Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Teišerskytė pasidalijo, kaip išgyvena karantiną: „Randu ką veikti, tik anūkų pasiilgstu“

Žurnalistė, poetė, Lietuvos politinė ir visuomenės veikėja, politikė Dalia Teišerskytė pasidalijo, kaip išgyvena karantino laikotarpį.
Dalia Teišerskytė
Dalia Teišerskytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

– Kaip karantinas paveikė jūsų kasdienybę?

– Mano kasdienybės tai niekaip nepaveikė – turiu ką valgyti, turiu gerų knygų, maišą rankraščių, sulaukiu labai daug įdomių skambučių ir laiškų. Pati per „Facebook“ paskyrą rašau žmonėms paraginimus, perduodu teigiamos nuotaikos.

Manau, šis laikotarpis man neprailgs, nes aš ir viena randu ką veikti, o pastaruoju metu gyvenu pakankamai uždarai. Tik anūkų pasiilgstu, jie studentai, tad mokosi įvairiuose miestuose. Gaila, kad šiuo laikotarpiu negalime matytis.

Tikiu, kad atėjo laikas žmonijai suvesti sąskaitas, per daug užsižaidėme.

– Kokiomis mintimis dabar gyvenate?

– Tikiu, kad atėjo laikas žmonijai suvesti sąskaitas, per daug užsižaidėme. Pasijutome dievais, pradėjome daryti su savo žeme tai, ko neturėtume daryti. Žmonėms trūksta sąmoningumo ir dvasingumo.

Milžiniškose parduotuvėse perkame prekes, kurių mums nereikia, vartotojiškumas tapo didžiule bėda. Pasak mokslininkų, per karantiną net vanduo ir oras tapo švaresni, taigi planeta valosi. Gal šis laikotarpis netgi išeis į naudą mūsų žemei?..

Aleksandro Broko ir Juliaus Žalnierukyno („Culture Bridge“) nuotr./Dalia Teišerskytė
Aleksandro Broko ir Juliaus Žalnierukyno („Culture Bridge“) nuotr./Dalia Teišerskytė

– Ką patartumėte senjorams?

– Netempkite kruopų į namus – pelytės ir kirminukai sugrauš. Valstybė turtinga, tikrai nieko netrūksta, nebent susiklausymo ir tinkamo pasiruošimo. Vis dėlto dabar pakankamai gerai dirba visi, o ypač medikai, Vyriausybė. Tad esu tikra, kad niekam nieko nepritrūks, išskyrus meilės ir apsikabinimų.

Tačiau šiuo laikotarpiu turime pakentėti, juk visi turime telefonus, socialinius tinklus, kur galime pabendrauti. Galime žiūrėti filmus, specialias programas per televiziją, kurių dabar netrūksta. Pagaliau pasimelskime, juk mišios irgi transliuojamos.

– Ką manote apie žmones, kurie nepaiso draudimų?

– Senjorų, kurie vis dar vaikšto į poliklinikas ir kitur buriasi, man gaila – gal jiems niekas nepaaiškino, kad taip elgtis neprotinga. O ant jaunimo pykstu, kodėl jie nepagalvoja, kad nors ir netyčia, nepiktybiškai, bet gali užkrėsti tėvelius, senelius, kitus senjorus.

Negalvokime, kad esame pasaulio centrai, keliems mėnesiams susijunkime bendromis jėgomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius