Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 07

20 metų Anglijoje gyvenanti Vaida ten sukūrė verslą: iš pradžių gėdijosi apie jį viešai kalbėti

Daugiau kaip prieš 20 metų Vaida Drungilaitė persikėlė gyventi į Angliją, kur jos laukė visiška nežinia. Vis dėlto 20-metė mergina tada nepražuvo – greitai įsidarbino, o jau netrukus įkūrė nuosavą valymo paslaugų įmonę. Nors šiandien jos verslas klesti, Vaida dėl jaustos gėdos garsiai apie jį prabilti ryžosi ne iš karto. „Nenorėjau būti ta, kuri nieko daugiau nesugeba“, – sako ji.
Vaida Drungilaitė
Vaida Drungilaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Būdama 19-os, išvyko gyventi į Angliją

Vaida Anglijoje daugiau kaip prieš 20 metų atsidūrė netikėtai – kaip pati sako, į užsienį ją atvedė meilė. Nenorėdama skirtis su ten gyventi persikėlusiu vaikinu, moteris pasuko kartu.

„Niekada negalvojau, kad išvažiuosiu iš Lietuvos – net neturėjau tokių minčių. Mano draugas su šeima emigravo, o aš savo tėvams žinią pranešiau likus dviem savaitėms iki išvykimo. Tuo metu man buvo 19 metų, bet tėvai nelabai mane bandė sulaikyti. Taip per savo 20-ą gimtadienį atsidūriau Anglijoje, – šypsosi V.Drungilaitė.

– Pati nelabai žinojau, kur išvažiuoju, tik prisiminiau, kad viena mano mokytoja ten yra skynusi braškes. Man tai atrodė vau.“

Asmeninio albumo nuotr./Vaida Drungilaitė
Asmeninio albumo nuotr./Vaida Drungilaitė

Vaida neslepia – Anglijoje jos laukė visiška nežinia, tačiau šalia buvo jos vaikinas, todėl ji jautėsi prižiūrėta ir saugi.

„Žinote, kokia begalinė meilė tokiuose metuose būna. Važiavome ir, svarbiausia, buvome kartu“, – juokiasi V.Drungilaitė.

Atvykus į Angliją, draugo šeima Vaidai greitai surado darbą ir taip moteris tapo valytoja. Jai iš karto teko prisidėti prie mokesčio už nuomą, maisto pirkimo.

„Man, kaip iki tol gyvenusiai su tėvais, tai atrodė nelabai suprantama. Be to, atvykusi iš Lietuvos, patyriau kultūrinį šoką. Buvo sunku, bet greitai prisitaikiau. Kalbėjau angliškai, todėl susidraugavau su vietiniais anglais, atsirado bičiulių tarp klientų, mane ėmė rekomenduoti kitiems. Viskas klostėsi natūraliai, – pasakoja V.Drungilaitė.

– Su draugu maždaug po metų išsiskyrėme, tad išvažiavau gyventi į Londono centrą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius