Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 03

Emas ir Laurynas: o jei pasiūlytume nuo šeštos valandos vakaro iki dešimtos ryto nesiliesti prie telefonų?

Kas nutiktų, jei nuo šeštos valandos vakaro išjungtume kompiuterį, į šalį padėtume išmaniuosius įrenginius ir jais naudotis pradėtume tik nuo dešimtos valandos ryto? Nutiktų technologinis „protarpinis badavimas“. Kalbant rimtai – nevalgyti gal net būtų lengviau, nei atsisakyti ekranų.
Laurynas ir Emas
Laurynas ir Emas / Stop kadras iš „YouTube“ vaizdo įrašo

„Tačiau paskaičiuokime – tada mes turėtume apie aštuonias valandas laiko kitai veiklai. Tarkime, knygai arba galėtume išeiti į lauką“, – sako Emas ir Laurynas. Jie abu su savo šeimomis gyvena vienkiemiuose. Vienas – Klaipėdos, kitas – Ukmergės rajone. Emas – mokytojas, Laurynas – filosofijos mokslų daktaras. Juos vienija bendras požiūris į gyvenimą, kuriuo dalinasi su kitais.

„Mes lauke“ – taip pavadinta Emo ir Lauryno iniciatyva. Nuo kovo mėnesio jie pradeda organizuoti stovyklas, kurių esmė ir prasmė yra buvimas lauke ir įvairios ne su technologijomis susijusios veiklos.

15min pokalbis su Emu ir Laurynu – apie technologijų įtaką mūsų kasdienybei, buvimo lauke naudą, per savaitgalį „sudaužytus“ serialus ir pusantro etato prie ekranų dirbantį moksleivį.

Kodėl reikia išeiti į lauką?

– Pokalbį pradėkime nuo jūsų iniciatyvos „Mes lauke“. Tai – naujas projektas, apie ką jis?

Emas: Ir taip, ir ne. Tai yra to gyvenimo, kokį mes gyvename, rezultatas. Maždaug prieš penkiolika metų išsikėliau gyventi į kaimą, su šeima įsikūrėme visiškame vienkiemyje netoli Klaipėdos. Gyvendamas kaime labai mažai laiko praleidi namo viduje, visą dieną esi lauke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius