Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
03 31

Brolis Evaldas Darulis: apie klausimą „Kodėl Dievas tai leidžia?“ ir esminę Velykų dovaną

„Manau, kad šiandien žmogui labiausiai trūksta stabtelėjimo“, – svarsto brolis Evaldas Darulis OFM. Šv. Velykos, anot jo, niekada nesikeičia savo esme – tai prisikėlimo žinia, tačiau ją minime įvairiai – priklauso nuo pasaulio, asmeninio konteksto. Esame sumišę, kupiname įtampos pasaulyje nuolat skubame. Todėl brolis kviečia vis dažniau nustumti nereikšmingus dalykus į šalį ir skirti tikro laiko sau, artimiems bei maldai. Bet laiko ne naujienų ir telefonų fone, o be jų. Brolis šypsosi, kad tada, kai patys nebėgsime, suprasime, kad neskuba ir laikas.
Evaldas Darulis OFM
Evaldas Darulis OFM / Nuotr. iš asmeninio archyvo

– Dar vienos šv. Velykos. Kiekvieno žmogaus, vienuolio, kunigo, bažnyčios bendruomenės gyvenime jų daug. Ar šios, kurių laukiame, kitokios?

– Savo esme, aišku, jos nesikeičia. Velykos yra Dievo prisikėlimo ir žmonijos atpirkimo žinia, tačiau tai, su kokiais jausmais šią šventę išgyvename, priklauso nuo kiekvieno emocinės būsenos ir pasaulio konteksto. Jei esame paveikti nelaimių, negandų, savaime aišku, jas priimsime kitaip nei džiugiame laikotarpyje.

Vis tik Velykos dažnai yra tas laikas, kuris vienija – sukviečia šeimas, bendruomenes, Velykos suteikia viltį. Šis metas primena žmogui, kad Dievas yra gailestingas, visus myli vienodai ir visada yra žmogaus pusėje. Velykinė džiaugsmo naujiena juk yra absoliučiai kiekvienam žmogui.

– Daug dalykų dabartiniame pasaulyje neramina žmogų. Gal dažniau šiame kontekste jie atsigręžia į bažnyčią ar tiesiog ateina pas jus asmeniškai pasikalbėti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje