Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 30

Geriausios šienpjovės vardą iškovojusi Vaiva: „Šienaujant dalgiu nėra triukšmo, kurį sukelia žoliapjovė“

Ir darbas, ir sportas, ir malonumas. Taip apie šienavimą dalgiu sako Kretingalėje (Klaipėdos r.) gyvenanti Vaiva Savickė. Prieš kelias savaites moteris dalyvavo Lenkijoje vykusiose šienavimo varžytuvėse ir moterų kategorijoje laimėjo pirmąją vietą. Dalgį, sako moteris, į rankas ji ima dažnai, o toks šienavimo būdas – ir darnos su gamta santykis.
Vaiva Savickė
Vaiva Savickė / Asmeninio archyvo nuotr.

Šienavimo varžytuvės vyko Biebžos nacionaliniame parke, jos Lenkijoje surengtos jau 18-tą kartą. V.Savickė pernai yra dalyvavusi Lietuvos šienpjovių čempionate, kaip sako pati – pradinukų kategorijoje.

Tuo tarpu Lenkijoje buvo tik dvi kategorijos vertinant dalyvius – vyrų ir moterų. „Lenkijoje visi dalyvauja vienoje rungtyje. Ir profesionalai, ir pradinukai, ir vyrai, ir moterys – visiems yra ta pati rungtis“, – sako Vaiva.

Iš viso Lenkijoje vykusiame čempionate dalyvavo apie 50 dalyvių, visi jie varžėsi poromis. Didžioji dalyvių grupė buvo vyrai.

– Vaiva, kaip nutarėte dalyvauti čempionate?

– Į Lenkiją važiavau palaikyti savo vyro Sigito, kuris kartu su draugu dalyvavo čempionate. Lietuvoje jie šiemet užėmė ketvirtąją vietą, tad šienpjoviai, užėmę aukštesnes vietas, buvo deleguoti į čempionatą Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius