Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elžbieta Latėnaitė: toliau didžiuosimės Vyčiu ar pripažinsime savo agresiją?

Mūsų krašte vietoje atidumo ir jautrumo žmogaus teisų ir aplinkosaugos srityse vis dar vyrauja neįsivardinta agresija, užsimena veganizmą propaguojanti kino ir teatro aktorė Elžbieta Latėnaitė. Pokalbių apie aplinkosaugos patirtis ir iniciatyvas laidoje „Ir aš darau“ menininkė pasakoja nusivylusi idealais, nes negalėjusi iš savęs reikalauti būti antžmogiu.
Elžbieta Latėnaitė
Elžbieta Latėnaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Visą „Ir aš darau“ laidą su Elžbieta Latėnaite galite perklausyti čia

„Kaip man reikia mąstyti tokiais laikais? Ar reikia šitame pasaulyje tapti grynuoliu? Tu sieki ir sieki, sieki ir sieki būti tobulas ir kuo geresnis, riboji save, laviruoji, kol supranti, kad tiek ir lieka – tu jau nebegyveni“, – sako E.Latėnaitė.

Todėl ji apribojo savo, kaip aktyvistės, veiklą ir ėmė labiau mėgautis gyvenimu. „Paskaitau apie nuo plastiko mirusį banginį ir man pasidaro šlykštu įsivaizduojant jo kančią, man liūdna ir apmaudu, o kartu jaučiuosi bejėgė. Vis dėlto juk galiu mąstyti ir apie ateitį: Elžbieta, juk daug kas priklauso nuo tavęs. Galbūt ne viskas priklauso ir ne tiek, kiek norėčiau, bet mano pasirinkimai yra mano“, – savo vidinį motyvą įvardija aktorė.

Jos manymu, iš kitų individų nėra prasmės reikalauti per daug, o vertinti juos kaip procesą. „Nereikalauk per daug, nes labai nusivilsi – nusivilsi pirmiausia savo sugebėjimais įtikinti žmones ir nieko nepasieksi. Geriausia yra užsibrėžti po mažą taškelį“, – svarsto E.Latėnaitė.

Kita vertus, visuomenės atspindžiu vadinamiems politikams trūksta ir tų mažų žingsnelių, pastebi ji. „Ar dažnai atsiprašo Lietuvos politikai? Gebėjimas atsiprašyto rodo žmogaus intelektą ir emocinę brandą, todėl tu juo pasitikti. Taip pat dažnai matome kitų agresiją, o savosios nenorime pastebėti. Matai, kaip agresyviai elgiasi Rusija, bet kartu aiškini, kad patys buvome pasiekę net Juodąjį jūrą. Juk ne su alyvos šakelėmis tiek nuėjome, o per prievartą. Ne didžiuokimės tuo, o pripažinkime savo minusus – ir į priekį“, – siūlo E.Latėnaitė.

Podkasto klausykite naujoje audioplatformoje 15min Klausyk. Kviečiame „Apple“ ir „Android“ vartotojus atsisiųsti programėlę.

Ir aš darau
Ir aš darau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius