Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 03

„Jei nepripažįsti ligos – vadinasi nėra ką ir gydyti,“ – psichoterapeutei antrina su priklausomybe gyvenanti moteris

Rūpestingos mamos, pareigingos darbuotojos ir iniciatyvios bendruomenės narės Mildos gyvenimas prieš 9 m. buvo audringas ir su daug alkoholio. Paauglystės laikotarpiu pamėgtas atsipalaidavimo būdas su taure rankoje tapo ilgalaike priklausomybe. Po gerokai užsitęsusio 30-ojo gimtadienio ji pripažino turinti problemą ir priėmė sprendimą gydytis. Nuo tada jos gyvenimas pasikeitė.
Alkoholizmas
Alkoholizmas / Shutterstock nuotr.

Apie pirmus nesėkmingus bandymus mažinti alkoholio vartojimą, atradimus Anoniminių alkoholikų draugijoje bei socialinius stereotipus, lydinčius šią priklausomybę, kalbėjomės su moterimi, kuri, pilnai atsisakiusi alkoholio, rado ramybę ir prasmę gyventi.

Savigyda – tik bėgimas nuo problemos

Mildai (vardas pakeistas, straipsnio autorei žinomas) – 39-eri. Ji turi šeimą, gyvena sostinės priemiestyje nuosavame name. Dirba. Dalyvauja nevyriausybinių organizacijų veikloje. Tarp 16-os ir 30-ies jos gyvenimas atrodė kitaip.

„Nustebinsiu. Mano tėvai, seneliai, tetos ir dėdės alkoholį vartojo retai – jubiliejų ir metinių švenčių proga. Artimoje aplinkoje netgi girdėdavau pamokymus, kad reikia atsargiai vartoti, kad tiems, kas turi priklausomybes baigiasi blogai“, – pradėjo pasakojimą apie savo šeimą Milda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius