvo labai populiarios. Vėliau jos, kiek žinau, bankrutavo, o vienas klientas, kuris vis palikdavo automobilį mūsų aikštelėje ir mes su juo vis pabendraudavome, sako – gal nori būti troleibuso vairuotoju? Tuo metu situacija buvo tokia, kad jau netrukus turėjau tapti bedarbiu. Kadangi tuo metu organizavo troleibusų vairuotojo kursus, ta galimybė kaip ir pati mane susirado, pamaniau – kodėl gi nepamėginus.

Neplanavau, kad tai ilgam, galvojau – kuriam laikui, bet štai, tas laikinumas tęsiasi jau 14 metų. Gal jau ir prisirišau. Man patinka kolektyvas, darbo lankstumas. Štai ir dabar, turiu prižiūrėti sergančią mamą, pasiprašiau, kad pakeistų man darbo grafiką – sumažintų kažkiek, susitarėme. Ir, aišku, man patinka vairuoti, bendrauti su keleiviais, nors tam ir nėra labai daug laiko“, – šypsojosi Artūras.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Artūras Kološevskis
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Artūras Kološevskis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius