Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 12

Du kauniečiai kviečia sielą patyrinėti iš arčiau – įamžina žmonių akies raineles

Kiekvienas galvojame, kad žinome savo akių spalvą, tačiau pažvelgę iš labai arti nustebtumėte, kokios jos iš tikro yra margaspalvės, primenančios paslaptingus kosmoso kūnus. Tuo leidžia įsitikinti du kauniečiai, sumąstę pasiūlyti išskirtinę paslaugą – akių rainelės fotografiją. Užfiksuotos nuotraukos iš arti virsta unikaliausiais hipnotizuojančiais paveikslais.
Akių nuotraukų studijoje
Akių nuotraukų studijoje / BNS ir „Eye2Eye“ nuotr.

26-erių metų kaunietis Rokas Staniulis – rinkodaros specialistas, dirbantis viename startuolyje, jo bendraamžis Andrius Pčalinas – Kauno rajono paramedikas. Kartu jie valdo mobilų barą renginiams, o nuo pernai spalio ėmė siūlyti ir unikalią paslaugą – akių rainelių fotografiją.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Staniulis ir Andrius Pčalinas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Staniulis ir Andrius Pčalinas

Įdomiausia, kad susipažino šie du kauniečiai ne gimtajame Kaune, o tolimojoje JAV Merilando valstijoje, kai 2018 metais išvykę vasarai padirbėti abu atsidūrė tame pačiame kambarėlyje.

„Suartino mus, manau, sunkumai. Sunku su darbais buvo. Rokas lankstė skalbykloje skalbinius, o aš buvau baseino prižiūrėtojas. Abiem nesąmonė“, – prisiminė Andrius.

„Pamenu, su draugu miegojome, ryte atsikėlėme, o Andrius jau buvo kambaryje. Neįmanoma buvo nepastebėti, kad dar kažkas apsigyveno, nes tas kambarys gal 4 kv. metrų“, – nusijuokė Rokas.

Naujų pažįstamų ryšys nenutrūko ir grįžus į Lietuvą – prieš 4-erius metus įgyvendinęs mobilaus baro renginiams idėją, Andrius pasiūlė prisijungti ir Rokui. Dabar įmonėje pluša jau 8 asmenys.

Galiausiai buvo įkurta ir bendra akių fotografijos studija.

Kol laukė, „apvogė“

Žvelgiant į „Eye2Eye“ studijoje Kaune iškabintas klientų akių nuotraukas, mintyse iškyla vieno geriausių pasaulio fotografų – Antano Sutkaus, fotoaparatu fiksavusio tūkstančius žmonių veidų, frazė, kad asmens vidinį pasaulį, sielos gelmes atveria tik dvi kūno dalys – lūpos ir akys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius