Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atvirai su vadovu“: „Baltijos Amerikos klinikos“ generalinė direktorė Vilma Bružienė: Kada laikas mesti darbą?

Laidoje „Atvirai su vadovu“ Baltijos Amerikos klinikos generalinė direktorė Vilma Bružienė kalba apie tai kaip nebijoti keisti darbo ir pradėti karjerą kitoje darbo sferoje.
Lina Mieliauskienė ir Vilma Bružienė
Lina Mieliauskienė ir Vilma Bružienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Bružienė dalinasi įžvalgomis apie tai, ko reikia priimt tokį gyvenimą keičiantį sprendimą: „Be abejo visu pirma, kai tu kažką keiti ir pradedi naujo, pagrindinis turbūt dalykas yra drąsa, kas bebūtų turi tikėti kad, aš galiu, aš padarysiu. Visada prieš imdamasi kažko naujo galvoju, nu kas man čia gali blogiausio atsitikti, nu „nepaeis korta” ir tiek”. Toks pasitikėjimas savimi. pašnekovės teigimu, atsirado, nes jau nuo 11 metų ji yra sportininkė: „Tas noras visada laimėti, jisai natūraliai yra susiformavęs iš mano sportinės karjeros ir kada tau siūlo kažką naujo, tai visu pirma yra smalsu, tai yra sau iššūkis, išbandymas”.

Paklausta, ar buvo susidūrusi su abejonėmis ir baimėmis keičiant darbą, Vilma įvardijo kad sunkiausia yra prisipažinti sau ir kitiems, kad tu nieko nesupranti toje naujoje srityje: „Tą pasakyt garsiai yra iš tiesų sunku ir baisu, bet tada yra sekantis žingsis - tu analizuoji situaciją, ką turi, kokia tavo komanda, ar tu turi tuos stiprius patarėjus, kurie tau gali ateiti ir sakyt žiūrėk, čia yra taip, ar ne?”.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilma Bružienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilma Bružienė

V.Bružienė pasakoja apie naudingą patarimą, kurį gavo, kai tik pradėjo dirbti naujoje pozicijoje: „Labai gerą pamoką gavau, aš buvau tiktai savaitę dirbanti naujoje pozicijoje ir vadovų konferencijoj visi klausinėjo, tai kaip tau čia sekasi, ir sakau žinokit niekaip kol kas, nes nieko nesuprantu ir tikrai labai visko daug, informacijos daug. Ir tada vienas didelės įmonės ir savininkas, generalinis direktorius tokį patarimą davė - žinok turi eit gilyn, visur lįsti į kiekvieną sritį ir pats įsigilinti ir tiktai taip tu gali tapti sėkmingu vadovu. Tai aš kažkaip tą patarimą taip „užsivyniojau ant ausies“ ir supratau, kad iš tikrųjų nėra kito kelio. Aš tikrai atsisėdau į priimamojo administracijos poziciją, pabuvau ir prie skambučių centro, kur registruoja pacientus ir užklausas ir registracijos pas gydytojus ir per visas sritis pasistengiau pati pereiti. Tada susiformuoji savo vaizdą ir iš tikrųjų pamatai dalykus besigilindamas. Juk iš principo medicina, bet įmonė, ji turi tuos pačius verslo procesus”.

Tai visada yra nuostabu išeiti, kai tu esi žvaigždė ir tu esi tame pakilime, o ne tada kai jau gal visai ir gerai, kad tu išeini, ar ne?

„Pažiūrėkim į mūsų jaunąją kartą, jie pasitiki savim, jie žino savo vertę, jie nestovi ten kampe ir nežiūri nudelbę akis, bet jie tiesiog ateina, nes jie gerai jaučiasi. Šitoj vietoj vat reikia turėti dialogą su jaunąja karta, taip mes galim jiem kažką duoti, savo patirtį, savo skirtingą požiūrį, bet jie irgi gali daug duoti tuo kitokiu požiūriu, tuo pasitikėjimu”, - sako V.Bružienė kalbėdama apie tai, iš kur pasisemti pasitikėjimo savimi ir veržlumo. Pašnekovė pasakoja, kad naujoje darbovietėje yra itin svarbu pasitikėti savimi: „Reikia, kad nauja žmonių grupė priimtų tave kaip vadovą, kad patikėtų tavimi, kad tu gali, nes teisės versle, tarp advokatų, na jeigu tavęs neužskaito, tai tu gali iš karto susipakuoti lagaminėlį ir eiti kažkur kitur. Reikia savim tikėt. Jeigu tu turi pasitikėjimo savim, tu žinai ką darai, neabejoji, tai aš manau, kad tai tiesiog banga sklinda aplinkui ir žmonės mato tą tavo nusiteikimą, ryžtą, pasitikėjimą, tada žmonės tiesiog tavim patiki ir jie eina kartu”.

„Reikia suprasti, kad metai bėga. Taip, tu daraisi vis labiau patyręs, bet mums į nugarą kvėpuoja jaunų maksimalistų, savim pasitikinčių žmonių karta, kurių požiūris yra visiškai kitoks ir tu supranti, kad arba dabar laikas keisti darbą, arba greičiausiai jau niekada, ar ne? Tai visada yra nuostabu išeiti, kai tu esi žvaigždė ir tu esi tame pakilime, o ne tada kai jau gal visai ir gerai, kad tu išeini, ar ne?”, - sako V.Bružienė svarstydama apie tai, ar verta išeiti iš komforto zonos ir keisti darbą.

Daugiau žiūrėkite laidoje „Atvirai su vadovu”.

VIDEO: Atvirai su vadovu. Kada laikas mesti darbą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius